Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ljubitelj »

jaksa napisao: S obzirom da verujem da si dobronameran član foruma, ja ću se zadovoljiti time ako možemo da se složimo da se ne slažemo.
Ne vidim razloga da ne bude tako.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

To za deklarisanje kao levicar je vezano za davne dane, ne nuzno za ovu temu. Moguce i da sam pogresio, mada imam slonovsko pamcenje. Sto se tice budalastina na pp, eno mi pun inbox, to ne treba da te pogadja.
Da je svaki minstar politicar...kod nas vrlo cesto, ali ne nuzno. Ovde se meni ni ne raspravlja o Radulovicu licno, ne znam coveka pa da pricam (mada jesam upoznat sa njegovim misljenjem davno pre nego sto je postao ministar preko njegovog bloga). Ono sto moze da bude tema diskusije jesu resenja koja on promovise i njihove prednosti i mane, posto je u Srbiji svaki zakon koji se donosi maltene pa sudbonosan, u tolikom smo sranju trenutno.

@ljubitelj - ja te definitvno ne kapiram u zadnjih par postova. Austrijska skola je ekonomski termin koji ne moze uze biti povezan sa liberalnim kapitalizmom, a sa socijaldemokratijom veze nema. Takodje, nemacke partije imaju malo drugacija tumacenja pa samim time i imena, kod njih je Liberalna partija u dubokoj levici, pa se ne bih na njih pozivao bas.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ja se sa stavovima iznošenim u blogovima dotičnog ministra jako često nisam slagao, to je možda izazvalo i neku vrstu predubedjenja protivu njega a veoma sam se iznenadio kad je izabran za ministra.
Kao što rekoh, ja kokice spremih, videćemo šta će s njim biti.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U svakom slučaju rešenje nije dublje u rupi, što se trenutno dešava. Potrebno je krenuti lagano drugim smerom.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Laki021 napisao:Meni tu bas u celoj toj prici neke stvari ne stimaju. Cisto logicno razmisljanje, ko bi to radio i ko bi imao koristi od toga.
Moja teorija je da su na kraju godine morali iz nekog razloga da poprave finansijski bilans. Odlučili su se za krađu, pa ako se provali, biće vraćanje novca i izvinjenje. Važno im je da su "pozajmili" novac onda kad im je bio potreban.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I meni je tako nesto palo na pamet.
Malo ispomerali "paljenje" tarife i op eto parica. Sledeci racun za januar, malo spuste i na kraju dodjemo na isto.
Sad opet, ako dosta njih ne bude platilo na vreme, ..., ali verujem da imaju neki graf po kojem idu placanja, pa onda te novce mogu ocekivati sa nekom relativno tacnom projekcijom u odredjenom trenutku. Recimo februar :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kako mogu da pomeraju tarifu? Na svakom satu je podeseno kada kuca jeftinu, a kada skupu. Evo ja sad izadjem u dvoriste i pogledam dal mi je sat na jeftinoj ili skupoj i kada ce preci na drugu tarifu (za sat, dva, tri...).
Da bi se to pomeralo tek tako mora da dodje cika-majstor i da pomeri manuelno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Zaista ne znam, i pitao sam u jednom od ranijih postova kako to funkcionise danas. Kod mene je enofazni shtevec. Jednotarifni naravno :)

Znam da su se pre nekoliko godina menjali satovi, pa neko daljinsko ocitavanje, promena tarife, ... Mislio sam to radi tako sada.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Texonja napisao:Kako mogu da pomeraju tarifu? Na svakom satu je podeseno kada kuca jeftinu, a kada skupu. Evo ja sad izadjem u dvoriste i pogledam dal mi je sat na jeftinoj ili skupoj i kada ce preci na drugu tarifu (za sat, dva, tri...).
Ne znam kako je kod tebe, ali kod mene definitivno mogu da pomeraju. Kod mene se vidi samo koja je trenutna tarifa, a ne i kada će promeniti, mada ja imam strujomer iz prethodnog rata.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Texonja napisao:Kako mogu da pomeraju tarifu? Na svakom satu je podeseno kada kuca jeftinu, a kada skupu. Evo ja sad izadjem u dvoriste i pogledam dal mi je sat na jeftinoj ili skupoj i kada ce preci na drugu tarifu (za sat, dva, tri...).
Nekada je u manjim mestima "uklopni sat" bukvalno imao satni mehanizam, a jedino se u Beogradu upravljalo daljinski (bar od sredine 1980-ih, pre toga se ne sećam). Mislio sam da su sada pre par godina svuda prešli na daljinsko upravljanje, ali kod Texonje u ZR očigledno nisu. Npr. u SM i okolnim selima jesu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pda, tako sam je nesto kontao da bi trebalo svuda da ima.

Evo i resenja:
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4354 ... -za-struju
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od sasa lbg »

Heinz napisao:Zasto neces da platis nesto sto si potrosio?

TT
Zato sto ih nisam potrosio...stanje na racunu i na mernom satu nije isto.
Mom rodjaku na 3 merna mesta je ukupno " dodato" kilovata u vrenosti 18000 din a pritom se radi o domacinstvima .

neXus 4
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ovo pitanje zašto nećeš da platiš ono što si potrošio je bilo u stilu "Da li vaši roditelji znaju da ste homoseksualac" :kezo:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

jaksa napisao: Kao što rekoh, ja kokice spremih, videćemo šta će s njim biti.
Bice uskoro istorija, i za 10 godina ce se kao i bezbroj puta do sada pricati kako smo eto imali sansu kao drustvo ali smo propustili. Jasno je iz samog zakona o budzetu za 2014. da je Radulovic usamljen.
(kao da se ponavlja prica sa isto jednim inzenjerom koji je pokusao da reformise sistem koji ne funkcionise- Ante Markovic- drugacijom postavkom osnova sistema.)
Ne slazem se ni ja sa nekim njegovim stavovima koje je iznosio u blogu ali se slazem sa opstim smerom kojim pokusava da preokrene situaciju kopanja sve dublje i dublje u rupu time sto jasno i glasno iznosi poreklo problema koji nas i dovode do ovakvog stanja.

@rakhil, pomenuo sam austrijsku skolu u smislu nacina razmisljanja iz koje je izveden citav niz realizovanih modela u Evropi suprotnih Kejnzijanskom nacinu shvatanja, a centralno evropski modeli temeljnih postavki su varijacije na istu temu- zaradi pa podeli ono sto imas realno.
Nemacka je jedan od primera modela koji je odrziv i kroz privredni razvoj i kroz socijalnu komponentu, oni ga deklarisu kao socijal demokratiju a moze se naravno razlicito smatrati i posmatrati.
Nemacki liberali, FDP, nisu prosli cenzus i ne bih se osvrtao na njih kako god da ih svrstas.

Fokusirao bih se na sustinu, od osnovnih pravila i zakona koji definisu ekonomsko okruzenje. Liberalnog kapitalizma odavno nema u Evropi u njegovom izvornom obliku, ne vidim nijedan osnov da se uopste pominje kada se prica o predlozima pomenutog ministarstva jer ono sto se predlaze su resenja koje vec postoje i primenjuju se u evropskim zemljama.

@texonja
Ima 2 varijante "satova". Uklopni sat koji se samostalno programira od strane cika majstora i samostalno radi prebacivanje tarife.

MTK prijemnik, je "sat" koji prima modulisani signal kroz zicu od EPSa koji je komanda kojom se vrsi prebacivanje tarife. Taj sat ne radi samostalno vec direktno njim upravlja EPS.

Stoga je veoma lako tehnicki moguce da EPS "namesta" tarife kako im se prohte, kako ne postoji nadlezno telo u Srbiji koje bi trebalo da kontrolise EPS u smislu kvaliteta robe (struje) moguce je da su procenili da je zgodno sada da love u mutnom.

Formalno, od 01/01/2014. treba da se uvede kontrola kvaliteta EPSove robe ( i svih drugih provajdera koji nude struju) ali cisto sumnjam da je zaista vec sada funkcionalno operativno i da zapravo postoji.

Sam MTK je frekventno modulisani signal i veoma je lako sa njim manipulisati a da ne ostane traga, tj da je tesko dokazivo.
Poslednja izmena od ljubitelj u 18 Jan 2014, 21:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Menjali su i meni sat, pre 2-3 god, ali i ovaj sto su stavili identicno funkcionise. Cak se dogodi zimi kada je veliki minus da sat smrzne, pa stoji na jednoj tarifi dok ne pozoves nekog iz EPS da to sredi.
Kad zaglavi na skupu, onda ih zoves istog trena, ali dodju tek nakon par dana. Kad stane i zaglavi na jeftinu, onda trosis tako 2 nedelje, pa ih tek onda pozoves i oni dodju u roku od sat vremena. I tako, nadmudrujemo se... :mrgreen:

Inace sam dobio racun oko 7.500 din i to je manje-vise standardno. Minimum dobijem oko 6.000 din, max oko 9.000 kada leti rade 3 klime. Grejem se na plin, just for the note. Struju trosimo dosta, jer imam sijaset aparata, plus sam dozvolio ovima iz SBB-a da stave neko pojacalo kod mene na tavan, pa mi oni uplacuju mesecno po 1.500 din na konto toga sto to sokocalo potrosi struje.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori