Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi

ne znam, nisam imao plan leta da proverim, vrlo moguce...Heineken napisao:Eurofighteri pretpostavljam ?
Dobar dolet. Aviano-Tirana 800 km. Ali teško da su se vratili u svoju bazu.dragan napisao:iz, pretpostavljam, avijana, iz italije.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Logičnije je da je u pitanju neka baza na jugu. Gioia di Cole ili kako već...
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ciji B777? I zasto ga presreli, jel nesto rutinski ili? 

prekid radio veze, kako sam shvatio siptari placaju ( to je ona prica ) italijanima zastitu svog vazdusnog prostora posto to sami ne mogu. mislim da su se vratili u svoju bazu, kazem ne znam koji su avioni presretali, i u kojoj konfiguraciji, da li su imali dodatne rezervoare npr...
Mozda je bio bez nekog teskog naoruzanja, samo gorivo.Geza napisao:Dobar dolet. Aviano-Tirana 800 km. Ali teško da su se vratili u svoju bazu.dragan napisao:iz, pretpostavljam, avijana, iz italije.
Za mig29
Combat radius 710 km
Maximum range 2 100 km
Max speed at height Mach 2.3
Max speed at sea level Mach 1.225
Važniji podatak je borbeni radijus, jer u presretanje ne ideš podzvučnom brzinom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Combat radius bi bio sa full naoruzanjem, a maximum range bi bio maksimalan dolet, kada je sve podredjeno maksimalnom doletu, valjda nose i neke dodatne rezervoare i slicno.
Tako da treba gledati nesto izmedju. Ne verujem da je isao pod punom ratnom opremom, a ni da je isao bez metka
Doduse ovo vazi za mig29. Ko zna kakav je avion bio u pitanju. Mozda ima combat range 1500km, kao su27.
Tako da treba gledati nesto izmedju. Ne verujem da je isao pod punom ratnom opremom, a ni da je isao bez metka

Doduse ovo vazi za mig29. Ko zna kakav je avion bio u pitanju. Mozda ima combat range 1500km, kao su27.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
^
Zavisi koji Mig-29 nema svaki isti borbeni radijus. Ovi su verovatno nosili po dve rakete V-V i dodatne rezervoare za gorivo. cesto se eurofighteri mogu videti sa dodatnim rezervoarima.... ako su oni bili, a verovatno jesu..
Zavisi koji Mig-29 nema svaki isti borbeni radijus. Ovi su verovatno nosili po dve rakete V-V i dodatne rezervoare za gorivo. cesto se eurofighteri mogu videti sa dodatnim rezervoarima.... ako su oni bili, a verovatno jesu..
Su-27 je ogromna mrcina. 
Evo za Eurofighter.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurofighte ... ifications
Maximum speed:
At altitude: Mach 2 class[289][295][296][297]
At sea level: Mach 1.25[288] (1,470 km/h or 910 mph)[298]
Range: 2,900 km (1,800 mi)
Combat radius: **Ground attack, lo-lo-lo: 601 km (325 nmi)
Ground attack, hi-lo-hi: 1,389 km (750 nmi)
Air defence with 3-hr combat air patrol: 185 km (100 nmi)
Air defence with 10-min. loiter: 1,389 km (750 nmi)
Ferry range: >3,790 km (2,350 mi (with 3 drop tanks))

Evo za Eurofighter.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurofighte ... ifications
Maximum speed:
At altitude: Mach 2 class[289][295][296][297]
At sea level: Mach 1.25[288] (1,470 km/h or 910 mph)[298]
Range: 2,900 km (1,800 mi)
Combat radius: **Ground attack, lo-lo-lo: 601 km (325 nmi)
Ground attack, hi-lo-hi: 1,389 km (750 nmi)
Air defence with 3-hr combat air patrol: 185 km (100 nmi)
Air defence with 10-min. loiter: 1,389 km (750 nmi)
Ferry range: >3,790 km (2,350 mi (with 3 drop tanks))

sa ovim range-om mislim da ef moze ono bez problema...
https://www.youtube.com/watch?v=qh_DM4Pen2c
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/501760 ... Djordjevic
Biznismen Tomislav Đorđević i jedan njegov saputnik poginuli su danas oko 13 sati kad se sportski avion u kom su se nalazili srušio u polje kukuruza kod Bačkog Jarka.
Avion je pripadao DTD "Ribarstvo", čiji je Đorđević bio vlasnik. Radi se o novom "SkyLeader 600" koji je učestvovao u ceremoniji otvaranja privatnog aerodoroma u Bačkom Jarku.
Po svedočenjima sa lica mesta do udesa je došle posle produžavanja u zaokretu, avion je na visini do 100 metara ostao bez uzgona, javio je portal Tangosix.rs.
Svedoci sa lica mesta pričaju o mogućoj greški pilota prilikom pokušaja sletanja.
Kako je Tanjugu rekao jedan od očevidaca, svečanosti je prisustvovao veliki broj ljudi, pre svega, iz oblasti vazduhoplovstva.
Prema njegovim rečima, Đorđević je u sportskom avionu - ultralakoj letelici, jednoj od tri koje poseduje, krenuo da provoza prijatelja. Uzleteli su i minimalnom brzinom su leteli iznad piste tog sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi i odmah je eksplodirao, a pilot i kopilot su na licu mesta nastradali.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/501760 ... Djordjevic
Biznismen Tomislav Đorđević i jedan njegov saputnik poginuli su danas oko 13 sati kad se sportski avion u kom su se nalazili srušio u polje kukuruza kod Bačkog Jarka.
Avion je pripadao DTD "Ribarstvo", čiji je Đorđević bio vlasnik. Radi se o novom "SkyLeader 600" koji je učestvovao u ceremoniji otvaranja privatnog aerodoroma u Bačkom Jarku.
Po svedočenjima sa lica mesta do udesa je došle posle produžavanja u zaokretu, avion je na visini do 100 metara ostao bez uzgona, javio je portal Tangosix.rs.
Svedoci sa lica mesta pričaju o mogućoj greški pilota prilikom pokušaja sletanja.
Kako je Tanjugu rekao jedan od očevidaca, svečanosti je prisustvovao veliki broj ljudi, pre svega, iz oblasti vazduhoplovstva.
Prema njegovim rečima, Đorđević je u sportskom avionu - ultralakoj letelici, jednoj od tri koje poseduje, krenuo da provoza prijatelja. Uzleteli su i minimalnom brzinom su leteli iznad piste tog sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi i odmah je eksplodirao, a pilot i kopilot su na licu mesta nastradali.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ovo je primer klasicnog stall-a?
Stall. Ljudski faktor ili neverovatno loša sreća za mehanički kvar. Baš tužno... Pogotovo što se ovakvi avioni lako vade iz kovita, ali ne na ovoj visini.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro