Beograd
Re: Beograd
Stavili spomenik Konfučiju ispred ambasade Japana.
Otprilike kao da Kinezi spomenik Svetom Savi postave ispred ambasade Hrvatske.
U stvari, sve u vezi sa tom lokacijom je problematično. Tu je bila kineska ambasada koja je bombardovana 1999, posle čega su je Kinezi napustili. Sada je na istom mestu, ni manje ni više nego ambasada Japana. Ulica u kojoj se nalazi je još posle izgradnje 1980-ih nazvana "Ulica trešnjinog cveta" (trešnjin cvet - sakura - japanski simbol). Ispada kao da neko namerno gura prst u oko Kinezima, a u stvari su naše gradske vlasti samo bile i ostale retardirane.

Ђенерал Јанковић
Zar nije Kineska ambasada bila na mjestu, preko puta Japanske ambasade, dje se sad gradi kineski kulturni centar, i tuda nedje je ovaj spomenik? Tj na slici sa linka gore, iza spomenika se gradi taj kineski centar a ambasada je desno i pored onih zutih zgrada
- Veritas1389
- Pridružio se: 12 Apr 2017, 11:49
- Garaža: Astra G Caravan 2.0DI Astra G Caravan 2.2DTI
- Kontakt:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Moguće. Ja sam mislio da je reč o jednoj lokaciji.N_L napisao:Zar nije Kineska ambasada bila na mjestu, preko puta Japanske ambasade, dje se sad gradi kineski kulturni centar, i tuda nedje je ovaj spomenik? Tj na slici sa linka gore, iza spomenika se gradi taj kineski centar a ambasada je desno i pored onih zutih zgrada
Ђенерал Јанковић
@Н-Л, управо тако, кинески културни центар ће се гради на месту где је била њихова амбасада. Ево слике тог земљишта и ортофото снимак истог. Десно на првој слици је јапанска амбасада. Ту је и слика макета будућег културног центра.snork napisao:Moguće. Ja sam mislio da je reč o jednoj lokaciji.N_L napisao:Zar nije Kineska ambasada bila na mjestu, preko puta Japanske ambasade, dje se sad gradi kineski kulturni centar, i tuda nedje je ovaj spomenik? Tj na slici sa linka gore, iza spomenika se gradi taj kineski centar a ambasada je desno i pored onih zutih zgrada

Inace, sjecam se prica kako su te bombe radioaktivne sto su Kinesku ambasadu pogodile i sta bolje napraviti na tom mjestu nego djecje igraliste 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa dobro, čovek nikoga ne dira.
Prošeta malo... bolje to nego da džepari po busevima.
Prošeta malo... bolje to nego da džepari po busevima.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Ide covek na put avionom pa nece da ga smaraju na skeneru 

U vezi slike, možda je u pitanju neka akcija na globalnom nivou.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...