TV - Audio - Video - bela tehnika
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Mi smo na lg 32, ful hd , uštedeli malo jače od 100e, što je procentualno Fina cifra.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ja sam za keš plaćanje dobio 5% i još 5% jer je model bio izložen par dana. A cena je i pre popusta bila najjeftinija u Srbiji.Laki021 napisao:Znaci nikakva dramaticna razlika. I tako od "duplo skuplje" dodjosmo da za vecinu modela uopste nije isplativo kupovati od svercera.
Cuo sam da u Srb cesto u radnjama spuste malo cenu ako pitate, moj kum je dobio solidan popust kad je kupovao.
Big bang u Ušću.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
I sa "mađarima" može da se pregovara oko cene...
Osnova sverca je da nije placen porez. Dodaj na svaku cenu svercera +20% pa onda vredi poredjenje sa legalnom prodavnicom.snork napisao:Ali pravo pitanje je: zašto isti uređaj kod nas u prodavnici košta duplo više nego u Mađarskoj? Da su cene slične, ne bi bilo ni šverca.
Dodatno, cena ne moze ni da bude slican, sverceri nemaju troskove saobraznosti, nemaju obaveze zaposlenih lica, ne placaju poreze (nijedan koji firme placaju), nemaju izlozbene primerke niti prostore, i jos sijaset bitnih stavki tj razlika koje odredjuju krajnju cenu.
Kod nas u prodavnici ne kosta duplo vise, to je vise mit nego stvarna racunica.
Cesto kod svercera nisu identicni modeli kao kod nas u prodavnicama. Mozda je sada nesto bolje stanje, pre par godina kod svercera su bili DVB T modeli koji su kod nas neupotrebljivi bez dodatnog DVB T2 risivera. Doduse bilo je i po prodavnicama takvih modela koji se nisu mogli koristiti kod nas, koji su ko zna odakle i kako nabavljeni.
TV sam prosle godine u prodavnici ovde manje platio nego sto kosta u prodavnici u HU.
Ima razlicitih situacija i cena od slucaja do slucaja tako da jedinstveni zakljucak gde je skuplje nije bas izvodljiv.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja samo preko projektora gledam filmove kad se drustvo skupi. Imam ih nekoliko u kancelariji i samo donesem kad mi treba. Kad su utakmice leti prikljucimo napolju i napravimo kafic atmosferu otprilike.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Čovek je pisao za cene u radnjama u Mađarskoj, ne za cene kod švercera iz Mađarske. Hoćeš da kažeš da se Mađarskoj ne plaća PDV, koji btw za 7% veći nego u Srbiji, da u Mađarskoj nemaju sve ove troškove koje si nabrojao. Imaju naravno. Npr. plata prodavca u prodavnici u Mađarskoj je minimum 2-3 puta veća nego plata prodavca u Srbiji, a verujem da su i ostali troškovi tu negde. Tako da kada se sve sabere, može se reći, da su ti troškovi koji utiču na krajnju cenu veći nego u Srbiji, a opet cene u maloprodaji u Mađarskoj su dosta niže.ljubitelj napisao:Osnova sverca je da nije placen porez. Dodaj na svaku cenu svercera +20% pa onda vredi poredjenje sa legalnom prodavnicom.snork napisao:Ali pravo pitanje je: zašto isti uređaj kod nas u prodavnici košta duplo više nego u Mađarskoj? Da su cene slične, ne bi bilo ni šverca.
Dodatno, cena ne moze ni da bude slican, sverceri nemaju troskove saobraznosti, nemaju obaveze zaposlenih lica, ne placaju poreze (nijedan koji firme placaju), nemaju izlozbene primerke niti prostore, i jos sijaset bitnih stavki tj razlika koje odredjuju krajnju cenu.
Ja sam prošle godine tv platio 1350, a kod nas je bio 1750...
Sad gledam jedan dosta skuplji i razlika je 700 evra.
Sad gledam jedan dosta skuplji i razlika je 700 evra.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Fora je sto sverceri povrate madjarski pdv, a ne plate nas, kao ni carinu. Tako nije tesko biti jeftiniji od prodavnica u Srbiji. Mozemo to nazvati kako god hocemo, ali to je klasican kriminal.
Draže mi je da dam njima nego da naši političari rapoređuju taj novac...
U principu njihova zarada je taj porez koji povrate.
Inače znam neke ljude iz NS koji bukvalno sve kupuju u Segedinu, i hranu i garderobu i tehniku. Sednu u auto i svake 2-3 nedelje pravac Mađarska. Em je jeftinije, em kvalitetnije.
Inače znam neke ljude iz NS koji bukvalno sve kupuju u Segedinu, i hranu i garderobu i tehniku. Sednu u auto i svake 2-3 nedelje pravac Mađarska. Em je jeftinije, em kvalitetnije.
U principu, njihova zarada je što zajebu Srbiju za PDV 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Plate oni sve to Srbiji nazad kroz rtb-ove, azotare, razvojne banke, niko tu nije oštećen na kraju 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bas se vracam iz HU, bio sam u mesu gde cisto sumnjam da nasi idu, usao u Coru, vidim Philips 32 inca ne znam koji model cena u protivvrednosti 22000, ne znam da li to ima kod nas.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A jbg sad... kao kad bih ja rekao "plaćam im godišnji i porez i to im je dosta" 
Zna se koja je procedura ako uvoziš robu. Stranci ti vrate PDV, tvojima platiš i to je to.

Zna se koja je procedura ako uvoziš robu. Stranci ti vrate PDV, tvojima platiš i to je to.
Ti uvek prijaviš sve što kupiš preko i uredno platiš PDV i carinu?