Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Stigla zima!

Post od Gaginh0 »

Evo mog poludnevnog izvestaja :D

Ne znam da li je ludost ali ja sam jutros bio srecan kad sam video da pada sneg :D
Krene mama na posao sa Kalosom, napred Winter1 185-60(65)-14 DOT 2006., nazad letnje, DOT 2005. jedva izasao iz dvorista, i nece ni da se makne u ulici. Napominjem da je ona trebala prva jutros da prodje kroz ulicu, niko od komsija nije prosao. I ja sta cu vratim njen auto u garazu, isteram moj "na keca". Prodjem prvi ulicom, malo sam se zanosio, sto je normalno, ali sam izasao iz ulice :mrgreen: Da podsetim napred mi je Winter1 175-65-14 nove, nazad neke no name zimske 185-65-14 DOT 2005.

Po gradu sve normalno, i vracam se kuci kad u mojoj ulici (duzine 350m) dva kamiona zaglavljena :o Vidim ja komsija ocistio full dvoriste, ja izasao kao da popricamo malo i kaze mi da ostavim auto kod njega u dvoristu...

Moram samo pitati caleta kako je prosao sa Skodom, mada on je izasao kad je vec proslo desetak auta, a ima i ESP...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ESP moze samo da smeta kad se izlazi iz snega...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

To mi je drago da sam cuo, nisam o tome razmisljao, vec sam mislio da su lose gume kad sam juce zamalo zapao sa Skodom...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Samo nek pada, pa zima je.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

NexT napisao:ESP moze samo da smeta kad se izlazi iz snega...
ali moze da se iskljuci...

nego, mi se zalimo na ovaj sneg, i jedva se cisti, a vidi ovo -
http://www.youtube.com/watch?v=APt4Eti_ ... r_embedded#!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sloba napisao:I menjač i kvačilo i sve što ima veze sa uljem stegne, ali se tokom vožnje vrati u normalu.
Na Jazz-u se ništa ne primeti. Menjač radi lako i glatko i na -10 kao i na +30. A sećam se kako je ranije na kecu i tipu bilo primetno to stezanje ulja. Takođe pali besprekorno, ali je to zato što je akumulator nov, originalan je izdao (posle 4 godine) kad su pre mesec i kusur krenuli prvi minusi.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

nuk napisao:
swemir napisao:evo danas sam bio ubedjen da necu upaliti jer ga nisam vozio 5 dana, po prvi put :smesko:

kad sam skinuo tonu snega, auto je upalio iz prve !!! u pitanju je diesel i to sa fabrickim akomulatorom starim 6 godina!!

nisam mogao da verujem, akomulator je za respect

kad bih nasao kupio bih opet isti, mada nisam nikad cuo za ovog tudora

Slika
hehe, identican moj aku za koji ni ne znam koliko je star ali verujem da je menjan jer pali bez problema iako sam ga letos iscedio jednom prilikom.
Slika

Slika

kazu da su ovi tudor vrh...
Poslednja izmena od dragan u 06 Feb 2012, 12:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

grujicd napisao:
Sloba napisao:I menjač i kvačilo i sve što ima veze sa uljem stegne, ali se tokom vožnje vrati u normalu.
Na Jazz-u se ništa ne primeti. Menjač radi lako i glatko i na -10 kao i na +30. A sećam se kako je ranije na kecu i tipu bilo primetno to stezanje ulja. Takođe pali besprekorno, ali je to zato što je akumulator nov, originalan je izdao (posle 4 godine) kad su pre mesec i kusur krenuli prvi minusi.
Vidiš, meni su se sva kola kod prve jutarnje vožnje po debelom minusu ponašala slično. Što moja kola, što ona koja sam dužio, računajući i Ford Transit. Ručica manjača prvih 1-2km pruža gumenasti otpor, pedala kvačila kao da se ne vraća nakon puštanja istom brzinom nazad. Nemam garažu, ulica...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kod mene se samo oseca na menjacu. Tesko ulazi u brzine, kao da zapinje nesto, i to uglavnom 1-2. Cim se malo ugreje, prolazi.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

To sam primetio jedino na kadett-u, dok sam ga vozio po onoj hladnoći pre nego što je pao sneg. Teže ubada brzine i baš moram biti strpljiv sa njim prvih 10ak min vožnje. Kad se zagreje, menjač funkcioniše odlično. Probleme sa kvačilom nisam primećivao.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne znam šta je Hondin recept, da li je fora u menjačkom ulju ili u materijalima ne znam, ali se po menjaču i kvačilu (hidraulično) ne oseti koliko ima stepeni napolju. Da ne bude da dižem Hondu u nebesa, na ovom minusu sve škripucka u kabini, bar dok se auto ne zagreje malo.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mozda nisam najbolje opisao koliko je kvacilo tvrdo. Nije malo cvrsce, nego izuzetno tvrdo, jedva se stisne.
Plus je na toj alfi prekljuce pukao mehanizam prozora, pa sad i prozor spada (tj dok se ne zaglavi). Ne snalazi se bas najbolje na ovoj hladnoci :(

Bilo mi smesno prekljuce, sisli sa planine gde je tad bilo -22 (nocu i -30) i dosli u radnju, ispred radnje -12.5. A u radnji onako odma na ulazu tecnost za pranje stakala, pa prva neka onako Fancy kesa "Swiss made" velikim slovima, na akciji 50%, a na kesi pise do -10 :) Interesantno je i to da najjaca tecnost za pranje stakala koju sam video pise da je dobra do -20, kukuuuu.
Trebali smo da nocimo u planini za vikend, ali nismo jer se meni auto nije ostavljao nocu na -30. Ebem li ga nisam proveravao do koliko mi antifriz trpi, nisam zeleo da se traumiram sta ce mi tokom noci popucati na autu :(
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Na kevinom Kalosu je ta pojava vrlo primetna, Punto spava u garaži pa nisam primetio.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Јучер у Новом Саду снег није падао. Било је времена цео дан за отрпати кола. Али не.
Чекају докоњаци јутро па у 5 до 12 оним малим лопатицама скидају сад већ добраних по метра снега.
Возим и мислим у себи: па нек вас онда затрпа кад низашта нисте.

Те "урбане" делове јоште и чисте а наше припиздине је и Бог заборавио. Враћам се у 8 из вртића, иде лик према мени ја накратко аблендујем и
кренем полако у рикверц тражећи где да се склоним. Ја метар - он на мене, како ја цим уназад он на мене. И аблендује.

Е неш мајци! Угасим кола, упалим сва четири, извадим кифлу из кесе и отворим новине. Решио да се не свађам ал не попуштам.
Труби, аблендује, пичкара...ја ни макац..два-три минута трајало. Седе он у кола и бесан јурну у рикверц, склони се.

Прођох не погледавши га. А био сам решио да га пустим...ал кад је безобразан, ма нема шансе па да је не знам колики! Генетика је чудо!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

paja napisao:Na kevinom Kalosu je ta pojava vrlo primetna, Punto spava u garaži pa nisam primetio.
Imao sam Mk2 i isto je bilo, kao da je med umesto ulja prvih par minuta vožnje. Za kvačilo nisam siguran, ali mi je takav osećaj, koliko osećaj može biti realan u bakandžama.
Odgovori