Ne brže od života!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Ne brže od života!
Ne slazem se, o ovakvim stvarima je uvek vazno pricati jer i to ima preventivni efekat.
Delija, cinjenica je nesto sto oausalno tvrdis, i to jos dajes verovatnocu 99%?
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Delija, cinjenica je nesto sto oausalno tvrdis, i to jos dajes verovatnocu 99%?
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Samo sto ne vredi da pričamo mi koji ništa od toga ni slično nikad ne bi napravili. Meni je treba edukacija, a edukujem se neprestano, tj podsećam na moguće posledice ako se nekad previše opustim. Nije da se ne opuštam ali pametno biram vreme i mesto.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@Grujic
Za svoje 32 godine zivota nisam nikada video/cuo/procitao da je neko poginuo u sudaru u kom je auto isao 50 km/h, pa ni pri direktnom udarcu u banderu/betonski stub... Tome sluze NCAP i slicni testovi - da bi garantovali da je to nemoguce ili da eventualno postoji ultra-mega-giga mala verovatnoca da do toga dodje.
Za svoje 32 godine zivota nisam nikada video/cuo/procitao da je neko poginuo u sudaru u kom je auto isao 50 km/h, pa ni pri direktnom udarcu u banderu/betonski stub... Tome sluze NCAP i slicni testovi - da bi garantovali da je to nemoguce ili da eventualno postoji ultra-mega-giga mala verovatnoca da do toga dodje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ima uvek ono... Srecom detinjstvo sam imao 80ih, pa sam preziveo teenage doba 
Niti je vise od 5% grugara vozilo, a i to sto smo vozili je bilo presporo u 95% slucajeva
Danas su mogucnosti daleeeeko vece, a odgovornost i spremnost nije

Niti je vise od 5% grugara vozilo, a i to sto smo vozili je bilo presporo u 95% slucajeva
Danas su mogucnosti daleeeeko vece, a odgovornost i spremnost nije
I ovo je istina. Na žalost i na sreću deci je danas sve živo dostupno.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Grujic
- Moderator
Jel si ozbiljan?Delija napisao:@Grujic

Ima stradalih pri malim brzinama koliko hoćeš kada se ukupno gleda, ali jeste ređe kada se gleda ukupan broj udesa. Dovoljno je da recimo oni nazad ne vežu pojas i da polete napred, i eto ceo NCAP test koji se bazira na vezanim pojasevima postaje irelevantan.
Inače, da objasnim zašto mislim da je opasno da on bude osuđen kao kriv za izazivanje udesa. Opasno po sve nas. Raskrsnica sa semaforom je poprilično čista i jasna stvar, i ako nas neko udari tako što prođe kroz crveno je nedvosmislena njegova krivica. Ako se to sada naruši, onda sve uvek može da se relativizuje pa tako možemo da budemo delimično krivi i ako realno nismo. Jer, možda smo pričali telefonom (i to je zabranjeno), nismo bili psihofizički sposobni za upravljanje vozilom (budilo nas dete, bili dežurni, razvod je u toku pa smo rastrojeni...), upalili samo pozicije greškom, a da smo upalili oborena ovaj što prolazi bi nas uočio, itd itd... A na sve to odbrana drugog može da navaljuje čak i ako nije bilo tako. Kad čujete 160 i alkohol svi pomisle kako je to bitnoi mnogo strašnije od ovog, ali zapravo svaka od ovih pobrojanih stavki može imati istu težinu ako se tako postave stvari da i onaj kome je zeleno može imati krivicu.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Sumnjam da ce biti relativizovano bilo sta. Glavni krivac je vec preskupo platio svoju gresku i mislim da je svima koji su pogledali snimak jasno kakve posledice mogu biti.
Po meni je veca opasnost da vozac Audija prodje samo sa kaznom za prekoracenje brzine.
Po meni je veca opasnost da vozac Audija prodje samo sa kaznom za prekoracenje brzine.
- Delija
- Kontakt:
@Grujic
Daj mi jedan primer nastradalog pri brzini od 50 km/h, a da to nije pad sa litice...
Daj mi jedan primer nastradalog pri brzini od 50 km/h, a da to nije pad sa litice...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
To je sve jasno, i potpuno se slazem
Ali, izazivanje sudara i posledice sudara nisu ista kategorija (ne znam pravno, zakon je slep svakako)
Dakle, ako pijan sa 160 km/h ucestvujes u sudaru, treba da najebes, taman da te je neko jurio kolima da te udari
Dakle, svima je jasno ko je kriv za sudar. I ko ga je izazvao.
Ali nema sile da su posledice morale ovakve da budu
Ako se oslobodi skroz krivice vozac Audija, koja je poruka poslata?
Ok je da pijani vozite po gradu preko 100 Km/h?
Zato i on mora da bude ozbiljno kaznjen za posledice sudara
Ali, izazivanje sudara i posledice sudara nisu ista kategorija (ne znam pravno, zakon je slep svakako)
Dakle, ako pijan sa 160 km/h ucestvujes u sudaru, treba da najebes, taman da te je neko jurio kolima da te udari
Dakle, svima je jasno ko je kriv za sudar. I ko ga je izazvao.
Ali nema sile da su posledice morale ovakve da budu
Ako se oslobodi skroz krivice vozac Audija, koja je poruka poslata?
Ok je da pijani vozite po gradu preko 100 Km/h?
Zato i on mora da bude ozbiljno kaznjen za posledice sudara
- Delija
- Kontakt:
Upravo tako.
- Grujic
- Moderator
Pa vidiš da mnogi svrstavaju u istu kategoriju, čak neki veštaci kažu da je on više krivMcGruja napisao:To je sve jasno, i potpuno se slazem
Ali, izazivanje sudara i posledice sidara nisu ista kategorija (ne znam pravno, zakon je slep svakako)

On mora biti kažnjen tu se slažem, ali iskreno ne znam kako u skladu sa sadašnjim zakonima... Ako može pravno da se formuliše da je doprineo teškim posledicama onda ok, iako nije izazvao udes, sem toga mu je jedino prekršajna za alkohol zagarantovana, i dalje mislim da i brzinu mogu da obore.
Videćemo, ako se ne zaboravi za oko 2 godine će se znati ishod.
I sa 60kmh direktan bocni udar ostavlja jako male sanse da sve prodje bez mrtvih.Delija napisao:Ali nije jedini uzrok pogibije iliti da je isao propisanom brzinom 99% niko ne bi stradao.
Tapatalk Post.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Alkohol + brzina, koja je max kazna zakonom predvidjena?
Ne sme biti nista manje od toga
Ne sme biti nista manje od toga
- Grujic
- Moderator
Ako se brzina dokaže što sam skeptik, za samo ova dva dobija 20 bodova što je poništenje dozvole.
Minimalna zabrana je ukupno 11 meseci što može da bude i više, a kazna je minimalno 106 hiljada s tim što mogu da izreknu i zatvor koji je po prekršajnom osnovu max 90 dana.
+ za one prekršaje od pre što ima a nisu rešeni, sad će sigurno i njih ubrzati.
Minimalna zabrana je ukupno 11 meseci što može da bude i više, a kazna je minimalno 106 hiljada s tim što mogu da izreknu i zatvor koji je po prekršajnom osnovu max 90 dana.
+ za one prekršaje od pre što ima a nisu rešeni, sad će sigurno i njih ubrzati.
nasilnicka voznja... nece biti nista manja a ni veca kazna.
edit: pretece me Grujic
edit: pretece me Grujic