Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od noob »

@Sloba, taj SE ima fabrički OS, koji program i mape za GPS bi ubacio?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Oko potrosnje na Androidu, imao sam mali Android tablet do pre neki dan 7 inca, i imao je bateriju ko pit bull, ne mozes da je iscedis posle 10 sati neprekidnog drndanja igrica, mogao je da pusti vise divX za redom.
Tako da je najveci problem sto stavljaju male baterije u telefone...

Sada na Skate, kad je u stanadby modu potrosi 10 posto za 1 dan, kad radi igrica, potrosi 50 posto za 1h...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne znam, ja licno ne bih mogao da se vratim na obican telefon, sa klasicnom tastaturom. Kada su poceli da se pojavljuju TS telefoni i ja sam pricao isto kao vi. Nisam hteo ni da cujem ni za kakve Samsunge, iPhone i sl. vec mi je N95 bio najkompletniji i najbolji telefon na svetu. TS sam prvi put probao na N97 i to mi se nikako nije svidelo pa sam ga brzo zamenio za BB 8900 i rekao "nema sanse vise TS". Onda se pojavio Desire kog su svi krenuli da hvale pa ga i ja uzeo. E od tad sam se i ja "navukao" na TS Androd telefone :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

noob napisao:@Sloba, taj SE ima fabrički OS, koji program i mape za GPS bi ubacio?
Nisam se raspitivao za mape jer sam se brzo ohladio od kupovine jer ga nisam ni našao nigde. Znam da ima a-GPS, a ne samostalni modul za navigaciju, ali računam da i to može biti pomoć u nekim situacijama. Imam navigaciju za kola i na telefonu bi bilo zgodno da je imam, ali nije uslov koliko je wi-fi bez koga sada ne bih uzeo telefon.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

U ovakvom telefonu će raditi neki program koji downloaduje mape sa interneta svaki put kada ga pokreneš, učitavaće ulicu kako se krećeš, nije jeftino a ni precizno po menijer mi nemamo besplatan neograničen net. Gledaj nešto što ima symbian (Garmin) ili Android (iGO) ili Win (iGO).
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Znam, tako mora kod telefona sa a-GPS-om, što meni lično i nije neki problem s obzirom da bi to ne bi bio primarni GPS uređaj, već pomoć u situacijama gde mi GPS za kola nije pri ruci. Koristio sam navigaciju za kola i kao pešak i nije ni to problem. Stvar je u tome što se kod monoblok telefona moraju praviti kompromisi, da li po pitanju GPS-a, kamere, wireless-a, ovog, onog...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

@ sloba npr n97 ti ne bih preporucio mislim jeste tel ok, ali mora da se nosi u dobar servis da ti hakuju gps, jer ona fabricka antenica, ima bag, pa se onda tel otvara, i zalemi se dodatna duzina u obimu telefona, kao pomocna antena, i onda lepo hvata signal, a imas i famozni touch screen, a ovamo i querty tastaturu.

E sad preporucio bih ti ili n95 8gb, kao sto ja imam, ili n82, jer ima i monoblok, i odddlican blic, pogledaj po oglasima da li ih ima i vidi testove na yt, pa ja bih se odlucio za neki od ta dva.

@floyd, i ja se donekle slazem za tobom, jer sam i ja sada na symbianu, i volim ga kako radi, prost je za koriscenje, i koristio sam 10ak dana, drugarev htc wildfire, i svideo mi se, ali za sta bih morao da imam 2 telefona, jeste koriscenje istog za vreme voznje...

kucanje poruka, dok vozis, na n95 i htc ko nebo i zemlja, jer na n95 mogu da kucam i na slepo.
Slika
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Losa navika je kucati poruke i voziti.

Sledece nedelje uzimam drzac-nosac za mob u kolima pa cu napraviti par fotki kakav je u funkciji navigacije.

McGrujo, kako ti se cini Arc S?
Ima ih dosta na oglasima posto je 1din kod svih operatera.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ljudovi uzeo sam iPhone4, samo moram da ga otkljucam, posto sam ga uzeo u Becu..
Nego jel vadio neko od vas ovu malu SIM karticu, jel naplacuju nesto u Telenoru?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

A da, na primer, ostavis telefon na miru dok vozis? :P
Covekov mozak ne moze da se koncentrise na dve radnje istovremeno.

Ne znam u kom ce se smeru razvijati mobilna industrija u buducnosti, ali ce monoblok telefona biti sve manje. Kad tad ce svako imati po jedan TS, tako da se bolje navikavaj na vreme :mrgreen:

Edit: Steva me prestize sa popovanjem :mrgreen:

EDIT za Walkera:
12. oktobar, 2010 – Od sada u svim Telenorovim prodavnicama svim postpejd korisnicima dostupne su mikro SIM kartice. Ove kartice namenjene su novoj generaciji Apple proizvoda, iPad-a i iPhone-a 4.

Postojeći korisnici mogu da zamene svoje SIM kartice po ceni od 200 dinara (sa PDV-om). Mikro SIM kartice dostupne su i svim novim postpejd korisnicima besplatno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Smradovi, za sve ce da uzmu pare -.-

Fala Šomi :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Nema na cemu ;)

Koliko si platio taj zakljucani iPhone?
Jesi li se raspitao koliko je otkljucavanje?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Dobio ga za dz, posto ga je brat koristio 3 meseca i uzeo iPhone4s pa mu ovaj ne treba... A kupio sam ga, tako sto sam nam platio klopu :mrgreen:
Otkljucavanje 4k rsd, mora ona Gvey kartica ili kako se vec zove da se uzme..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Gevey :)
Odlicno si prosao :mrgreen: