Dobro veče
Re: Dobro veče
Čak i ako i dalje imaju srpsko državljanstvo? Hrvatska npr. itekako računa ovakve Hrvate, čak nudi državljanstvo/pasoš po kratkom postupku i svima ostalima koji su hrvatskog porekla a žive u drugim državama. Svi su oni čak i pozvani da glasaju kada su izbori u Hrvatskoj.
Uporediti to sa Crnom Gorom ili Srbijom, gde se sopstvenom narodu na razne načine otežava da dobije državljanstvo, a onima koji su državljani a žive u inostranstvu otežava da glasaju.
Uporediti to sa Crnom Gorom ili Srbijom, gde se sopstvenom narodu na razne načine otežava da dobije državljanstvo, a onima koji su državljani a žive u inostranstvu otežava da glasaju.
Ђенерал Јанковић
Našu državu dijaspora ne zanima previše. Oni bi trebali da evidentiraju a države u kojima se nalaze ih evidentiraju samo dok ne postanu njihovi državljani... za većinu 5-10 godina od useljenja. Druga generacija često ne zna ni srpski jezik ili ga jako slabo znaju.
Prema popisu iz 2011. ima nas 7 186 862 .ivica122 napisao: Pa kolko je tačna wikipedia kad piše da u Srbiji ima 6 miliona Srba, a ima nas oko 9m. Razumem da su napisali 8.5 ali razlika od 3m je smešna. Na wiki može svako da piše.
@Floyd
Na žalost, u svetlu svega što nam se dešava, nije ni čudo što ljudi hoće da zaborave ko su i odakle, i da se asimiliraju potpuno.
Poslednja izmena od superboss u 10 Nov 2016, 21:47, izmenjeno 2 puta ukupno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
I sto bi ga ucili i trosili vreme bezveze?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ukupno stanovnika u Srbiji ali Srba ima 5988150.superboss napisao:Prema popisu iz 2011. ima nas 7 186 862 .ivica122 napisao: Pa kolko je tačna wikipedia kad piše da u Srbiji ima 6 miliona Srba, a ima nas oko 9m. Razumem da su napisali 8.5 ali razlika od 3m je smešna. Na wiki može svako da piše.
@laki
Na žalost, us vetlu svega što nam se dešava, nije ni čudo što ljudi hoće da zaborave ko su i odakle, i da se asimiliraju potpuno.
Moguće, to nisam gledao.
Koga detaljno zanima http://popis2011.stat.rs/?page_id=1166
Uglavnom, od 2002-2011 broj stanovnika se smanjio za 311 139.
Koliko li je sada, baš me interesuje.
Naravno, i ove rezultate treba uzeti, u najmanju ruku, sa blago rezervom.
ja mislim da su rezultati mnogo više poražavajući nego ovi. Ovi, ma koliko loši bili-nikoga ne dotiču.
Koga detaljno zanima http://popis2011.stat.rs/?page_id=1166
Uglavnom, od 2002-2011 broj stanovnika se smanjio za 311 139.
Koliko li je sada, baš me interesuje.
Naravno, i ove rezultate treba uzeti, u najmanju ruku, sa blago rezervom.
ja mislim da su rezultati mnogo više poražavajući nego ovi. Ovi, ma koliko loši bili-nikoga ne dotiču.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ima verovatno i takvih a ima i ograničenih. Bitno je da nosi srpski dres kad igra fudbal a što natuca 50 reči, nema veze.superboss napisao:@Floyd
Na žalost, u svetlu svega što nam se dešava, nije ni čudo što ljudi hoće da zaborave ko su i odakle, i da se asimiliraju potpuno.
U FR, UK, USA dosta naših ne govori srpski. U CH je nešto bolja situacija po tom pitanju.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Radi na crno, trosi na belo
To je do roditelja, a ne do nase drzave. Moji brat i sestra (10 i 14 godina) rodjeni u Engleskoj pricaju srpski odlicno, sestra ide na folklor, druze se sa nasom decom izmedju ostalog. Sve te aktivnosti su nasi ljudi sami organizovali, tako da ta tvoja prica ne pije vodu.Floyd napisao:Našu državu dijaspora ne zanima previše. Oni bi trebali da evidentiraju a države u kojima se nalaze ih evidentiraju samo dok ne postanu njihovi državljani... za većinu 5-10 godina od useljenja. Druga generacija često ne zna ni srpski jezik ili ga jako slabo znaju.
TT
Pa naravno da je do roditelja.
Državu sam pomenuo u kontekstu evidentiranja ljudi sa srpskim poreklom u inostranstvu. Ne postoji drugi način da se zna tačan broj Srba u svetu osim tako.
Državu sam pomenuo u kontekstu evidentiranja ljudi sa srpskim poreklom u inostranstvu. Ne postoji drugi način da se zna tačan broj Srba u svetu osim tako.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Eto primera: imamo kralja tj. princa, koji ne zna da bekne srpski
To ima samo kod nas

To ima samo kod nas

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Jel bio zemljotres ili sam lose sanjao? 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Sent from my HTC One using Tapatalk
Mozda ima veze sa komunizmom? Ne znam kako bi kralj prosao da se tada vratio.maxer napisao:Eto primera: imamo kralja tj. princa, koji ne zna da bekne srpski![]()
To ima samo kod nas

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.