Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ljuba »

Inace dobrim delom Srbija je tu gde jeste jer ljudi misle da im previse pripada i da imaju ogromna prava (bez obaveza). Ovo zadnje se posebno primecuju kod mladje generacije (skoro u celom svetu u manjoj i u vecoj meri)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma cim su poceli da kaznjavaju vaspitavanje dece, odmah sam ja video gde to vodi :D

@Geza
Eto :)
Kako sve manje ima ocajnika koji zele da prodaju zemlju i rese se gladi, tako cena zemlje sporije raste.
Znam da je pre par godina u Nestinu bilo moguce kupiti parce zemlje sa vikendicom, za cenu koliko sada kosta livada od jednog jutra. Ne znam kolike su parcele u pitanju, ali minimum 1500-2000 kvadrata. Da se razumemo vikendice verovatno nisu u stilu ala "Bacevic 10.000 milijardi" nego za nas normalne ljude, sasvim ok :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

@Dusan - mnogo puta sam ponovio da je pravosudje osnova, da mora biti uredjeno iz milion razloga, pa reko da ne ponavljam ocite cinjenice.
@starac Vujadin - dobro je sto si tako sjajno argumentovao svoj stav :kezo: Posebno sam odusevljen stavljanjem pojma "reganomiks" u vezu sa nekim ko se zalaze za dzaba zdravstvo za sve, objasnio si
@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes

Poljoprivrede bolje da se ne doticemo, to je toliko siroka i zajebana tema da ce biti haos :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Nisam imao pojma sta je reganomiks, pa reko da pogledam na wiki i ako je azurna stranica, na njoj stoji da se reganimiks i dalje koristi.
Ne pratim te tokove i price, niti imam vremena niti me zanimaju, ali vidim da ovde ima dosta upucenih ljudi u sve to, ili mi se s mojim neznanjem to samo pricinjava.

Jel se vi ljudi bavite politikom ili samo novinarstvom?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rakhil napisao:@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes
I imaj na umu da su u nekim skandinavskim zemljama dažbine na kola jebeno velike. Boleće nas tamo gde najmanje očekujemo. :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Rakhil, malo si se zaleteo...Ja sam samo komentarisao ministra. Smešan mi je, a i iritira me istovremeno, pa nisam mogao da se suzrdžim. Nisam ulazio, niti ću, u razradu i argumentaciju ekonomskih ideja, a i tvojih teza koje si izneo. A ministra bi kritikovali i Fridman i von Hayek. Ipak, je ovo auto forum gde hoću da odmorim mozak, ali ponekad popustim. O tome možemo da pričamo kad se vidimo.
Poslednja izmena od starac vujadin u 20 Jan 2014, 14:23, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Meni lično se više dopada npr kako je društvo u Nemačkoj organizovano. Daleko od toga da Skandinavija ne valja, još je i bolja alimeni nešto ne čleži previše.
Pazite - govorim o društvu, ne državi, mada ona pomaže a ne odmaže.
To je čist kapitalizam sa izraženom socijalnom odgovornošću države, društva i pojedinca.
Tamo je normalno da onaj ko ima više odvaja više za one koji nemaju.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ja bih da se ova tema ukine! :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

paja napisao:
Rakhil napisao:@jaksa - ajd opisi konkretno sta treba preuzeti od koje skandinavske zemlje, ovako je mnogo nejasno. I ta Skandinavija ti je pored svog jakog socijalnog karaktera oduvek bila u rezimu trzisne privrede koji se ovde predstavlja kao bauk, tako da pazi sta prizeljkujes
I imaj na umu da su u nekim skandinavskim zemljama dažbine na kola jebeno velike. Boleće nas tamo gde najmanje očekujemo. :D
Tu je jedna od začkoljica zašto mi je Nemačka draža :) Ovde polovan i30, star 3 godine, a i stari model logično, košta 15k evra :) Dadžbine na kola su oko 80% pa ti vidi, i ne može im EU ništa (Danska)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja bih da se ukine tema o sisama i dupetima! :)

@jaksa - evo sve potpisem sto si napisao....ajd sad u detalje lepo pa da vidimo gde se mi to onda ne slazemo.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Vrlo je jednostavno i pojednostavljeno i hipotetički a i s dozom humora:
vi :) biste da otpuštate a niste do kraja svesni koliko to opterećuje celo društvo i državu, pa biste jednog dana zapošljavali, ako se stvore uslovi
ja ne bih nikog otpuštao pre nego što se bar 2 nova radna mesta otvore po jednom ugašenom.
A i mislim da je ministar bloger nedostojan funkcije.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

starac vujadin napisao:Rakhil, malo si se zaleteo...Ja sam samo komentarisao ministra. Smešan mi je, a i iritira me istovremeno, pa nisam mogao da se suzrdžim. Nisam ulazio, niti ću, u razradu i argumentaciju ekonomskih ideja, a i tvojih teza koje si izneo. A ministra bi kritikovali i Fridman i von Hayek. Ipak, je ovo auto forum gde hoću da odmorim mozak, ali ponekad popustim. O tome možemo da pričamo kad se vidimo.
Garant zbog ove slike sto ima u kancelariji :kezo: :kezo:

Mi njima ne mozemo bog zna sta, a i sta bi i da mozemo :D
Ko uzme vlast, red je da se malo opravi i tera vodu na svoju vodenicu :)

Imam priliku da primetim i cujem, kako neki opstinski beskicmenjaci, ljigavci, uzimaju pare na pravdi boga, od nekih EU donacija za "nesto". I onda kada to skontaju ovi iz EU, da su dali novac, a da nista nije uradjeno, "narede" opstini da mora da reguliste to finansijski, sto se obija o nasa ledja, inace ce ostati bez daljih donacija. I tako u krug ...
A to je jednostavno mentalitet takav i tu nikakav zakon ne moze da pomogne. To valjda svi shvataju. Srbija u malom "cveta" u svakom shupku ove zemlje. I dok je tako, bice i reci za ovu temu.
Poslednja izmena od nikaragva u 20 Jan 2014, 14:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Rakhil napisao:Ja bih da se ukine tema o sisama i dupetima! :)
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DAM!!! :)

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Cekaj bre malo jaksa, odakle mislis da places ljude na tim radnim mestima kada ne doprinose drustvu niti stvaraju novu vrednost vec su cist trosak?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Garant zbog ove slike sto ima u kancelariji
Ma jok...živi bili, pa videli njegova sočinjenija, a nadam se da do toga neće ni doći.
Odgovori