Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Inace dobrim delom Srbija je tu gde jeste jer ljudi misle da im previse pripada i da imaju ogromna prava (bez obaveza). Ovo zadnje se posebno primecuju kod mladje generacije (skoro u celom svetu u manjoj i u vecoj meri)
Ma cim su poceli da kaznjavaju vaspitavanje dece, odmah sam ja video gde to vodi 
@Geza
Eto
Kako sve manje ima ocajnika koji zele da prodaju zemlju i rese se gladi, tako cena zemlje sporije raste.
Znam da je pre par godina u Nestinu bilo moguce kupiti parce zemlje sa vikendicom, za cenu koliko sada kosta livada od jednog jutra. Ne znam kolike su parcele u pitanju, ali minimum 1500-2000 kvadrata. Da se razumemo vikendice verovatno nisu u stilu ala "Bacevic 10.000 milijardi" nego za nas normalne ljude, sasvim ok

@Geza
Eto

Kako sve manje ima ocajnika koji zele da prodaju zemlju i rese se gladi, tako cena zemlje sporije raste.
Znam da je pre par godina u Nestinu bilo moguce kupiti parce zemlje sa vikendicom, za cenu koliko sada kosta livada od jednog jutra. Ne znam kolike su parcele u pitanju, ali minimum 1500-2000 kvadrata. Da se razumemo vikendice verovatno nisu u stilu ala "Bacevic 10.000 milijardi" nego za nas normalne ljude, sasvim ok

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
@Dusan - mnogo puta sam ponovio da je pravosudje osnova, da mora biti uredjeno iz milion razloga, pa reko da ne ponavljam ocite cinjenice.
@starac Vujadin - dobro je sto si tako sjajno argumentovao svoj stav
Posebno sam odusevljen stavljanjem pojma "reganomiks" u vezu sa nekim ko se zalaze za dzaba zdravstvo za sve, objasnio si
@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes
Poljoprivrede bolje da se ne doticemo, to je toliko siroka i zajebana tema da ce biti haos
@starac Vujadin - dobro je sto si tako sjajno argumentovao svoj stav

@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes
Poljoprivrede bolje da se ne doticemo, to je toliko siroka i zajebana tema da ce biti haos

Nisam imao pojma sta je reganomiks, pa reko da pogledam na wiki i ako je azurna stranica, na njoj stoji da se reganimiks i dalje koristi.
Ne pratim te tokove i price, niti imam vremena niti me zanimaju, ali vidim da ovde ima dosta upucenih ljudi u sve to, ili mi se s mojim neznanjem to samo pricinjava.
Jel se vi ljudi bavite politikom ili samo novinarstvom?
Ne pratim te tokove i price, niti imam vremena niti me zanimaju, ali vidim da ovde ima dosta upucenih ljudi u sve to, ili mi se s mojim neznanjem to samo pricinjava.
Jel se vi ljudi bavite politikom ili samo novinarstvom?
I imaj na umu da su u nekim skandinavskim zemljama dažbine na kola jebeno velike. Boleće nas tamo gde najmanje očekujemo.Rakhil napisao:@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Rakhil, malo si se zaleteo...Ja sam samo komentarisao ministra. Smešan mi je, a i iritira me istovremeno, pa nisam mogao da se suzrdžim. Nisam ulazio, niti ću, u razradu i argumentaciju ekonomskih ideja, a i tvojih teza koje si izneo. A ministra bi kritikovali i Fridman i von Hayek. Ipak, je ovo auto forum gde hoću da odmorim mozak, ali ponekad popustim. O tome možemo da pričamo kad se vidimo.
Poslednja izmena od starac vujadin u 20 Jan 2014, 14:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
Meni lično se više dopada npr kako je društvo u Nemačkoj organizovano. Daleko od toga da Skandinavija ne valja, još je i bolja alimeni nešto ne čleži previše.
Pazite - govorim o društvu, ne državi, mada ona pomaže a ne odmaže.
To je čist kapitalizam sa izraženom socijalnom odgovornošću države, društva i pojedinca.
Tamo je normalno da onaj ko ima više odvaja više za one koji nemaju.
Pazite - govorim o društvu, ne državi, mada ona pomaže a ne odmaže.
To je čist kapitalizam sa izraženom socijalnom odgovornošću države, društva i pojedinca.
Tamo je normalno da onaj ko ima više odvaja više za one koji nemaju.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ja bih da se ova tema ukine! 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Tu je jedna od začkoljica zašto mi je Nemačka dražapaja napisao:I imaj na umu da su u nekim skandinavskim zemljama dažbine na kola jebeno velike. Boleće nas tamo gde najmanje očekujemo.Rakhil napisao:@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja bih da se ukine tema o sisama i dupetima!
@jaksa - evo sve potpisem sto si napisao....ajd sad u detalje lepo pa da vidimo gde se mi to onda ne slazemo.

@jaksa - evo sve potpisem sto si napisao....ajd sad u detalje lepo pa da vidimo gde se mi to onda ne slazemo.
Vrlo je jednostavno i pojednostavljeno i hipotetički a i s dozom humora:
vi
biste da otpuštate a niste do kraja svesni koliko to opterećuje celo društvo i državu, pa biste jednog dana zapošljavali, ako se stvore uslovi
ja ne bih nikog otpuštao pre nego što se bar 2 nova radna mesta otvore po jednom ugašenom.
A i mislim da je ministar bloger nedostojan funkcije.
vi

ja ne bih nikog otpuštao pre nego što se bar 2 nova radna mesta otvore po jednom ugašenom.
A i mislim da je ministar bloger nedostojan funkcije.
Garant zbog ove slike sto ima u kancelarijistarac vujadin napisao:Rakhil, malo si se zaleteo...Ja sam samo komentarisao ministra. Smešan mi je, a i iritira me istovremeno, pa nisam mogao da se suzrdžim. Nisam ulazio, niti ću, u razradu i argumentaciju ekonomskih ideja, a i tvojih teza koje si izneo. A ministra bi kritikovali i Fridman i von Hayek. Ipak, je ovo auto forum gde hoću da odmorim mozak, ali ponekad popustim. O tome možemo da pričamo kad se vidimo.

Mi njima ne mozemo bog zna sta, a i sta bi i da mozemo

Ko uzme vlast, red je da se malo opravi i tera vodu na svoju vodenicu

Imam priliku da primetim i cujem, kako neki opstinski beskicmenjaci, ljigavci, uzimaju pare na pravdi boga, od nekih EU donacija za "nesto". I onda kada to skontaju ovi iz EU, da su dali novac, a da nista nije uradjeno, "narede" opstini da mora da reguliste to finansijski, sto se obija o nasa ledja, inace ce ostati bez daljih donacija. I tako u krug ...
A to je jednostavno mentalitet takav i tu nikakav zakon ne moze da pomogne. To valjda svi shvataju. Srbija u malom "cveta" u svakom shupku ove zemlje. I dok je tako, bice i reci za ovu temu.
Poslednja izmena od nikaragva u 20 Jan 2014, 14:40, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DAM!!!Rakhil napisao:Ja bih da se ukine tema o sisama i dupetima!![]()

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Cekaj bre malo jaksa, odakle mislis da places ljude na tim radnim mestima kada ne doprinose drustvu niti stvaraju novu vrednost vec su cist trosak?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ma jok...živi bili, pa videli njegova sočinjenija, a nadam se da do toga neće ni doći.Garant zbog ove slike sto ima u kancelariji