Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusanc
Reactions:
Pridružio se: 06 Okt 2015, 16:15
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 Dynamic AC

Re: Auto Kasko osiguranje

Post od Dusanc »

Evo i ja da se malko prikljucim temi ... Rate se uglavnom placaju direktno osiguravajucem drustvu jer oni imaju mogucnost da prate uplate i ne daj Boze da kasnis koji mesec, vrlo lako sledi opomena pa dok se ti prizoves vec je usledio i raskid polise ... Sto se tice vrednosti vozila na polisama, igra je tu zaista raznolika. Neka drustva ili njihov agent, krecu od novonabavne vrednosti vozila koja je propisana Katalogom AMSS. Drugi slucaj je da se krece od revalorizovane fakturne vrednosti vozila, sto je ne redak slucaj kod visegodisnjih ugovora o kasko osiguranju a najcesce se javlja kod vozila pod lizingom. Sve u svemu, u slucaju nastanka stete (bilo da se radi o kradji ili totalnoj steti) najcesce se krece od vrednost po AMSS pa se cak i ona revalorizuje u skladu sa kursom evra na dan nastanka stete. Sve vreme se prati suma osiguranja da ne daj Boze, ne predje istu :)
Od skorijeg vremena postoji i takozvani Mini Kasko (ime se razlikuje od drustva do drustva) po kome se osiguravaju vozila starija od sedam godina, pokriva standardne stete (neki iskljucuju kradju) i prilikom popravke u obavezi ste ugradjivati polovne ili alternativne delove, ili, u slucaju ugradnje novih originalnih, u svakom delu ucestvujete u skladu sa godistem vozila a za koje se ucesce propisuje po osnovu izgleda i stanja vozila, kilometraz itd ... odnosno na osnovu subjektivne ocene procenitelja :)
Ja sam licno osigurao auto po katalogu AMSS na koji iznos sam dodao i vrednost alarma i CD uredjaja. Neka drustva to rade, neka ne. Kada se placa u ratama, polisa je skuplja kao i kada se uzima bez ucesca u steti. Najveci broj drustava daje popust na placanje u celosti, pa ko ima ustedece nesto ...
mikip
Reactions:
Pridružio se: 01 Nov 2015, 13:10

Post od mikip »

Da li neko zna gde je najbolje uzeti full kasko sa ucescem u kradji za nov auto? Pitam za neku od renomiranih osiguravajucih kuca gde nije problem to kasnije i naplatiti.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

sam si sebi dao odgovor, pogledaj kod osiguravajucih kuca u koje imas poverenje, oni koji ti ponude najbolje uslove su po meni dobar izbor :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Produzavam kasko, 100e za ovu godinu sa osiguranjem stakala, DDOR. Proverio i Savu, VISE NEGO DUPLO veca cena bez stakala.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Dusanc napisao: Najveci broj drustava daje popust na placanje u celosti, pa ko ima ustedece nesto ...
U Dunavu ta razlika 2500 dinara.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Razlika je relativna, a ne apsolutna. Negde oko 10% bude.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Rakhil napisao:Batali Dunav, skroz.
Imas neki poseban razlog ili...?

Spala knjiga na dva slova: Delta i Dunav. Dunav skuplji 200 evra, ali 5% ucesce u steti, a Delta 10% ili 200 evra min.
Moram brrrrrrrzo da odlucim :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Dunav, ne bih razmisljao ni sekund. Generali su lopovi odvratni. Pitaj Nexta. :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Pisao si nesto da su pred raspadom...
Ogi napisao:Bezveze sam Dunav stavio na prvo mesto. I oni se raspadaju, sestra mi radi tamo. Pukli su skroz ali verovatno laziraju finansije. Drzavna su firma, nece tako lako riknuti.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ma nemoj da brines oko toga, to isto vazi za sve drzavne firme. Jos uvek su i na listi banke u kojoj radim, nemamo drugaciji info a radim sa kolateralima samim tim i sa polisama svakodnevno. Da si pitao Dunav ili Ddor rekao bih Ddor ali ovako definitivno Dunav.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

DDOR je bukvalno duplo skuplji od Dunav.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja sam sa dunavom samo pozitivna iskustva imao a ides na to da 'nece valjda' propasti. Trazi ponudu od triglava, oni su imali konkurentne cene pre koju godinu.
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Bilo bi najbolje ako imas nekoga u tim osiguranjima tj nekoj od osiguravajucih kuca.. Onda nemas brige, taj sve moze da pogura..
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Generali se seljaci oko isplate, ponude manje za od stvarne vrednosti vozila i sl. Ja sam dobio preporuku od poznanika koji je visoko kotiran tamo da ih izbegavam za kasko...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Triglav je negde izmedju po ceni sa 10% ucesca i 100 evra minimum, ali nemaju ugovor ni sa Radulovicem, ni sa Deltom, tako da je malo komplikovanije oko papirologije i placanja.

Idem, naravno, na to da mi nece trebati, ali ako slucajno zatreba...

Ranije sam ja i sa Delta Generali imao ok iskustva, ali na dosta mesta vidim da se ljudi zale - konkretno najvise oko amortizacije za potrosne delove prilikom ostecenja istih - felne, amortizeri, kocnice i slicno i na procenu stete u slucaju totalke.
Odgovori