Ja i dalje ne mogu da verujem da ste ovo radili,ja taman tad rodjen bio
Svaki put kad vidim ovaj klip osetim toliku ljubav prema nama Srbima i nasoj tvrdoglavosti
https://youtu.be/Vus3vRmACNQ
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
Sa ovog snimka malo toga ima što bi trebali da volimo. Izmanipuslian narod koji je svakog dana rizikovao život zbog čega? Na Varvarinskom mostu su zbog toga glavom platili.
Zbog naše tendencije da se kurčimo, uvek smo kroz istoriju bili nasamareni i uglavnom izjebani.
Tako se, sad smo konačno platili školu pa se više ne kurčimo i ne glumimo ponos. Zato je npr. Lili Marlen sada jedna fina balada oko koje je frku digao kuvar koji je samo besan jer ima malu platu
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Tako možda piše na Wikipediji. Po tome je i kukasti krst simbol koji su izmislile stare Maje ili ko već, pa ne bi trebao biti problem da je iko nosi na ruci ili istetovira na grudi?
Lili Marlen je bila toliko zabranjena od strane Nemaca, da se konkretno kod nas za vreme rata puštala na Radio Beogradu, uvek u istom terminu.
Vladapetr napisao:Tako se, sad smo konačno platili školu pa se više ne kurčimo i ne glumimo ponos. Zato je npr. Lili Marlen sada jedna fina balada oko koje je frku digao kuvar koji je samo besan jer ima malu platu
Šta se tu izdešavalo, ko to zna. Ja iskreno sumnjam da su Nemci i poručili pesmu. Jer pored kurčenja, dobar deo naših ljudi je odličan u još dve stvari: uvlačenju u bulju i opanjkavanju drugih.
Meni je prilično neobično da orkestar zna uopšte to da svira. Ja recimo znam(otprilike) o kojoj se pesmi radi, ali ne mogu da se setim melodije, bez da pogledam na YT recimo.
Desilo se upravo kako je opisano, dao je izjavu i menadžer restorana u kojoj kaže da je kuvaru dao otkaz jer nije doveden da bude muzički urednik nego kuvar. Pretpostavljam da bi se isto desilo kada bi tu pesmu poručili npr u Izraelu, jer mušterija je uvek u pravu a mi se više ne kurčimo
Btw evo slike programa Radio Beograda za vreme rata:
Vladapetr napisao:Tako se, sad smo konačno platili školu pa se više ne kurčimo i ne glumimo ponos. Zato je npr. Lili Marlen sada jedna fina balada oko koje je frku digao kuvar koji je samo besan jer ima malu platu
Potpisujem.
Covek je kriv sto je gledao nesto van svog posla.Kao nije on muzicki urednik,a pesma zna se kakva je.Sad dal je slucaj istinit svako ima pravo na misljenje.Ja smatram da jeste 100%.
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice
Vladapetr napisao:Desilo se upravo kako je opisano, dao je izjavu i menadžer restorana u kojoj kaže da je kuvaru dao otkaz jer nije doveden da bude muzički urednik nego kuvar. Pretpostavljam da bi se isto desilo kada bi tu pesmu poručili npr u Izraelu, jer mušterija je uvek u pravu a mi se više ne kurčimo
Ja opet kažem, nigde nije napisano da su gosti poručili pesmu. Još je čudnije da je orkestar znao. Meni više liči na uvlačenje.
Svejedno, suština je ista. Poltronisanje postaje deo folklora.
A dobri muzičari znaju sve, pogotovo tu melodiju koju bih i ja, kao neko u potpunosti bez sluha, umeo da otpevušim.