Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Paja »

Ili ubaci samo par rebara al od 1,5m visine.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4351 ... rdi-dinara

Hocemo li od ovog viska dobiti onih 100 eura sto su spominjali pre neki dan? :kezo:

:glavomuzid:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne znam za KG, u BG to ide po instaliranoj snazi, koja se naravno preko broja i dimenzija rebara i sušača dobija u kW. Sve to piše u projektnoj dokumentaciji. I jako je skupo, evo iz mog iskustva, pri tome se još nismo uselili i držimo radijatore zatvorene. Kuća + gas = zakon.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Cherokee napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4351 ... rdi-dinara

Hocemo li od ovog viska dobiti onih 100 eura sto su spominjali pre neki dan? :kezo:

:glavomuzid:
Meni je racun ok iliti mesecima je identican.
Heinz napisao:Kuća + gas = zakon.
Samo uz centralno grejanje u istoj inace kosta djavo i po, a pola kuce hladno. Smrznem se ko p kad odem kod mojih (kad je normalna zima, a ne kao ova), a jos zbog mene greju vise.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ovo je stvarno velika pljacka, do sad sam pitao bar 15 tak ljudi u vezi racuna, SVIMA su stigli uvecani racuni!!! :censored:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Meni je i decembarski račun za Infostan sumnjiv, posebno deo koji se odnosi na vodu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Isti slucaj ovde.. Cela zgrada ima dupliranu potorsnju vode..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ja odavno gajim krokodile... :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

aleksa napisao:
Ovo je stvarno velika pljacka, do sad sam pitao bar 15 tak ljudi u vezi racuna, SVIMA su stigli uvecani racuni!!! :censored:
Evo konkretan slucaj kod mene. Novembarski 10000 din, a Decembarski 17000. Obracunski period 34 dana :glavomuzid: . Obrazlozenje EPS-a da nisu mogli da procitaju potrosacima brojila ne pije vodu u mom slucaju po dva osnova. Prvo mogli su, jer pristup brojilu je slobodan, a drugi da imam novi strujomer koji moze daljinski da se ocita. Ocito su oni praznovali vec od 30.12 pa zato nisu citali, a ovo prekoracenje od tri cetiri dana su prouzrokovala vecu potrosnju u crvenoj zoni koja je osetno skuplja. Znam da sam ostecen, ali nemam zivaca da stojim u redu kad svejedno moram da platim :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne ide to tako. Računa se potrošnja proporcionalno danima. Načeo si već januarske zone, nije im prvi put da naplaćuju duži period.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Meni info stan došao 3,7x veći od uobičajenog. Kritična stavka "zajednička el energija". Uputim im mail, info stanu, a oni odgovore "Isto je pitao i vaš komšija iz stana 30 pa pitajte njega za odgovor". :glavomuzid: :bravo: Ako ovako svakom odgovaraju onda nemam reči.

A onda stigli neki zasebni računi za el energiju kotlarnice, što u principu ide u info stan pod gore navedenu stavku, koji do sad nikad nisu stizali. I za novembar račun 18xxxdin, za decembar 21xxxdin. Napominjem da kotlarnica radi na gas kao gorivo tako da struju troši na pumpu i gorionik.

Šupalj budžet pa deri na prevaru. :bravo:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dragan napisao:Ebote, sad citam na b92, 200e je zagarantovana minimalna penzija nekome ko nikad nije radio... Iz humanih razloga... Sta ono neko rece za radulovica?
To je veoma dobar sistem, dokazan sirom sveta tokom podosta decenija. I nije to penzija vec garantovana socijalna pomoc koja se stice samim gradjanstvom u doticnoj drzavi.
U Nemackoj je oko 700 evra, ima to i Slovenija, Australija, Kanada itd.

Penzija je nesto sasvim deseto i ne dobija se na poklon od drzave vec se zaradjuje i to je individualna stvar svakog pojedinca koji moze da uplacuje penziono osiguranje koliko pozeli kada zeli vise od minimalnog.

Radulovic je po obrazovanju inzenjer i jako dobro postavlja stvari. Nas sadasnji sistem "fasada drzi a temelji klize" je potpuno suludo postavljen pa su i rezultati adekvatni tome.
Suzbija se rad i maksimalno otezava zaposljavanje a forsira se zaduzivanje kreditima po Ponzijevoj semi prevare. To je prosto recenono cak i matematicki neodrzivo i jasno kao sto je 2-2=0.
Kod nas je navodno lose kada je neko bogat kao pojedinac, kada je privredno drustvo bogato, kada dolaze sa strane bogati... sve to nasa drzava politikom zeli da suzbije na svakom koraku.

Zato sada i ne postoji isplacicanje penzija iz penzionog fonda, ne postoji isplacivanje zdravsta iz zdravstvenog fonda, ne postoji izgradnja puteva iz putarine i registracije vozila... vec se za sve uzimaju krediti uz stav da ne ugrozimo nekakva izmisljena stecena prava.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nadam se samo da nije tako "dobar" inzenjer kao cika Mrka, inace cemo pre roka dobiti pemzije :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Može Radulović da bude inženjer koliko hoće a sa tezom da dobro postavlja svari se ne slažem kao ni sa celim neoliberalnim konceptom.

Predlažem inače da se zabrani pominjanje aktuelnih političara jer ćemo da se svadimo pa opet tema ode gde ne treba.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Provalili ljudi (ima na drugim forumima) kako je EPS krao: Jeftinu tarifu uključivali posle ponoći, isključivali pre 8:00. Nekim danima nisu uključivali uopšte. :besan: Mada to verovatno nije jedini način na koji su krali, jer je meni npr. i ukupan broj kWh veći nego obično.
Ђенерал Јанковић
Odgovori