Dobro veče
Re: Dobro veče
Onda nije ni za zimske kada se ne koriste kao zimska oprema, odnosno ako ima snega, leda i poledice na putu?
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne volim to periodicno igranje brka i trljanje ruku u fazonu evo zime odo distucem kera. Zakon vazi i leti i zimi, gume su podjednako bitne i leti i zimi. Leti je vise nesreca jer vise njih ide na godisnji, zar ne? Pitam za all season (da me ne drnda plava ciganka za crvenu) da li da ih kupujem jer mi je preko glave 2 seta na oba auta.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Mislis ako nema?Heinz napisao:Onda nije ni za zimske kada se ne koriste kao zimska oprema, odnosno ako ima snega, leda i poledice na putu?
Sent from my HTC One using Tapatalk
Ako nema snega onda se ne koriste kao zimska oprema i može 1.6 mm?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa po ovome bi trebalo da moze i ispod 4mm na zimskim ako nisu zimski uslovi, bez obzira na datum.Heinz napisao:Član 113
...
Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu, kada se koriste kao zimska oprema, ne sme biti manja od 4 mm.
...
I šta su onda proveravali kod Mercatora u NS i Sr. Karlovcima juče na +10 C?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa tumace kako njima odgovara posto nije precizno definisano jel sme ili ne.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=B9g8BYP48WU
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Love u mutnom.Heinz napisao:I šta su onda proveravali kod Mercatora u NS i Sr. Karlovcima juče na +10 C?
Clan zakona koji si citirao je sasvim jasan. (za funkcionalno pismene kojih ima i u policiji ako zele da se tako ponasaju)
Zimski uslovi su definisani sa sneg, led, poledica u bilo kojoj kombinaciji. Na +10C dakle nije aktuleno to stanje kolovoza.
U letnjim uslovima se mogu koristiti bilo koje gume sa dubinom sare >1.6mm pa tako to vazi i na +10C kao sto je bilo to juce na toj proveri.
Te bilo koje mogu biti i zimske i letnje i all season.
Ali, kada nastanu zimski uslovi upotrebe sara mora biti >4mm i otpadaju letnje gume.
Na maltene svim radio stanicama ide ispiranje mozga oko obaveznosti zimskih guma (i pri tome dodaju kupite nove) od 1/11 sto za drzavu znaci dodatni porez na gume i na usluge vulkanizera taman da se ubaci svez prihod u rasklimalni budzet. Utisak mi se sam namece, samo kupite nove zimske gume a ostalo je nebitno pa ni taj zakon, ni obuka za voznju, ni posipanje puteva vec sada da ne bude poledice i leda na njima i sijaset jos drugih stvari koje su bitne.
Da li autobusi javnog prevoza imaju zimske gume na svim tockovima?
Da li policijska sluzbena vozila imaju zimske gume na svim tockovima sa najmanje 4mm i to od ponoci 31. na 1.?
Naravno da je to nebitno, treba napraviti sacekusu i uzeti svezu lovu na mah. Nema veze sto je 10C i suvo vreme...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
I šta će da mu pišu?
Da je vozilo tehnički neispravo?
Čini mi se da je to nastavak kampanje od pre neki dan.
Vezivanje pojasa napred i pozadi, sedišta za decu, promena zakona, oduzimanje vozila itd.
Da je vozilo tehnički neispravo?
Čini mi se da je to nastavak kampanje od pre neki dan.
Vezivanje pojasa napred i pozadi, sedišta za decu, promena zakona, oduzimanje vozila itd.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ajde neko na megdan
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chess
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chess
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Jes
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS