2015 Volkswagen Passat
Re: 2015 Volkswagen Passat
Ja ne verujem da se i dalje prica o ovom polu-proizvodu i da se poredi sa C klasom 

Pa to je najlaksi a u ujedno i najgluplji nacin da se opradva njegova visoka cena.
2.0 TDI Highline bi bila super kupovina za 35k evra.
2.0 TDI Highline bi bila super kupovina za 35k evra.
Bez uvrede, ali jako ograniceno razmisljanje. C klasa od 30k i C od 70k skoro da nisu 2 ista auta. Ne znam cemu tolika opsesija brendom, meni je taj novi C ubedljivo najjaci u klasi, a novi Passat mi se i ne svidja nesto izgledom, ali objektivno u razlicitim cenovnim rangovima oba imaju prednost, kao klot je passat 8k evra jeftiniji, sa egal cenom dosta opremljeniji, a u fullu po meni inferiorniji od C klase.
Isto bih rekao i za BMW 3.
Kao sto ne moze Superb da se poredi sa A6, koliko god mesta imao.
Ako svi potenciraju kako je Audi xy svetlosnih godina ispred VW i Skode, kako je premijum blablabla, onda poredeci C i Passata poredis i A4, sto nema mnogo smisla.
Ako cemo da pricamo sta moze za koje pare, ajde da uprostimo. kupices najpreprcaniji Superb koji moze da se sklopi za cenu osnovne C klase? To znaci da je Superb bolji izbor?
Ili ces da kupis C 250 CDI 4matic, ali dve godine staru za cenu osnovne nove E klase?
Dajte bre, pa ni sam VW ne pretenduje da uzima Mercedesu kupce, za to imaju Audi.
Kao sto ne moze Superb da se poredi sa A6, koliko god mesta imao.
Ako svi potenciraju kako je Audi xy svetlosnih godina ispred VW i Skode, kako je premijum blablabla, onda poredeci C i Passata poredis i A4, sto nema mnogo smisla.
Ako cemo da pricamo sta moze za koje pare, ajde da uprostimo. kupices najpreprcaniji Superb koji moze da se sklopi za cenu osnovne C klase? To znaci da je Superb bolji izbor?
Ili ces da kupis C 250 CDI 4matic, ali dve godine staru za cenu osnovne nove E klase?
Dajte bre, pa ni sam VW ne pretenduje da uzima Mercedesu kupce, za to imaju Audi.
Ja ne znam sto meni odgovaras na pitanja i konstatacije o kojima ne pisem. Nisam ni jednom napisao da je premijum i da je Audi, nego da je blizu, mnogo blize nego Laguna i Mondeo. Jel citate vi na koje postove odgovarate? Ili samo onako ofrlje?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Koliko treba da kosta limuzina D segmenta sa 4x4, automatikom, dizelom od 240ks, full led farovima, kozom itd. da ne nabrajam stavke tipa tempomat, mf volan, veliki toucscreen displej itd.?
Naravno da im otima kupce, otima kupce u tom cenovnom rangu, ako je nesto poluproizvod to je bazna c klasa, realno klot bilo kojeg auta je otuzni poluproizvod.
Naravno da im otima kupce, otima kupce u tom cenovnom rangu, ako je nesto poluproizvod to je bazna c klasa, realno klot bilo kojeg auta je otuzni poluproizvod.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja pricam generalno, kao odgovor na temu, tj ovo baljezganje koje je nastalo 
Po cemu je Passat bolji od Mondea? Lici na jedan, s' boka, lepo stilizovan kontejner, Mondeo makar vuce na Aston Martin

Po cemu je Passat bolji od Mondea? Lici na jedan, s' boka, lepo stilizovan kontejner, Mondeo makar vuce na Aston Martin

Vidis li smajlije ili me sprdas? 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
au pa ovaj krompirvagen ide 6,3s do 100-ke, ovaj sa sve_crveno_TDI.
Ko typeR čoveče...
Ko typeR čoveče...
Boringly average, but also perfect for school run mums
C klasi nije pala cena, to sam vec rekao, ali ne citas ono sto ti ne odgovara.Scuderia napisao:Pa ko je rekao da bi ga kupio za 65. Komentarisem highline 2.0TDI 150ks + 3k opreme fore do merca klota C220BT. Uostalom po Srb cenovniku, najjeftiniji passat (1.4TSI) - 22.600e, najjeftinija C klasa (180 benzin) 30.900e. To ne da nije isto, nego je 8000e razlike.Xepoj87 napisao:Ja ne znam da li ja pricam spanski, ali imas dole sklopljenu konfiguraciju na 65.000e, koliko kosta i Mercedes c klasa koju ja sklapam, sa ne samo podesivim, nego i vazdusnim ogibljenjem.
Poredis ono sto ti odgovara, C se pojavio u konfiguratoru pocetkom godine i tad sam ga ja sastavio do 85k, onda poredi full napucanog C-a iz vremena kad je bio ''day one'' kupovina, kao sto si sad pronasao top konfiguraciju Passata (koji je btw s jacim motorom, ali ajd da to zanemarimo).
Kao sto sam rekao, u osnovnim paketima je Passat dosta jeftiniji od C klase i to sam rekao 2 puta u jednom postu, ali opet preskaces.
Da, napunio si C klasu do 85.000e, ali sa opremom koju Passat nema, poput vazdusnog ogibljenja, kojekakve kombinacije intarzije i enterijera, kao i materijala i boje koze, specijalne designo boje kola koje idu do 2000e, felne koje mozes da dodas i na AMG paket, na vec brutalno lepe felne...
A na Passatu stavis R line paket spolja i iznutra i zavrsio si pricu, svaki je isti, a zbog njega ne mozes da stavis par sigurnosnih sistema koji kostaju sve zajedno jedno 5,6.000e, koje na C klasi uvek mozes da stavis.
Rekao sam da kada krene dodatna oprema da se dodaje, dosta se izjednaci cena.
C klasa takodje dolazi sa dobrom opremom u startu i ima neke stvari koje passat nema, kao sto passat ima neke stvari koje C klasa nema, ali opet, objektivno gledano, passat je jeftiniji par hiljada u tim osnovnim paketima. Ali highline meni opet nije dobro opremljen auto, ni blizu.
Jos dodatno, 5 godina besplatnog odrzavanja kod C klase, to mu izadje jedno 3000 eura.
I konstantno ubrajate taj 4motion, samo zato sto VW daje sa tim auto.
Ne juri svako 4x4 sistem, ja ga prvi ne bih uzeo, pre bih uzeo C 300 BT, 2.2 dizel hibrid po istoj ceni, a onda, s obzirom da je ispod 100g co2, dobijes jos prednosti, pored dosta manje potrosnje, gde opet ustedis par hiljada eura na 5 godina.
Meni je 4x4 poslednja svirala na skali, lepo ga je imati, ali da moram da biram, tutnuo bih navigaciju umesto njega.
Uporedi C 220 BT i Passat 2.0 TDI 190ks, i ovako ce se prodavati 10 puta vise od ova druga dva.
Eto, oba su 35000e, Passat sa malo vise opreme, C klasa sa ostalim prednostima, svede se na svega mozda 1,2.000e vise za C klasu, a i to je pitanje.
Ali ne znam da li je ok Ivanu to za poredjenje, posto je 0.3s sporiji Passat u toj varijanti, a vidim da mu je to od presudnog znacaja.
@Ji 4tze, zar nije 6.1s do 100? 6.4s ide 2.2 hibrid u C klasi.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 01 Dec 2014, 19:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
6.1s je limo, 6.3s je lubenica, a mecka 250 bluetec 4matic ide 6.9s u limo verziji.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
dobro, i sami kažu da su skinuli 80 ili 100kg ne sećam se tačno, pogledao sam ovaj review i blago se zapanjio ubrzanju D karavana, ništa više.
Boringly average, but also perfect for school run mums