Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Vezano za struju i EPS...mozda se secate pre nekih godinu ipo ili malo vise kada je bila akcija sece porosaca koji su na divlje prikljuceni (neki da bi krali naravno ali mnogi i iz drugog razloga) tadasnji direktor eps- je isamaran negde na Dorcolu...akcija prestala!
Ovo sto su sada napravili je nedopustivo u bilo kojoj iole ozbiljnoj drzavi....ja im svakako necu platiti 300 kw vise ..nevazno koliko je to din. stvar je pricipa.
neXus 4
Ovo sto su sada napravili je nedopustivo u bilo kojoj iole ozbiljnoj drzavi....ja im svakako necu platiti 300 kw vise ..nevazno koliko je to din. stvar je pricipa.
neXus 4
Zasto neces da platis nesto sto si potrosio?
TT
TT
Povecan je obracunski period i sad logican zakljucak je ok ovaj mesec placam vise pa cu sledeci manje, medjutim problem je u progresivnom rastu cene jer su mnogi u tim poslednjim danima usli u crvenu tarifu i ukupan racun za dva meseca bi bio primetno manji da je obracunski period 30/31 dan.
Ali to nije tacno. Podeli se sa brojem dana potrosnja pa se preracunava.
TT
TT
Ne razumem na sta mislis kad na racunu lepo pise koji je obracunski period i koliko imas potrosenih kilovata u odredjenoj tarifi(zelena, plava, crvena).
Samo sam se pitako kad ćeš i ti da se javiš, savet nije potreban od tebe pa nemoj ubuduće da se trudišRakhil napisao:Meni racun za decembar veci 200 dinara, nekih 5% recimo. Najverovatnija mi je Texova teorija - napravili su sistemski zajeb a sad ne smeju da priznaju da su zajebali nego se bahate.
@Jaksa - valjalo bi da se upoznas sa makar povrsnim znacenjem nepostojeceg pojma "neoliberalno" pre nego sto udaris u diskusiju. Znam da je tebi kao levicaru zabrana pominjanja onog sto ti se ne svidja na srcu, ali tesko da bi ti Radulovic prosao kao politicar, kad covek nema dana u politici iza sebe. Ako neces da bude zucnih diskusija, a ti ih nemoj provocirati ili ne ucestvuj ako pocnu, simple as that

Nepostojeći pojam - hahaha

Moj predlog je da se ne pominju političari uopšte.
Inače, jel bi bilo prihvatljivo da ja kažem tebi da od vas "desničara" mene nikakvo podmetanje ne čudi?
Počinjete s diskusijama a onda vam se ne dopada kad se javi neko ko misli drugačije.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ajmo bez politicara i politike, da ne zakljucavamo. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj, imas dnevni broj kw u odredjenoj tarifi. Kad sve saberes kakva je racunica za decembar, koliko si imao zelene i plave i crvene?
TT
TT
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Piros, čije ti je brojilo? Proizvođač?
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
U pravu si, nije bitno ime. Radulovic nije politicar po profesiji i stoga je pogresno posmatrati njega kroz politicke naocari.jaksa napisao:Može Radulović da bude inženjer koliko hoće a sa tezom da dobro postavlja svari se ne slažem kao ni sa celim neoliberalnim konceptom.
Predlažem inače da se zabrani pominjanje aktuelnih političara jer ćemo da se svadimo pa opet tema ode gde ne treba.
Nije on bitan kao ime, moze da bude i Petar Petrovic vec inzenjerski pristup problemu.
Uradis dijagnostiku i utvrdis zasto postoji problem i kako je nastao.
Odredis resenje i izvedes testni model, koje posledice daje.
Napravis plan iimplementacije resenja, vodis projekat i pratis.
Pitas druge, citas knjige, slusas tudja iskustva kako je resen slican ili isti problem koji treba da resis.
Uzgred, nije to nikakav neoliberalni koncept i nema blage veze sa liberalnim kapitalizmom vec oprobani koncept tzv austrijske skole koji je dao odlicne rezultate (pogledati iskustva Nemacke, Svajcarske, Svedske, u novije vreme Poljske, Ceske, Slovacke) privrednog razvoja koji je dugorocno stabilan i odrziv.
Nazivaju ga socijal demokratijom i rezultati su jasno vidljivi.
Koncept koji kod nas zagovaraju oproban u SSSR, SFRJ, Kubi, Severnog Koreji i na jos mnogo mesta i cije ostatke jos vucemo, je za razliku svuda pokazao da je nestabilan, ne omogucava privredni razvoj na odrziv nacin.
Imali su ga i Ceska, Slovacka, Poljska pa se zna dokle je doveo.
Predlazem da diskusiju, ako je uopste potrebno danas nakon toliko godina od pada Berlinskog zida, baziramo na jasnim pojmovima i nazivima sta je sta kao i fokusirano na to sta je cilj koji se zeli kada se nesto predlaze.
Na ovaj dugi post odgovoriću vrlo kratko: to šta ministar pardon inženjer pardon stečajni upravnik... predlaže nema veze sa socijaldemokratijom. Da ima ne bismo ni diskutovali.
Ono što daje jako dobre rezultate je flexicurity model koji omogućava i onu vrstu fleksibilnosti koja je neophodna poslodavcima i društvenu održivost. Ovo što ovi predlažu nema veze s tim.
Ono što daje jako dobre rezultate je flexicurity model koji omogućava i onu vrstu fleksibilnosti koja je neophodna poslodavcima i društvenu održivost. Ovo što ovi predlažu nema veze s tim.
Moram da primetim da ti onda ne razlikujes politicke koncepte. U nemackom govornom podrucju se i partije koje to imaju u programu zovu socijal demokratske. Resenja o kojima bi zeleo da diskutujes su upravo primenjena u tim zemljama, neke sam naveo u prethodnom postu i dala su adekvatne vrlo dobre rezultate.
Penzije, socijalna pomoc, zdravstvo su tek kockice jednost sireg mozaika, sistema a ceo sistem se sirom Evrope pokazao i dokazao pa nema nijednog razumnog razloga da slicne posledice ne pokaze i ako bi se ovde uveo taj model.
Penzije, socijalna pomoc, zdravstvo su tek kockice jednost sireg mozaika, sistema a ceo sistem se sirom Evrope pokazao i dokazao pa nema nijednog razumnog razloga da slicne posledice ne pokaze i ako bi se ovde uveo taj model.
Moram da primetim da ti voliš da sa jako mnogo reči opisuješ relativno jednostavne stvari.
Ovim ne nameravam da zvučim uvredljivo ili nipodaštavajuće, samo verujem da je to tvoj stil.
Ja ne volim da diskutujem na taj način, mislim da se brjnošću reči u nekim tvojim diskusijama zamagljuje suština a često i pogrešna pretpostavka.
Sa druge strane , na konstataciju "Moram da primetim da ti onda ne razlikujes politicke koncepte" ja moram da primetim da je moj utisak upravo identičan, a to nije vezano samo za ovu temu. S obzirom da verujem da si dobronameran član foruma, ja ću se zadovoljiti time ako možemo da se složimo da se ne slažemo.
I sad vezano za temu: nazivati ideje ovog pojedinačnog ministra socijaldemokratskim (u nemačkom ili kojem god smislu svejedno) je uvreda za pojam socijaldemokratije. Tragično je to što verovatno i taj ministar ima dobre namere.
Ovim ne nameravam da zvučim uvredljivo ili nipodaštavajuće, samo verujem da je to tvoj stil.
Ja ne volim da diskutujem na taj način, mislim da se brjnošću reči u nekim tvojim diskusijama zamagljuje suština a često i pogrešna pretpostavka.
Sa druge strane , na konstataciju "Moram da primetim da ti onda ne razlikujes politicke koncepte" ja moram da primetim da je moj utisak upravo identičan, a to nije vezano samo za ovu temu. S obzirom da verujem da si dobronameran član foruma, ja ću se zadovoljiti time ako možemo da se složimo da se ne slažemo.
I sad vezano za temu: nazivati ideje ovog pojedinačnog ministra socijaldemokratskim (u nemačkom ili kojem god smislu svejedno) je uvreda za pojam socijaldemokratije. Tragično je to što verovatno i taj ministar ima dobre namere.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Evo da ti odgovorim jasno, a istovremeno da se malo spusti lopta:jaksa napisao:Samo sam se pitako kad ćeš i ti da se javiš, savet nije potreban od tebe pa nemoj ubuduće da se trudišRakhil napisao:Meni racun za decembar veci 200 dinara, nekih 5% recimo. Najverovatnija mi je Texova teorija - napravili su sistemski zajeb a sad ne smeju da priznaju da su zajebali nego se bahate.
@Jaksa - valjalo bi da se upoznas sa makar povrsnim znacenjem nepostojeceg pojma "neoliberalno" pre nego sto udaris u diskusiju. Znam da je tebi kao levicaru zabrana pominjanja onog sto ti se ne svidja na srcu, ali tesko da bi ti Radulovic prosao kao politicar, kad covek nema dana u politici iza sebe. Ako neces da bude zucnih diskusija, a ti ih nemoj provocirati ili ne ucestvuj ako pocnu, simple as that![]()
Nepostojeći pojam - hahaha-> http://www.youtube.com/watch?v=7iW1SHPgUAQ , http://en.wikipedia.org/wiki/Neoliberalism
Moj predlog je da se ne pominju političari uopšte.
Inače, jel bi bilo prihvatljivo da ja kažem tebi da od vas "desničara" mene nikakvo podmetanje ne čudi?
Počinjete s diskusijama a onda vam se ne dopada kad se javi neko ko misli drugačije.
1. Neoliberalizam jeste nepostojeci pojam, iskovali su ga zestoki protivnici Hajeka i Mizesa svojevremeno, a kao pezorativan i omalovazavajuci termin. Inace, ne znaci nista i ne vuce nikakvu ideologiju iza sebe. Danas se koristi pretezno od strane neinfomisanih i populisticki nastrojenih politicara kad treba na svaki nacin popljuvati trzisni pristup bilo cemu. Ono sto neuki nazivaju neoliberalizmom je crony capitalism i svako normalan se gadi takvih sistema.
2. Ja nemam nista protiv da se ne pominju politicari, samo onda treba i da zatvorimo ovu temu, ili da limitiramo kritike na nas mentalitet ili sta vec. Opet kazem, Radulovic nije politicar pa ga i ne treba tretirati kao takvog. Odavno smo utvrdili pravilo da na forumu nema DNEVNE politike, i svi ga se uglavnom drze koliko vidim, neka tako i ostane.
3. Ovo za levicara jeste peckanje, priznajem. U svoju odbranu, reci cu ipak da si se ti koliko se secam vrlo jasno deklarisao kao takav, pa ne ocekujem da te pogodi. Sebe ne svrstavam u desnicare, ali prihvatam povratnu sljagu pa smo kvit po tom pitanju.
4. Meni se jako dopada kad u diskusiji ucestvuje neko ko misli drugacije: prvo sto mogu da preispitam svoje stavove i da ih stavim na probu, a drugo je sto nema veceg intelektualnog uzivanja od dobre debate suprotstavljenih strana. Drugim recima, sto se mene tice tvoje misljenje je jako pozeljno i dobrodoslo, dokle god se drzimo pravila pristojne diskusije.
5. Vise puta sam napisao da su ljudi ovde (i ne samo ovde vec svuda na netu) skloni da unose licno u diskusije, sto nema veze sa vezom. Ja se u zivotu necu sloziti sa tvojim politickim misljenjem, ali te smatram za pristojnog lika, da ne pominjem da sam ti duznik od kad sam preko tebe dosao do rezervnog tocka za Focusa. Shodno tome, i treba da ostrimo umove na tastaturi ali tako da nas to ne sprecava da popijemo pice kad se vidimo

Sve je ok.
Mislim da si ok i pristojan lik i sasvim je ok ako se ne slažemo oko nekih stvari, ju i naopako da svi isto mislimo. Tvoje mišljenje u izneto u tački 4 a pogotovo 5 je i moje.
Ako malo bolje pogledaš, ja nisam sebe nazvao levičarem već sam na prilično grub način isprozivan u ovoj temi od lika koga uopše ne poznajem, neposredno pre lock-a.
Jedan drugi, poznat i vrlo aktivan član me je čak i vredjao na pm, pa sam usled smanjenog praga tolerancije na peckanje morao da odgovorim peckanjem, samo da vidim gde to ide. Srećom, ovde.
Da se vratmo na temu: po meni je svaki ministar ujedno i političar bio član stranke ili ne. Predlažem da ovog ministra ostavimo po strani, ja sam već spremio kokice i mesto ispred tv i čekam da vidim šta će da mu se desi
Tačka 1 ostaje kao ona oko koje se ne slažemo.
Mislim da si ok i pristojan lik i sasvim je ok ako se ne slažemo oko nekih stvari, ju i naopako da svi isto mislimo. Tvoje mišljenje u izneto u tački 4 a pogotovo 5 je i moje.
Ako malo bolje pogledaš, ja nisam sebe nazvao levičarem već sam na prilično grub način isprozivan u ovoj temi od lika koga uopše ne poznajem, neposredno pre lock-a.
Jedan drugi, poznat i vrlo aktivan član me je čak i vredjao na pm, pa sam usled smanjenog praga tolerancije na peckanje morao da odgovorim peckanjem, samo da vidim gde to ide. Srećom, ovde.
Da se vratmo na temu: po meni je svaki ministar ujedno i političar bio član stranke ili ne. Predlažem da ovog ministra ostavimo po strani, ja sam već spremio kokice i mesto ispred tv i čekam da vidim šta će da mu se desi

Tačka 1 ostaje kao ona oko koje se ne slažemo.