Ja imam predlog. Koliko nas u zemlji ima sa dva zdrava bubrega? Jedno 5 miliona... pa neka je bubreg samo 10.000 eur (na velikodragan napisao:da se ovako moze i dalje, ne moze se, da mora da se stedi, mora

Eto resenja!
Ja imam predlog. Koliko nas u zemlji ima sa dva zdrava bubrega? Jedno 5 miliona... pa neka je bubreg samo 10.000 eur (na velikodragan napisao:da se ovako moze i dalje, ne moze se, da mora da se stedi, mora
da, ali pod uslovom da oni koji do sada odvajaju svotu za koju bi primali npr 40k penzije, pola ( bar priblizno ) od te svote dobiju uz platu i imaju slobodu da rade sa njom sta hoce i da je recimo uplate u privatni penzijski fond...Rakhil napisao:Ako je to predlog, ja pozdravljam, odlicna zamisao gde se moze debatovati o detaljima, ali je sustina vrh.
1. sadasnji penzosi dobijaju kao i sada, ovo se ne odnosi na njih
2. buduci penzosi imaju 20k od drzave (uz neko povecanje poreza, neminovno) i ostalo nadju fond po svojoj meri pa uplacuj
3. Oni koji su na granici, tipa 60 godina, treba se uskoro u penziju - verovatno predmet posebnih uredbi i blizeg definisanja
Evo kako ja vidim odgovore na tvoje stavke:Rakhil napisao:Ako je to predlog, ja pozdravljam, odlicna zamisao gde se moze debatovati o detaljima, ali je sustina vrh.
1. sadasnji penzosi dobijaju kao i sada, ovo se ne odnosi na njih
2. buduci penzosi imaju 20k od drzave (uz neko povecanje poreza, neminovno) i ostalo nadju fond po svojoj meri pa uplacuj
3. Oni koji su na granici, tipa 60 godina, treba se uskoro u penziju - verovatno predmet posebnih uredbi i blizeg definisanja
to je zapravo kljucno pitanje.paja napisao:Ja ukapiro ko Laki. Ako je tako to pije vodu. Današnji penzioni sistem je odavno neodrživ. Ostaje samo nedoumica koliko će ko uplaćivati doprinosa, da li svi isto ili procenat od zarade.