TV - Audio - Video - bela tehnika
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ja od 2005 nisam uzeo fiksni u ruke, svi smo na postpaid i niko ga ne koristi. Kad mu treba duzi razgovor tu je skype. Danas stvarno ne vidim poentu fiksnog telefona. Cak sam i babu u 9 deceniji zivota naucio da koristi mobilni i uzeo joj paket.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Poželjno je imati fiksni ,,na žice" i to odvojen od kablovske. Vi izgleda ne znate kako izgleda malo ozbiljniji nestanak struje 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Vidim da SBB ima Unifon uslugu. Je li neko probao? Evo kako sam shvatio da radi na osnovu njihovog sajta. Na mobilni instaliraš Unifon aplikaciju, nešto tipa Viber ili Skype. Razlika je što se ova aplikacija kači na tvoj fiksni broj, pod uslovom naravno da je on kod SBB-a.
Čemu to služi? Dok si u inostranstvu negde na WiFi, preko ovoga zoveš fiksne i mobilne po Srbiji kao da si ovde, tj. bez rominga. Time se ne ograničavaš samo na one koji imaju Viber i Skype već možeš da zoveš i firme, babu na fiksni ili staru Nokiju, itd.
Čemu to služi? Dok si u inostranstvu negde na WiFi, preko ovoga zoveš fiksne i mobilne po Srbiji kao da si ovde, tj. bez rominga. Time se ne ograničavaš samo na one koji imaju Viber i Skype već možeš da zoveš i firme, babu na fiksni ili staru Nokiju, itd.
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Mora da se ceka 30 dana, plus sto su mene onda jos zavlacili za migracioni kod (ADSL) jedno 6-7 dana..
@grujicd
I neko te zove na beogradski fixni broj dok si u inostranstvu po ceni lokalnog poziva(naravno moras net da imas).
I neko te zove na beogradski fixni broj dok si u inostranstvu po ceni lokalnog poziva(naravno moras net da imas).
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
A kako taj dolazni smer funckioniše? Da li imaš negde da uključiš i isključiš forwarding samo kad ti treba? I da izabereš na koji mobilni se prosleđuje?
Unifon sam koristio par puta letos da pozovem fiksni iz Grčke.
Korektno radi, ali sam je deinstalirao nije mi potrebna po Srbiji.
Potreban ti je fiksni sbb broj, aplikacija.
TT
Korektno radi, ali sam je deinstalirao nije mi potrebna po Srbiji.
Potreban ti je fiksni sbb broj, aplikacija.
TT
Lepo radi unifon. Ako je aktivna aplikacija zvoni ti i mobilni i fixni.
Mobilni dobije neki svoj virtuelni broj koji SBB poziva. Mislim da je 5 uređaja tj brojeva max.
Mobilni dobije neki svoj virtuelni broj koji SBB poziva. Mislim da je 5 uređaja tj brojeva max.
Isto kao da si u bgu. U sustini sbbov fixni je u stvari voip telefon(internet telefon) samo sto ima dozvoljenu javnu numeraciju.grujicd napisao:A kako taj dolazni smer funckioniše? Da li imaš negde da uključiš i isključiš forwarding samo kad ti treba? I da izabereš na koji mobilni se prosleđuje?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako nekom još bude trebalo oko otkaza usluga Orion Telekoma (bio sam do njih da proverim): potrebno je doći lično najmanje 30 dana ranije pre isteka ugovora (to je neki otkazni rok) i podneti zahtev za otkazivanje njihovih usluga (dobije se tamo odštampan zahtev koji se potpiše). Na dan isteka ugovora dolazi se opet lično (potpisnik ugovora), vraća se oprema i to je to. U NS-u se za ovo mora doći do 17.00 h (inače rade do 20.00 h).
Koristim skoro 10 godina takav nacin rada. To je obican SIP soft telefon, aplikacija. Unifon je trgovacko ime, nude i drugi provajderi sirom sveta.grujicd napisao:Vidim da SBB ima Unifon uslugu. Je li neko probao?
Osim toga mozes i sam da napravis svoju licnu uslugu, istu takvu, na bilo kojoj telefonskoj liniji bilo fiksnoj bilo mobilnoj pa da koristis bilo gde u svetu bez roaminga.
Ima i provajdera koji to nude.
SIP je defacto standard paketske telefonije, ako je sve dobro podeseno radi OK ali ako stuca net vrlo lako ispada iz rada. Cim ping predje oko 300-350mS postoji problem.
Ja imam sopstvene SIP servere i koristim redovno takav nacin rada (zamisli kao da sam ja provajder) a koristim aplikaciju Media 5 koja omogucava jos neke dodatne funkcije u odnosu na Unifon.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kolika je razlika između No frost i samootapajućih frižidera? Neko priča da No frost isušuje hranu, drugi kažu da je u tom istom No frost hrana mnogo duže sveža. Ko je u pravu?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Svi frizideri rade na istom principu, toplotne pumpe. Bez obzira na trgovacke, marketing, nazive isti je uticaj na hranu (ista je temperatura i relativna vlaznost vazduha u njima).
Na boljim modelima se podešava vlažnost u fiokama, tako da je moguće i to prilagoditi konkretnim namirnicama koje se nalaze unutra, tj. organizovati ih.
Meni tek sledi da isprobam iz prve ruke kako to stvarno radi.
Tapatalk
Meni tek sledi da isprobam iz prve ruke kako to stvarno radi.
Tapatalk
Posto imam samootapajuci i no frost, u samootapajucem je unutrasnjost cesto blago orosena, kod no frost je uvek suva i ne hvata se led po komorama, vec se kondenzat hvata van unutrasnjosti gde je hrana, i odvodi iza.
Energetski su verovatno isti, zavisno od efikasnosti sistema.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Energetski su verovatno isti, zavisno od efikasnosti sistema.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk