Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...
Re: Segedin - šoping i obilazak
Može da te sačeka haos na granici zbog katoličkog uskrsa. http://www.index.hr/vijesti/clanak/prom ... 10972.aspx
Proveri sa AMSS pre nego što kreneš.
Proveri sa AMSS pre nego što kreneš.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Provericu svakako, ali mislim da me ne kaci. Horgos KA Madjarskoj u nedelju prepodne tesko da ce biti full.
http://www.edigital.hr/Uroš S. napisao:Ima li neki od ovih sajtova tipa Arkad, digital.hu, verziju na engleskom? Ne razumem ovaj njihov romski. Jel AFA 20 ili 22%?
http://www.edigital.hu/pages.php?pageid=2033
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Videcu da pitam nekoga iz Subotice kakvo je stanje sa vinjetama po novome, ranije je bilo free do izlaza 166 (Segedin jug). Rekli su sad posto se placa od samog ulaska da ce poostrti kontrole.
Inace kontrole vrse elektronski, na vozilima pise "MATRICA" i kamerom snimaju tablicu, vrse proveru u sistemu i posle salju kaznu ili vas doceka na granici.
A PDV nisam nikada vracao jer nije mi se dalo cekati u koloni.. A guzve ce jedino mozda biti u Aquaparku jer je praznik, ja sam tako bio u Novembru pa su imali neki praznik i bilo je ljudi dosta, ali nista da ti smeta jer je prilican kapacitet..
Inace kontrole vrse elektronski, na vozilima pise "MATRICA" i kamerom snimaju tablicu, vrse proveru u sistemu i posle salju kaznu ili vas doceka na granici.
A PDV nisam nikada vracao jer nije mi se dalo cekati u koloni.. A guzve ce jedino mozda biti u Aquaparku jer je praznik, ja sam tako bio u Novembru pa su imali neki praznik i bilo je ljudi dosta, ali nista da ti smeta jer je prilican kapacitet..
Uveli su pederi da se placa tih par km do skretanja za segedin pre mesec dva. Do skretanja nije bila zona naplate ali sad krece od granice
- Rakhil
Ako neko u toku aprila ide u Segedin, nek javi da mu dam vaucer za C&A od 2500 forinti
- Rakhil
Veceras cu da proverim da nije zena bacila slucajno, pa ti saljem pp
- Rakhil
Preveo mi Google da ovaj kupon vazi na kupovinu preko 10k forinti, ali samo 23-25. aprila. Jel odgovara?
Ima li neko sveže informacije oko parkiranja u Segedinu, kako se plaća parking?
Vredi li ići u akva parkva Aquapolis?
Planiram u petak sa Palića da "prošetam" do Segedina. Išao neko preko Bačkih vinograda? Prijatelj reče da je on išao par puta, valjda se ide na prelaz Đala, i da tada ne treba vinjeta, mada realno to nije neki trošak.
Vredi li ići u akva parkva Aquapolis?
Planiram u petak sa Palića da "prošetam" do Segedina. Išao neko preko Bačkih vinograda? Prijatelj reče da je on išao par puta, valjda se ide na prelaz Đala, i da tada ne treba vinjeta, mada realno to nije neki trošak.
Đala ti je tu da izbegneš gužvu na Horgošu, za sve ostalo je bespotrebno cimanje.
Rakhil je bio oduđevljen tim akvaparkom, a on generalno voli da traži dlaku u jajetu (da dobije dobre stvari za svoj novac zapravo ali dlaka u jajetu je bolje), pogledaj malo po forumu, pravio je posebnu temu sa odlaskom.
Rakhil je bio oduđevljen tim akvaparkom, a on generalno voli da traži dlaku u jajetu (da dobije dobre stvari za svoj novac zapravo ali dlaka u jajetu je bolje), pogledaj malo po forumu, pravio je posebnu temu sa odlaskom.
- Rakhil
Ukratko: vinjeta treba, snimanju usput na magistrali ko nema; Akvapolis je vrh, ali se ne isplati ako ne ides ceo dan, kamoli par sati; parking u Segedinu ima dzaba poprilicno, a sigurno ima nacina i da se plati, ako nista drugo nadjes garazu.
Čitao sam ceo putopis, ovde je pitanje bilo baš to - vredi li otići na par sati u Aquapolis - ulaznica je oko 15 eur, plaća se parking, negde sam pročitao da se posebno plaćaju peškiri i bade mantili. Druga je skroz priča otići na vikend.
Verovatnije je da će to da se preskoči, da se malo obiđe grad, pojede neki gulaš, sat-dva neki tržni centar i nazad na Palić. Bio sam 2011. na par sati, dopao mi se grad.
Verovatnije je da će to da se preskoči, da se malo obiđe grad, pojede neki gulaš, sat-dva neki tržni centar i nazad na Palić. Bio sam 2011. na par sati, dopao mi se grad.
- Rakhil
Zabijes kola u Arkad, obavis shopping, posle toga mozes i peske do centra ili kako vec, mozda jednu stanicu busem eventualno. Cardi imas dobrih, Nidza je skoro bio pa moze da ti da jos neki detalj.