Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Re: Ratna tehnika

Post od kvcali »

opet vi zapadnjaci o zivotu, standardu, i politickom sistemu, oni imaju sistem, ali taj sistem vazi samo za njih, kolonizovali su ceo svet i naravno da im je dobro, ovo da rusi nesto rade ukrajni je zamena teza, upravo amerikanci rade sa ukrajnom ono sto su radili ovde devedesetih i svugde posle toga po svetu, rusi samo brane svoje interese gde zive rusi. pa u toj ukrajini nema nijednog amerikanca ali ima 10 miliona rusa, i ukrajna je hiljadama kilometara daleko od amerike, cista zamena teza i nasedanje na zapadnu propagandu.

edit. sta amerikance boli kurac kako se zivi u rusiji, i kolika je korupcija, jel pita njih neko sta rade sa crncima i gde su im indijanci ?
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Zapadna propaganda :kezo:

Ti konstatujes nesto ocigledno, naravno da ameri to sto rade u Ukrajini rade iz interesa. Kao sto sam vec ranije pisao, ovde je jednostavno pitanje moci. Da Rusija trenutno ima moc koju ima Amerika sigurno bi imala svoje vojne operacije sirom sveta, znaci nista nisu bolji od Amera, samo nisu u mogucnosti. A o zivotu i standardu pricam jer je to najavaznija stvar za covek kao pojedinca. I u Americi je raslojavanje stanovnistva strasno, ali u Rusiji je to na jos visem nivou. Znaci 1% stanovnistva uziva sve povlastice i bogatstvo, dok je ostatak potpuno podredjen. Pogledaj trziste, Rusija ima jedno od najrazvijenijih trzista luksuzne robe u svetu, ali nema trziste robe za siroku potrosnju. Da ne pricamo o tome da je Putin lagano jedan od najabogatiji ljudi na svetu. Odakle to? Pa od naroda naravno!

Molim moderatore da ne brisu postove vec da prebace negde, jer realno nema osnova za brisanje, samo zdrava diskusija. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

kvcali napisao: dvostruki standardi zapada,
Ček, jel to ono da Rusi kažu da je Kosovo deo Srbije, a Krim eto i ne more da bude deo Ukrajne?

Vidi, jasno je meni što to Rusi rade - rade iz sopsttvenih interesa. Da sam na njihovom mestu i ja bih otimao Krim i istočnu Ukrajnu. Al nemoj onda da tupite o bratskoj ljubavi i sl. Rusi će nas podržavati dokle god imaju interesa u tome. Čim interesa nestane pustiće nas niz vodu. Sa zapadom su odnosi mnogo iistiji. Svima je jasno da su interesi u igri i da nema emocija.
kvcali napisao:ja ne volim ni ruse
:kezo: :kezo: :kezo: :rofl: :rofl: :rofl: :loool: :loool: :loool:

@ Geza Aj prebaci u zaveru.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Naravno da se radi o interesima, i ne vidim koji to interes imaju hiljadama kilometara daleki amerikanci u ukrajni, a koji je veci od ruskog interesa, i koji je moj licni interes da ne podrzavam ruse (ne da ih volim) da prcaju amerikance.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

kvcali napisao: i koji je moj licni interes da ne podrzavam ruse (ne da ih volim) da prcaju amerikance.
Procitaj moj predhodni post.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Re: Svetska zavera ili jedan sasvim običan dan...

Post od kvcali »

i sta je tu problem, u automobilima, garderobi i ostalim materijalnim stvarima, ista stvar ko sto gotovo cela evropa kupuje ruski gas, ili ameri lete u kosmos sa ruskim raketama i kupuju ruske raketne motore da bi lansirali satelite....

kad se nemci odreknu ruskog gasi i kazu necemo da im punimo dzepove, pa nek je i na nasu stetu, ja obecavam da cu da kupim ladu, jel dovoljno....
Slika

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

I vise nego dovoljno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Mislim da ne razumes poentu. Spusti se na nivo svog svakodnevnog zivota i razmisli kako da zivis bolje. Ko sa cijim motorima leti u svemir je za tvoj zivot potpuno nevazna informacija. Ako hoces da zivimo kao sto se zivi u Rusiji onda ok razumem tvoje stavove i ljubv prema ''bratskoj'' zemlji, ako hoces da dostignemo standard zivota na zapadu, jasno ti je gde se onda okrecemo. Mehanizam kojim bi se priblizio EU te tera da prvo uspostavis red u svojoj drzavi pa onda da pristupis. To je vrlo jednostavno. Kod nas se politicari prave pametni pa pricaju o nekim partnerima i na istoku i na zapadu (jer narod to hoce da cuje), sto u realnom svetu ne postoji. Ili si sa njima ili si protiv, vrlo jednostavno, strane se biraju, vreme prolazi, i rezultati se vide. Meni se j*b* i za jedne i druge, ja samo pokusavam racionalno da razmisljam i vidim sta je najbolja opcija.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ali ne idemo mi u EU da bi nama bilo bolje, već će njima biti lakše da nas totalno kolonizuju. Dobiće još veće tržište, džabe radnu snagu, domaće firme neće više biti konkuretne jer ne mogu da isprate zapadne zahteve. I nažalost to je tako, jer alternative nema.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Mislis da sve uredimo kao u rumuniji u bugarskoj, i da onda srecni pristupimo EU, ko hrvati prosle godine, a ove vec pricaju o bankrotu.

nije svrha uci u EU, treba urediti drzavu, institucije i napravit sistem (to danas ne postoji), ali ne tako sto ces pedati kosovo i reci ma sta ima veze tamo srbi ne zive, unistiti vojsku, jer nemamo neprijatelje, uvesti sankcije rusima jer to, pogoduje americkim interesima, jel te, zabraniti juzni tok jer nam netreba gas, i moliti boga da ukrajinci ne zatvore slavinu u decembru, i tako ?
Slika

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Da, evo sve cekamo 40 godina, sad ce sistem, sad ce
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

pa eto, dzabe, to ne zavisi ni od rusa ni od EU, zavisi od nas, kad ga vec 40 godina cekamo ;)
Slika

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Hoces da kazes da se oslonimo na domacu pamet i resurse, jer je nam je to uvek donosilo napredak u ovih zadnjih 200 godina od kada postoji moderna (nazovi) drzava?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

naravno, a na koga to drugog da se oslonimo.

prvi dan poplava, kazu uz EU dobijamo, milijardu, pa onda pola, pa stotine, pa onda desetine pa sad kako stvari stoje par miliona evra za obnovu, samo jedan primer
onako na brzinu

edit: i to tek tamo na jesen, koji ce nam qur. i tada
Slika

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa nerealno je ocekivati da mi zivimo u zajednici sa jednom nemackom recimo, na istom nivou. Mozemo mi da budemo u EU na papiru, ili kako god, ali realno mi cemo i tada biti daleko iza nemacke. Nisam ekonomista, pa ne mogu da pricam kako ce to uticati na nasu ekonomiju, ali neki kazu da ce nas to satrati. Ovi drugi ne kazu nista, samo pricaju o stranim investicijama i slikaju se.
Problem je sto narod to dozivljava, kao da na zapadu rastu pare na drvecu, pa cim udjemo u EU, to drvece ce poceti da raste i kod nas.
Mi da imamo ista u glavama, napravili bi ok drzavu i bez EU.
Zar sve ostale drzave u evropi, a koje nisu u zajednici, propadaju zbog toga?
Pa mi nismo u stanju ni sa jasnim zakonima i sablonima koji nam dolaze iz EU, da ih ispostujemo, uvedemo i ispratimo!? Pa zamislite da smo mi morali to sve sami da uradimo bez icije pomoci? Pa u narednih 20 godina bi se toliko srozali, da bi se na kraju tukli motkama i kamenjem. Ne bi ni znali ni sekiru da napravimo.
Ovako imamo direktne instrukcije iz EU, pa ne ide ...
Poslednja izmena od nikaragva u 31 Maj 2014, 14:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori