Sreče ti, koji Srbi su to bili isterani iz SLO? Ja i moja familija? Ili možda neki drugi koje znam? To što su neki bili pametni i rekli, pregazit če JNA to za 2-3 dana i biče sve po starom i nisu uzeli državljanstvo koje su mogli bez problema da dobiju njihova je stvar ili problem. A izbris se stvarno dogodio, ali to zbog prepametnog državnog aparata u SLO, a sada treba da izbrisanima plačaju odštetuJi 4Tze napisao:Delano, po tvom principu (i gore) srpske službe su krajem 90ih "branili" državnu teritoriju isterujući svoje sunarodnike drugog porekla (Šiptare) - posle kapitulacije, državne službe su povučene a godinu dve kasnije je i sam narod isteran sa svojih ognjišta (martovski pogrom).
U Hrvatskoj su Srbi isterani sa svojih ognjišta jer nisu hteli da prihvate plan asimilacije u novu državu (iz SLO su čak isterani i izbrisani iz papira), potpomognuti obećanjima srbijanskog rukovodstva (iz Beograda). Istim koji ih je ostavio na cedilu kad je počela Oluja a rezervisti su prethodno poslati da organizuju samoodbranu. I naravno da nisu imali šanse.
Organizovane borbe i rata sa srpske strane tu nije bilo, već pregršt manipulacije beogradske vlasti, dok su drugi mudro (hrvatske, bošnjačke, šiptarske vlasti) otimali sebi teritorije SFRJ a nevin narod gubio.
Ta priča da je neko jajara i pilićar što nije hteo da gine za tuđe treba da ostanu za velikosrpske žalopojke...

Nikako ne gotivim Sloveniju, Slovence još manje ( generalno mislim, ima super ljudi i među njima isto kao i đubradi najgore sorte ) ali isteran nije bio niko normalan.