2017 Porsche Panamera

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: 2017 Porsche Panamera

Post od Xepoj87 »

starac vujadin napisao:Što se tiče centralnog ventilacionog otvora on je sigurno iznutra podeljen na 2 ili 3 nezavisna dela...mislim da sam na drugom klipu video da su tri. Pozadi, na zadnjim seditištima je isto tako dizajnirano i podeljeno je na dva dela. Uostalom, da je to samo jedan otvor ne bi mogle da se sprovedu dve zone klimatizacije napred. Otvor se očigledno automatski zatvara jer ne postoji mogućnost ručnog pomeranja, a na većini snimaka stoji da je zatvoren. Stilistički je to meni skroz ok. Mnogo lepše nego rogobatnih 4 otvora na kao što Mercedes sada stavlja.
Mnogo veći problem je što i za tu funkciju mora da se ulazi u meni i da se petlja po touch screenu i to bi me opasno nerviralo.
Vidim da nisi gledao snimak :)
I zadnja i prednja centralna ventilacija se zatvara i otvara elektronski na touch ekranu, ali nema odvojeno da se otvori i zatvori leva i desna strana, nego ceo odjednom, to je ovo sto sam ja spomenuo.
Naravno da imaju 2 odvojene zone u smislu duvanja i pomeranja levo desno, ali evo, bas sinoc je usao drugar koji ne podnosi klimu, napolju 23 stepena, ali mi je nesto bilo vlazno, pa se ceo unervozim, te sam pustio meni klimu, a on je svoje izduve stavio da duva gore na telo i zatvorio ih, te mu nije ni duvala klima.
Na Panameri bi zatvorio i moj centralni izduv.
A da ne pricam o genijalnosti da je samo taj centralni bez ikakvog razloga elektronski, a i sto je sada Laki spomenuo, pozicija istog je katastrofalna.
Jos dodatno stave na sve ono crno, dva mala ekrancica za temperaturu koji su celi plavi, takodje izgleda kao sa onih kineskih digitrona, kao da ne moze da stoji temperatura na ekranu navigacije ili da iskoci trenutno podesena temperatura kada pomeras dugmice, nego su morali ove nakazne ekrancice da stave...
Otisli su previse u tech, neko ih je nalozio da je to kul.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Gledao sam Ivana Bauera, naravno...deo koji je vezan za enterijer. Moj komentar se odnosio pored ostalog i na tvoje reči:
te sto je na sredini samo jedan otvor, umesto dva za vozaca i saputnika,
Ovo što si sada napisao je detaljnije, ali nije drugačije od onog što sam napisao. Pošto postoje unutra odvojeni ventilacioni otvori i postoje zone klimatizacije, a i pošto bi to bilo primitivnije rešenje nego što ima Dacia Logan (npr.) verovatnije je da se mogu zatvoriti ti otvori čak i kada ova centralna "roletna" stoji otvorena. No, to sada 100% sa sigurnošću ne znamo da li može ili ne može jer nismo isporbali ni ti ni ja, a još niko od testera to nije komentarisao. Možda će naša "švajcarska delegacija" biti u mogućnosti da to najpre vidi, pa da nam kaže.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ali bukvalno to covek iz Porsche-a na snimku objasnjava na demo konzoli koja je van kola, cak se i jasno vidi da su 2 zone, tako da bih rekao da ti to ipak nisi pogledao ili barem ne ceo snimak.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

To tek od novembra...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

I ja mislim da moze da se ugasi ta zona iako je otvor otvoren. A i da ne moze, pomeris da duva na vozaca.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Aj da napravimo anketu ko sta misli kako radi ta ventilacija :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Dajte prvo snimak na kojem se to vidi, pa da se glasa :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nema pogadjanja, kada je sve prikazano na snimku :)
U svakom slucaju, to je samo jedna od vise bezveze stvari u novoj Panameri, a bas steta, jer je mnogo lepsa od prosle.
Mene je recimo na E60 Bmwu odusevilo to sto ti imas na navigaciji da podesis koliko iz koje zone da duva, bukvalno sam ostao zabezeknut da auto 2002. ima tako dobru opciju.
Pricam o tome da stavis na noge da duva 30% recimo, na sredinu 70, a na soferku 100.
Ima li to i nova generacija?

Wicker, par postova nize sam postavio snimak.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki021 napisao:Aj da napravimo anketu ko sta misli kako radi ta ventilacija :)
Pazari, dovezi, pa da krenemo da testiramo :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Zamisli scenu, stoji Panamera a svi redom ulaze da procackaju ventilaciju ostatak auta i ne gledaju :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Nema pogadjanja, kada je sve prikazano na snimku :)
Pa koji minut gde to prica? Necu gledati 45min zbog jedne recenice. Ja sam pogledao deo gde pricaju o otvorima i tac kontroli istih, nigde ne kaze ni da moze da se ugasi ta polovina ni da ne moze, a prikazano je da moze da duva ka vozacu ta suvozaceva strana kad je otvoreno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Laki021 napisao:Zamisli scenu, stoji Panamera a svi redom ulaze da procackaju ventilaciju ostatak auta i ne gledaju :)
Laki, ima li kod tebe podesavanje ventilacije kao u e60 dole sto sam opisao, da podesavas koliko gde da duva?
Ok, pogledao sam opet i moze da se iskljuci duvanje, nezavisno od toga da li je otvoren izduv(Scuderia, na 26:30 otprilike), tako da, eto jedne gluposti manje :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Exclusive

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Sport Turismo debituje u Parizu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 7McC_G8KjU

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... -JNq5X9EL8

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... N87f5C3K-A

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... dI-6jlAW40

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... TFSYdz_4gA
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Gledam sada one snimke i ne mogu da verujem koliko kasni interfejs na ekranu. Koji fail. Ispada da je prva verzija iOS-a od pre 9 godina radila optimizovanije od ovoga.
Odgovori