Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Ne bih znao. Šta kažu na ES i Becnhmarku, jesi pitao?
Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Imam veliki problem sa instalacijom 7 na Asus netbuk. Probao sam ix86 i x64 varijantu (mada je proc x64). Radi se o 1015PN Asus netbook-u.
Desava se to da se Win normalno instalira, odradi update i prilikom ucitavanja izbaci BSOD sa porukom vezano za graficki drajver (lepo ga instalira putam update-a, u pitanju je ION grafika).

Sreca pa mogu da udjem u SAFE mod normalno, mozda tu mogu nesto da ucinim. Na sajtu Asusa za ovaj netbook imam ponudjene drajvere samo za x86 varijantu !?!?!?! i to sledece:

http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1015PN/#download

Sta bi od ovoga trebalo instalirati ? Kada probam da instaliram recimo prvi drajver sa spiska, on nece ni da pokrene setup, u fazonu nema minimum requirements ili tako nesto....

Pomoc !!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Trebalo bi da na samom kućištu ili u papirima koje imaš za notebook, nađeš tačnu oznaku modela.
Onda na Google-u vidi koja tačno grafička ide baš za taj model i to instaliraj.
Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

KAKO DA KOD OVOG GOVNJIVOG NETBUKA UDJEM U BOOT SCREEN ILI BIOS !!????????????????? UOPSTE MI SE NE POJAVLJUJE POST SCREEN PRILIKOM RESTARTA !?????????????
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Taster tab.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ogi napisao:Imam veliki problem sa instalacijom 7 na Asus netbuk. Probao sam ix86 i x64 varijantu (mada je proc x64). Radi se o 1015PN Asus netbook-u.
Desava se to da se Win normalno instalira, odradi update i prilikom ucitavanja izbaci BSOD sa porukom vezano za graficki drajver (lepo ga instalira putam update-a, u pitanju je ION grafika).

Sreca pa mogu da udjem u SAFE mod normalno, mozda tu mogu nesto da ucinim. Na sajtu Asusa za ovaj netbook imam ponudjene drajvere samo za x86 varijantu !?!?!?! i to sledece:

http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1015PN/#download

Sta bi od ovoga trebalo instalirati ? Kada probam da instaliram recimo prvi drajver sa spiska, on nece ni da pokrene setup, u fazonu nema minimum requirements ili tako nesto....

Pomoc !!
Koliko vidim radis sve dobro. Stvarno na sajtu ima samo da se skine 32-bitna verzija drajvera.

Mnogo su poceli da samraju sa online preuzimanjem drajvera. Jebo ih jedan pisljivi CD. Ili DVD.Slican problem sam i ja imao sa mojim laptopom, brate spisak od 50 drajvera za jednu istu stvar, nikakvo uputstvo sta odgovara.

E sad, jel ti se ta sedmica pre dizala,s oprostenjem, bez problema? U krajnjem slucaju mozes da probas neki od Linuxa, cisto da vidis da li je sve OK.(UBUNTU ili MINT npr)

Prvi put mi se desilo da LINUX ima bolju podrsku od WIN-a, za laptop.(HP ProBook 4535)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Upravo sam instalirao Win 7 32bit posto za 64bit podrska ne postoji iako je procesor 64bit !??
To sa drajverima si potpuno u pravu, ima ih mali milion, sve slicni, nema uputstva, ne znam zasto ne drze samo najnovije a eventualno u drugom odeljku stare...
Sada sam iskljucio net da mi ne bi update-ovao sa neta drajvere vec sam nasao neko uputstvo na nekom stranom forumu pa cu lagano da idem po njemu ali je definitivno problem bio u drajverima, za grafiku najverovatnije. Inace, do sada sam imao Win 7 Starter koji generalno radi ali je spor i ima mali milion oganicenja, ne mogu ni sugavi wallpaper da postavim !?

A u boot screen sam usao tako sto sam drzao net iskljucenim par minuta !?? Sacuvaj Boze.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nema to veze sa netom, ko zna šta si slučajno pritisnuo pa ti se otvorio Boot screen.
Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ne, ne, nisi me skapirao.
Boot screen mi je bio potreban jer Win instaliram sa bootabilnog USB-a.
NET sam iskljucio jer mi je update-ovao drajvere i svasta nesto automatski...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

da bi usao u boot screen pritiskas taster TAB ili ti onaj sa dve strelice na njemu. a najbolja varijanta je preko biosa, da podesis da ti prvi boot device bude CD/DVD ili npr USB Drive,sa kog isto mozes instalirati windows ;)

a to sto ti je 64bitni procesor, to nema veze, vec za koje potrebe ti je vise kompjuter potreban, i da li nrp imas 16gb memorije ili 1-2 gb.

a za starter mislim da bi mogao da koristis any time windows upgrader - nadji na netu.
Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Samo da vam kazem da ja nisam noob sto ocigledno mislite. :)

Prvo, na ovom Asus netbuk-u za boot screen se pritiska ESC.
A iz BIOS-a namestanje sta ce biti 1st a sta 2nd boot device ne funkcionise. Ima opcija REMOVABLE DRIVE, ja stavim i on ucita sa harda.
Onda sam potrazio da vidim sa boot ekran.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

pa ti verovatno nemas ni cd drive na njemu, tako da je jedina fora i to sa usb-a, ili eksternog cd-a,

a za ulaz u bios bi uglavnom bio ili del, ili f2, ili f3, ili f12 :D
Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Ogi napisao:Upravo sam instalirao Win 7 32bit posto za 64bit podrska ne postoji iako je procesor 64bit !??
To sa drajverima si potpuno u pravu, ima ih mali milion, sve slicni, nema uputstva, ne znam zasto ne drze samo najnovije a eventualno u drugom odeljku stare...
Sada sam iskljucio net da mi ne bi update-ovao sa neta drajvere vec sam nasao neko uputstvo na nekom stranom forumu pa cu lagano da idem po njemu ali je definitivno problem bio u drajverima, za grafiku najverovatnije. Inace, do sada sam imao Win 7 Starter koji generalno radi ali je spor i ima mali milion oganicenja, ne mogu ni sugavi wallpaper da postavim !?

A u boot screen sam usao tako sto sam drzao net iskljucenim par minuta !?? Sacuvaj Boze.

Ako ne koristis neke specificne programe(za posao ili sl) koji su iskljucivo vezani za win, topla preporuka sa moje strane ti je lagana tranziciji na Linux. prvo uradis dual boot na netbooku, da se naviknes sto lakse(ako nisi koristio do sad) a posle vidis.

Moj aspire one se super slaze sa linuxom, lepo radi, sigurno brze nego win...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

to je sigurno da je brzi. jos uz to dodaj da je sada interfejs mnooogo napredova, da cak ima dosta slicnih fora kao i win, onda prelaz ne pada tesko. ako cak zelis, mozes da prvo probas podizanjem linuxa sa flash-a, i na flashu ti radi, da ne moras da instaliras uopste, pa ako se svidi, onda idi na dual boot ;)
Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Mda live je zakon...skoro sve mozes da radis kao da je linux i instaliran...osim toga dobra je fora da vidis da li ti pre instaliranja sve radi grafika, wifi, mreza i sl.....

Linux je po mom nekom skromnom misljenju sto se tice izgleda, u najgoru ruku, rame uz rame sa WIN7....

U stvari dosta stvari su u sedmici(a koliko vidim i osmici) drpili iz linuxa i MAC OS
Odgovori