Vanredna situacija - poplave 2014/2016

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Scuderia »

A dobro, nisam mislio bukvalno kisica, nek je tri dana pljuska, ali po meni i dalje neverovatno koja steta je u pitanju. Ne razumem se u prirodne katastrofe, ali ovo mi deluje kao macji kasalj spram zemljotresa koji pogadjaju Japan, cunamija, tornadoa i ostalog.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa tako isto mozes da kazes sta bi bilo da je udario tornado kod nas, u teksasu su sigurno spremni za njih ali mi ne bi bilo jer je to neuobicajeni za nas predeo kao i ovo

Sent from my Lumia Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa mogu :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Zatvoren put ka Velikom Gradistu. Zanima me jedna stvar, ova vozila sto su bila pod vodom, to kad se osusi jel moze da se "spase"? Posto vidim dosta vozila pod vodom.... valjda nisu sva izgubljena.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Put Ruma-Šabac blokiran.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

H4wkeye napisao:Zatvoren put ka Velikom Gradistu. Zanima me jedna stvar, ova vozila sto su bila pod vodom, to kad se osusi jel moze da se "spase"? Posto vidim dosta vozila pod vodom.... valjda nisu sva izgubljena.
Pa takva dodju i iz Italije :mrgreen: ... sve se to sredi!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne znam kako ih osiguravajuce kuce tretiraju tamo ali ovde se racuna kao totalna steta... auto na otpad a isplacuje se puna suma.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

BigBud;138996 napisao:
Da sednes i da places.
Komentar sa B92, jedan od dobrovoljaca:
Bruka i sramoota!!!!Upravo sam se vratio iz Sapca,otisao sam zajedno sa sigurno vise od 1000 ljudi iz Beograda. Mogu samo da kazem i ako ne znam da li ce iko ovo objaviti: ovo je najveca sramota i razocaranje koje smo doziveli..Kod Sava centra svi su bili zivotno ugrozeni u pokusajima da udju neki autobus. Bez ikakve organizacije medju prvima su otisla deca klinci sa punim rukama piva u autobusima koje su jurili po autoputu...Sa njima i ljudi vidno pijani. U Sapcu nas niko nije sacekao, mucni vozaci autobusa su vozili po gradu ne znajuci kuda da idu. Na kraju je nas vise od hiljadu odvezeno u selo Dragojevac odakle smo bez ikakve informacije isli peske 10km do sela Sevarice. Tamo je par ljudi kao nesto organizovali,ali to je bio jedan uzas,u mrklom mraku,na seoskom putu,autobusima koji su se zaglavljivali pokusavajuci da okrenu autobuse pijanim ljudima koji su se samo derali-najteze bilo sacuvati svoju glavu.Neki ljudi su cak ne znajuci poupadali u delove poplavljenih nasipa.Posle dva sata haosa i bezanja po njivama od jednog traktora sa prikolicom koji je kao poslat da sa vise od 1000 ljudi "brani Sabac" ljudi su besni poceli da napustaju taj haos i da peske se vracaju za Sabac, jer drugacuje nisu imali kako.Prikupljali smo jedni druge i pokusavali da se nekako izvucemo iz tog haosa.Tokom puta atobusi koji su nailazili zaustavljali svojim telima da bi nas povezli bar do prvog naselja.2,3 km u jednom sumarku stajalo je vise od 150 policajaca,koji su nam rekli da ne smeju da rade nista dok se ne smeni krizni stab u Sapcu.Kako smo saznali od ljudi tamo sve je sabotirano da bi se smenila lokalna vlast..A mi smo iskorisceni da bi se napravio haoss!Vecina ljudi je ili uspela da ode iz Sapca oni koji nisu verovatno jos hodaju po selima okolnim i gradu pokusavajuci da se vrate. Nikome nije jasno zasto se pozvalo i odvelo vise hiljada ljudi iz Beograda i ostavilo po njivama prepusteno samo sebi ugrozavajuci i te ljude,pa zar je malo ugrozenih tamo?Tuga je medju svima bila i tamo i u povratku. Ljudi su u soku.sSamo moja grupa je pronasla i povela vise od 7..8.maloletnika uplasenih koji ne znaju ni gde su ni kako ce kuci.Po smeni tog kriznog staba odjednom se pojavila i policija i kiperi sa peskom ali ogorceni ljudi su ostavili dzakove na ulicama i spasavajuci sami sebe krenuli nazad kuci.Sve ovo mogu da vam potvrde svi vozaci lastinih autobusa koji i sami nisu znali kuda da se vrate i bili u cudu sta se desava.Poslusali smo premijera i poziv da pomognemo i ovim putem mu se zahvaljuljem i neka nas nikada vise ne zove,sram ih bilo!!ZAHVALJUJEM se Bogu sto sam se vratio svojoj kuci i molim ga da sacuva one ljude u Sapcu jer ovi koji ih kao spasavaju bore se za vlast u gradu i u ovakvoj situaciji ugrozavajuci dodatne zivote.Ovo ce te cuti i procitati od jos mnogo mnogo ljudi koji su se sa gorcinom u ustima napustili sabac,blatnjavi i posramljeni!HVALA Vladi Srbije i sram vas bilo!!HVALA vam ako ovo objavite,a raspitajte se malo i sve cete i sami cuti.
(DUSAN, 17. maj 2014 06:54)
Ovakvih komentara je sve vise i vise.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

IZVOR: TANJUG

Paraćin --
Ministar bez portfelja zadužen za vanredne sitauacije Velimir Ilić, ocenio je u Paraćinu da je cela Srbija u stanju prirodne katastrofe.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Citao sam o tome, nekako mi sve to smrdi. Toliko puno vidno pijanih ljudi i ljudi sa pivom bas tako da udje u autobuse a da niko nista ne radi? A sve je proveravano. Mislim, mozda je sve to istina, a mozda neko namerno izvrce cinjenice zbog ko zna cega. :zbunjen:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Velja napisao:IZVOR: TANJUG

Paraćin --
Ministar bez portfelja zadužen za vanredne sitauacije Velimir Ilić, ocenio je u Paraćinu da je cela Srbija u stanju prirodne katastrofe.
Izgleda da se otreznio... :mrgreen:

Sad ostaje pitanje gde je preCednik, on mu dodje kao neki vrhovni komadant... :kuku:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ja ne znam ljudi, jesmo li iz Spaca debili ili sta ali o ovome smo juce pricali ceo dan. Ne razumem zasto se ovdasnjim ljudima ne veruje?

Ja sam spomenuo najmanje 3 do 4 puta da je obdrana do zla Boga neorganizovana. Ko je tu kriv, i ko kome podmece to mene ne zanima. Ali veoma je bitno da se neko igra sa ljudskim zivotima.

Danas kontam nesto, Drina verovatno namerno nije ni branjena, da se voda razlije po Macvi i da ne ide sve u Savu.
Geza napisao:Put Ruma-Šabac blokiran.

Slika
Ne bih rekao da je ta slika sa puta RU SA...

NA tabli pise Drenovac cini mi se ali ne moze da se razazna
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

aleksa napisao:Jel neko negde video ministra za vanredne situacije!!??? :kuku:
Tu je negde

Slika
Širim haos!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

superboss napisao:Ne bih rekao da je ta slika sa puta RU SA...
NA tabli pise Drenovac cini mi se ali ne moze da se razazna
Hrtkovci.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Kako je SM?
Odgovori