Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Dobro veče

Post od maniaxxx »

Ji 4Tze napisao:Delano, po tvom principu (i gore) srpske službe su krajem 90ih "branili" državnu teritoriju isterujući svoje sunarodnike drugog porekla (Šiptare) - posle kapitulacije, državne službe su povučene a godinu dve kasnije je i sam narod isteran sa svojih ognjišta (martovski pogrom).
U Hrvatskoj su Srbi isterani sa svojih ognjišta jer nisu hteli da prihvate plan asimilacije u novu državu (iz SLO su čak isterani i izbrisani iz papira), potpomognuti obećanjima srbijanskog rukovodstva (iz Beograda). Istim koji ih je ostavio na cedilu kad je počela Oluja a rezervisti su prethodno poslati da organizuju samoodbranu. I naravno da nisu imali šanse.
Organizovane borbe i rata sa srpske strane tu nije bilo, već pregršt manipulacije beogradske vlasti, dok su drugi mudro (hrvatske, bošnjačke, šiptarske vlasti) otimali sebi teritorije SFRJ a nevin narod gubio.
Ta priča da je neko jajara i pilićar što nije hteo da gine za tuđe treba da ostanu za velikosrpske žalopojke...
Sreče ti, koji Srbi su to bili isterani iz SLO? Ja i moja familija? Ili možda neki drugi koje znam? To što su neki bili pametni i rekli, pregazit če JNA to za 2-3 dana i biče sve po starom i nisu uzeli državljanstvo koje su mogli bez problema da dobiju njihova je stvar ili problem. A izbris se stvarno dogodio, ali to zbog prepametnog državnog aparata u SLO, a sada treba da izbrisanima plačaju odštetu :glavomuzid: .

Nikako ne gotivim Sloveniju, Slovence još manje ( generalno mislim, ima super ljudi i među njima isto kao i đubradi najgore sorte ) ali isteran nije bio niko normalan.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mda...

http://www.blic.rs/vesti/politika/evrop ... ma/1qbzbgc

Da je Srbija ovako radila, EU bi bila misaona imenica, a SLO su prihvatili u prvom proširenju nakon konačnog raspada SCG

Ljubitelju, vojska ne "saučestvuje" već sluša naređenja :)
Da je vojska odlučivala, do povlačenja ne bi došlo.
Da vojska odlučuje, dole bi opremili silu koja bi jako brzo povratila teritoriju. Nema, niti je bilo vojne jedinice kod Šiptara, to su gerilske jedinice bez ozbiljnije vojne organizacije.
Boringly average, but also perfect for school run mums
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Hmm link je da moraju da plate odštetu, to sam ti i ja napisao, ali opet, niko nije isteran, ovi su sami otišli, a Slovenci su se pravili pametni pa najebali. Trebali su malo više politično korektno da se ponesu i ne bi ništa plačali jer realno ovo je bezveze, ti ljudi su sami otišli iz SLO, nisu ni pokušali da zatraže bilo kakve papire jer su bili još uvek u Jugoslaviji po njihovo ( na kratko, nisu priznavali SLO kao državu).

Ne upuštam se u stanje u Srbije jer ga ne poznajem dobro, ali u SLO živim bukvalno ceo život i malo mi je jasnija situacija nego Blicu i sličnima.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Sve u svemu, izginuse silni ljudi a nista nismo dobili, vec samo izgubili...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Drugi su znali šta hoće, mi nismo. Tako se ne može dobiti nijedan rat.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ji4tze, saucestvovali jer su jasno podrzavali i bavili se politikom. Ai bukvalno generali su direktno ucestvovali, e sad da li su samo klimali glavama ili mislili svojom ne bih ulazio u motive.

Naredjenja se slusaju ako su normalna, a odbijaju i sprovodi se nesto drugo kada je ocigledno da je suludo. Ima primera sirom sveta gde se vojska ne ponasa i ne bi ponasala kao kod nas, u slicnim okolnostima pretnje vojsci.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

delano napisao: nit je pobedjena, niti izgubila teritoriju u borbi, niti je bezala od sukoba.
U ratu postoji pobednik i pobedjeni.

Mislis da je pobedila NATO, izdiktirala im uslove pobednika, saterala ih negde daleko od granica zemlje. Samo ne znam da li smo u istom ratu bili.

Ne da je bezala nego se sakrivala u objektima civila, a da li je izgubila teritoriju na kojoj je bila pre rata pokazuju gole cinjenice. Toliko jasno vidljivo i danas.

Vazda pobednik rata je taj koji odlucuje. Pa se tako i danas pita NATO da li ce i kada mozda proraditi radar na Kopaoniku. Ne pita se vojska koja "nije pobedjena".
Poslednja izmena od ljubitelj u 22 Dec 2016, 00:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Kako mračna noć :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Aj sto je ladno, nego sto je zima majku mu. :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljubitelj napisao:Naredjenja se slusaju ako su normalna, a odbijaju i sprovodi se nesto drugo kada je ocigledno da je suludo. Ima primera sirom sveta gde se vojska ne ponasa i ne bi ponasala kao kod nas, u slicnim okolnostima pretnje vojsci.
Ako vojska odbija da sprovede naređenja, to je onda pobuna, puč. I ja mislim da je vojska upravo to trebalo da uradi, jer se vrhovni komandant (S. Milošević) ponašao iracionalno. I u neprijateljskim izvorima ćeš pročitati da se naša vojska sa Kosova povukla "in orderly manner" i po naređenju svog vrhovnog komandanta. Ne zato što ju je NATO odatle isterao. Milošević je to uradio pošto mu je izaslanik NATO, Marti Ahtisari, zapretio nekakvim strašnim novim oružjem. Po meni, to je bio blef na koji nije trebalo nasesti. Naravno da su Amerikanci mogli da vrše "tepih bombardovanje" gradova, bacaju napalm i sve ostalo što su npr. radili u Vijetnamu. Ali to jednostavno u Evropi ne bi prošlo. Tenzije među članicama NATO-a su već bile velike i mislim da bi prekinuli agresiju da smo izdržali još malo.

U pravu si da je eufemizam "vojno-tehnički sporazum" upotrebljen za neku vrstu uslovne kapitulacije dela teritorije. Ali do njega se došlo prevarom, a ne vojnom pobedom. Vojna pobeda bi postojala u slučaju da su snage NATO uspele silom da uđu na Kosovo i potisnu ili zarobe našu vojsku.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

ljubitelj napisao:
delano napisao: nit je pobedjena, niti izgubila teritoriju u borbi, niti je bezala od sukoba.
U ratu postoji pobednik i pobedjeni.

Mislis da je pobedila NATO, izdiktirala im uslove pobednika, saterala ih negde daleko od granica zemlje. Samo ne znam da li smo u istom ratu bili.

Ne da je bezala nego se sakrivala u objektima civila, a da li je izgubila teritoriju na kojoj je bila pre rata pokazuju gole cinjenice. Toliko jasno vidljivo i danas.

Vazda pobednik rata je taj koji odlucuje. Pa se tako i danas pita NATO da li ce i kada mozda proraditi radar na Kopaoniku. Ne pita se vojska koja "nije pobedjena".
Ne, nista od ovoga nema veze sa vojskom, sve je dogovorio drzavni vrh.
Niko nije bezao od sukoba, i ne vidim kakve veze ima to sto je vojska koristila objekte civila, sto se radi inace u svakom ratu bilo gde.
Ti si izgleda bio u nekom ratu gde je nasa vojska izbegavala sukob, mozes da kazes gde se i kad to desilo ? Gde god su pokusali da udju, docekani su i nisu uspeli.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ne bi oni stvorili uslove za ulazak kopnenih trupa dugo dugo... Koštalo bi ih papreno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kuzmanovic napisao:Aj sto je ladno, nego sto je zima majku mu. :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Nije hladno onom ko zna da drhti :)

sent from Huawei P8 Lite using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Jutro :kafa:
Korisnikov avatar