Dobro veče
Re: Dobro veče
Da nisi na straži ili požarni ovako rano ? 

Utroje!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jok. Sinoć videh ovo pa nisam ni spavao.Velja napisao:Da nisi na straži ili požarni ovako rano ?

https://www.youtube.com/watch?v=dUjtubGjjpw
Širim haos!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Koje sanke su bolje, metalne ili drvene? 
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Drugar je bio dole kad je prvi put trebalo da nas bombarduju (jesen 1998).Ji 4Tze napisao: Da je vojska odlučivala, do povlačenja ne bi došlo.
Da vojska odlučuje, dole bi opremili silu koja bi jako brzo povratila teritoriju. Nema, niti je bilo vojne jedinice kod Šiptara, to su gerilske jedinice bez ozbiljnije vojne organizacije.
U toku je bio pravi rat za koji se u medijima nije znalo, tenkovi su bili odavno van kasarne (od proleća 1998). Naše jedinice su bile toliko dobro organizovane da je prijateljska vatra bila jako česta (vojska i policija npr).
Ne znam čime je pretio. Kad je Beograd ostao bez struje i vode rat se završio. Nikakvo drugo oružje nije bilo potrebno.snork napisao:Po meni, to je bio blef na koji nije trebalo nasesti. Naravno da su Amerikanci mogli da vrše "tepih bombardovanje" gradova, bacaju napalm i sve ostalo što su npr. radili u Vijetnamu. Ali to jednostavno u Evropi ne bi prošlo. Tenzije među članicama NATO-a su već bile velike i mislim da bi prekinuli agresiju da smo izdržali još malo.
Drzavni vrh je sacinjavala i vojska. I aktivno ucestvovala na sednicama vrhovne komande. I glasala kako je glasala. Vojska= njeni predstavnici.delano napisao:Ne, nista od ovoga nema veze sa vojskom, sve je dogovorio drzavni vrh.ljubitelj napisao:U ratu postoji pobednik i pobedjeni.delano napisao: nit je pobedjena, niti izgubila teritoriju u borbi, niti je bezala od sukoba.
Mislis da je pobedila NATO, izdiktirala im uslove pobednika, saterala ih negde daleko od granica zemlje. Samo ne znam da li smo u istom ratu bili.
Ne da je bezala nego se sakrivala u objektima civila, a da li je izgubila teritoriju na kojoj je bila pre rata pokazuju gole cinjenice. Toliko jasno vidljivo i danas.
Vazda pobednik rata je taj koji odlucuje. Pa se tako i danas pita NATO da li ce i kada mozda proraditi radar na Kopaoniku. Ne pita se vojska koja "nije pobedjena".
Niko nije bezao od sukoba, i ne vidim kakve veze ima to sto je vojska koristila objekte civila, sto se radi inace u svakom ratu bilo gde.
Pa kada ne vidis koja je veza poturanja civila ispred sebe i sakrivanja tehnike i ljudstva da ne deluju sa izbegavanjem direktnog sukoba nema prostora za razumevanje tog rata.
Nije poenta vojske da se sakrije u misju rupu, negde pod zemlju ili iza civila. Niti se inace radi u svakom ratu bilo gde.
Sasvim je druga svrha postojanja vojske.
NATO dosao i uradio sta je hteo sriom zemlje, uspesno ili neuspesno jasno je vidljivo i danas na preostalim rusevinama.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Iz mog nekog iskustva , drvene su brže , a plastične imaju bolji handlingblaugrana napisao:Koje sanke su bolje, metalne ili drvene?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Tek sad vidim da si pitao za metalne , to ne znam

Poslednja izmena od LukaMaletin u 22 Dec 2016, 10:11, izmenjeno 1 put ukupno.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Metalne su idealne ako hoces da uklonis kordon ispred sebe 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Imam ja metalne, idealne da ih zakacis na auto. Sneg ili beton, nikakav problem 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
@Heinz, 98' su bile najteze borbe na terenu, nisam cuo da je neko stradao od prijateljske vatre, ali moguce, desava se uvek, cak i kad vecina vojnika ima vezu, Amerima se desava u svakom sukobu da napadnu svoje ili Britance.
@ljubitelj Slabo se razumes u tematiku, predsednik SRJ je bio rhovni komadant, i komandovao je vojskom preko vrhovne komande. Vojska nije vlast, na vlasti su politicari koje bira (ili ne bira) narod, a vojska je samo jedan od instrumenata kojim upravlja predsednik i vlada, Kumanovski sporazum su odobirle skupsitina i vlada, i nema sta tu vojska da odlucuje kad skupsitna i vlada pedstavljaju volju naroda.
A ovaj deo oko poturanja civila je krajnje smesan, tamo gde su njihove snage napadale, nasi vojnici su bili tu, nisu izbegavali sukob. Da su usli na teritoriju svaki grad bi branili oni koji su se u njemu nalazili. Bilo je angazovano preko 100k vojnika, oni koji su bili na KiM su bili u borbama koliko je to bilo potrebno, oni u ostatku teritorije tadasnje SRJ su cekali eventualnu invaziju i slati po potrebi gde je trebalo, ali po tvojoj logici trebale su sa svom tenikom da izadju negde na cistinu ili ostanu u kasarnama i da cekaju da budu pogodjeni. Ni RV nije izbeglo sukob, iako nisu imali ni 1% sanse, leteli su i ginuli, cak su i bombardovali polozaje ovk u toku agresije. Jedino opravdanje potpisanog sporazuma je to sto narod nije mogao vise da izdrzi sve ono sto nosi agresija, vojska nija imala nikakovg razloga da prekida rat. Mozes da uporedis nasu odbranu i odbrbranu zemalja na Bliskom istoku koje su bile napadnute, iako nisu bile bombardovane tom snagom kao mi, izvrsena je kopnena invazija, da su mogli i kod nas bi tako resili situaciju za manje od mesec dana, ne bi potpisivali sporazume i komunicirali uopste sa nasim vlastima vec bi silom preuzeli kontrolu. Sve su uspeli politickim putem.
Ti nemas isto misljenje kao ja i to razumem, o ovoj temi moze nasiroko da se prica, a ovaj forum nije bas mesto za to, verovatno je i smorilo mnoge a i meni nije bas prijatna tema niti podsecanje na taj period, zato se necu vise javljati u vezi sa ovim. Ziveli
@ljubitelj Slabo se razumes u tematiku, predsednik SRJ je bio rhovni komadant, i komandovao je vojskom preko vrhovne komande. Vojska nije vlast, na vlasti su politicari koje bira (ili ne bira) narod, a vojska je samo jedan od instrumenata kojim upravlja predsednik i vlada, Kumanovski sporazum su odobirle skupsitina i vlada, i nema sta tu vojska da odlucuje kad skupsitna i vlada pedstavljaju volju naroda.
A ovaj deo oko poturanja civila je krajnje smesan, tamo gde su njihove snage napadale, nasi vojnici su bili tu, nisu izbegavali sukob. Da su usli na teritoriju svaki grad bi branili oni koji su se u njemu nalazili. Bilo je angazovano preko 100k vojnika, oni koji su bili na KiM su bili u borbama koliko je to bilo potrebno, oni u ostatku teritorije tadasnje SRJ su cekali eventualnu invaziju i slati po potrebi gde je trebalo, ali po tvojoj logici trebale su sa svom tenikom da izadju negde na cistinu ili ostanu u kasarnama i da cekaju da budu pogodjeni. Ni RV nije izbeglo sukob, iako nisu imali ni 1% sanse, leteli su i ginuli, cak su i bombardovali polozaje ovk u toku agresije. Jedino opravdanje potpisanog sporazuma je to sto narod nije mogao vise da izdrzi sve ono sto nosi agresija, vojska nija imala nikakovg razloga da prekida rat. Mozes da uporedis nasu odbranu i odbrbranu zemalja na Bliskom istoku koje su bile napadnute, iako nisu bile bombardovane tom snagom kao mi, izvrsena je kopnena invazija, da su mogli i kod nas bi tako resili situaciju za manje od mesec dana, ne bi potpisivali sporazume i komunicirali uopste sa nasim vlastima vec bi silom preuzeli kontrolu. Sve su uspeli politickim putem.
Ti nemas isto misljenje kao ja i to razumem, o ovoj temi moze nasiroko da se prica, a ovaj forum nije bas mesto za to, verovatno je i smorilo mnoge a i meni nije bas prijatna tema niti podsecanje na taj period, zato se necu vise javljati u vezi sa ovim. Ziveli

Sinoć je bila najtamnija noć u poslednjih 500 godina pa sam zato to napisaoKuzmanovic napisao:Aj sto je ladno, nego sto je zima majku mu.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
O tome svedoči broj naleta, koji je veći nego na Irak, Isis i ostale zajedno.delano napisao:Mozes da uporedis nasu odbranu i odbrbranu zemalja na Bliskom istoku koje su bile napadnute, iako nisu bile bombardovane tom snagom kao mi, izvrsena je kopnena invazija, da su mogli i kod nas bi tako resili situaciju za manje od mesec dana, ne bi potpisivali sporazume i komunicirali uopste sa nasim vlastima vec bi silom preuzeli kontrolu. Sve su uspeli politickim putem.