Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ljubitelj »

Ja sam dobio nesto visi racun od ocekivanog, iz razloga sto je ova zima dosta toplija od ranijih sam ocekivao manju potrosnju i time racun.
Sama kolicina kWh nije veca, uobicajena, ali jeste sama cena kWh povecana. Uvedena je i posebna taksa za obnovljivu energiju.

Ja poredim racune na nacin decembar 2013 prema decembar 2012 prema decembar 2011. tj u priblizno slicnim uslovima. Izmedju ostalog grejem 300+ kvadrata pa se primeti. Samo jednom januara 2012. sam usao u crvenu zonu.

Za oko 1260kWh racun je nesto sitno ispod 10.000.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

@ljubitelj - fakat ga ti komplikujes nepotrebno. Socijaldemokratija pociva na Kejnzu, tu nema austrijske skole onda ni u tragovima. Cela Evropa danas nema ni izvedenog liberalnog kapitalizma, a nekmoli izvornog, tu se slazem. Ali se ne bih slozio da vlada princip "zaradi pa trosi", retki su takvi primeri u Evropi. Nemacka moze da izigrava socijalni raj zbog perverzne privrede koja pociva na proizvodnji i izvozu visoke tehnologije, da nije tako bili bi u cabru kao i veci deo Evrope.

Danas procitam da je udruzenje sindikata penzionera trazilo ostavku ministra za rad itd. Onda se vratim na pocetak i procitam opet "udruzenje sindikata penzionera" i slog me strefi. Ne samo da postoji sindikat penzionera, sto je mega sprdnja sa pojmom sindikata uopste, nego ih ima vise pa imaju i udruzenje sindikata. Nista vise ne mora da se kaze o sindikalnom organizovanju i zakonskoj podlozi istog od toga da postoji udruzenje sindikata penzionera...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa ako vam nisu ocitali stanje na strujomerima bunite se. Kod nas su citali i sve je OK.

TT
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Rakhil napisao:Ali se ne bih slozio da vlada princip "zaradi pa trosi", retki su takvi primeri u Evropi.
Nemacka, Svajcarska, Austrija, Poljska, Holandija, Skandinavske zemlje, uglavnom gde god je zdrava ekonomija osnova je taj princip. Slicno je i van Evrope iskustvo.

Gde god je princip uzmi kredit pa ga trosi kako hoces rezultati su adekvatni. Takvi primeri u Evropi su cesci pa nije ni cudo sto je vecina Evrope dugotrajno u krizi, blizak geografski nam je primer Grcke.

Uzrok problema i jeste sto se odustalo od principa trosi ono sto je zaradjeno, jedan od ali ne i jedini.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4356 ... aobracajke

Mozda je i za podforum bezbednost, samo ne znam gde je najbolje da je smestim.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja veću glupost od Blic tekstova u poslednje vreme ne nalazim. Zajebali i Kurir. Sude i presudjuju na budak što bi se reklo. Nit znamo sve detalje navedenih slučajeva, niti su angažovali pravnika da objasni šta je tu problem. Samo nacrniše čoveka bez ikakvih dokaza.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Svedoci smo opste nekulture u saobracaju uz istovremeno blago kaznjavanje teskih prekrsioca. Momak koji je ubio moju drugaricu na gazeli kada se zakucao ogromnom brzinom u njen auto a zatim okrivio nekog drugog da je vozio (DNK analizom su potvrdili ko je bio vozac) je osudjen na minimalnu kaznu. Sistem je tako postavljen da ko ima da plati prolazi kao ovi gore iz teksta. Petra Cvejic je skolski primer.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

O slučaju Petre Cvijić smo već raspravljali, imate pravnika na forumu (Paja) lepo čovek objasnio zašto ona uopšte nije taj školski primer i zašto je presudjeno kako jeste.

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Da, ali paja se osvrnuo na presudu sa rezultatom veštačenja koje takođe može biti štela svoje vrste...

Činjenica je da je kaznena politika čudna, plus sumnjiva suđenja... Saobraćaj jesu "slučajna" koja se svakom mogu desiti i mogućnost niskih kazni mora postojati, ali za školske primere totalne bahatosti mora da idu visoke kazne.

Sam tekst nema neku vrednost, jer su izvukli par slučajeva u zadnjih skoro 20 godina.. A čovek ih je imao ko zna koliko, ali jeste činjenica da to postoji, nek se priča o tome, odnekle mora da se počne
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Koliko ja znam vrseno je vise vestacnje i supervestacenje. Jedno mozes da namestis, druga tesko. Niske kazne i bahato ponasanje u saobracaju su cinjenica i to treba menjati.

Ipak, ti ne mozes okriviti advokata ako svog klijenta odbrani zato sto je neko zabrljao prilikom uvidjaja, ili tuzioc napravio gresku i sl. Takodje ne mozes okriviti advokata sto je odbranio klijenta jer su novine presudile da je kriv 20 minuta po saznanju da je taj mali neciji sestric, unuk, sin ili je taj neki biznismen, sportista.....you name it.

Prema tome, ovaj tekst je cista budalastina. Po 100 put ona prica o "pokvarenim" advokatima.....samo jos da ubace bankare nekako u tu pricu (drugo po redu omrazenih zanimanje u Srba) i zavera klase I.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Dzoni_m napisao:Ipak, ti ne mozes okriviti advokata ako svog klijenta odbrani zato sto je neko zabrljao prilikom uvidjaja, ili tuzioc napravio gresku i sl. Takodje ne mozes okriviti advokata sto je odbranio
Ali ga mozemo okriviti ako je do odbrane dosao korupcijom, a to je glavna tema teksta.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljudi shvatite jednu stvar saobraćajke uglavnom rešavaju veštačenja. Sud po definiciji nema stručnog znanja ni za šta osim za pravo, pa i kad sudi sudija koji ima dovoljno znanja o saobraćaju on neće sam donositi zaključak jer će morati da se debelo preznoji da to obrazloži u presudi već će se pozvati na nalaz i mišljenje veštaka.

Kvalitet veštačenja je posebna priča koju nema svrhe otvarati. Dovoljno je reći da se godinama priča da tu oblast treba bolje urediti.

Kad veštačenje kaže da je nešto crno to je za sud crno. Kraj priče. U slučaju Petre Cvijić je i tužilaštvo prihvatilo nalaz veštaka i preciziralo optužni akt da se udar desio van pešačkog. Time je njena pozicija neverovatno olakšana. Od tog trenutka nju su gonili da je udarila čoveka van pešačkog. Ostalo je pitanje da li je mogla da reaguje bolje ili ti da li ga je videla ili ne.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Institut Kirilo Savic je stalno u finansijskim problemima, samim tim mnogo ranjiviji na korupciju.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ostaje da sumnjamo, al bez dokaza možemo samo da duvamo u prste.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Upravo tako.

Odgovori