Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Pa kad iz focusa sednes u auto sa 70ks naravno da je djubre 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Moj sicento trosi 3l kazi komsiji da mu crkao protokomer.
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Na leru niz bubanj ili kad ga bacaš sa Beograđanke?!?

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
posle 1 godine koriscenja Fuel Log aplikacije, mogu da kazem da prosecno predjem 27.644 kilometara. prosecna potrosnja za navedenu kilometrazu je 6.69 litara / 100 km. Najniza zabelezena po rezervoaru je 5.79 litara / 100 km, dok je najvisa 7.72 litara / 100 km. metoda je od cepa do cepa, ne po bordu.
treba da napomenem da je uvek upaljena automatska klima i da se poprilicno lepo vozi, bez tendencije da se ustedi na gorivu. znaci gas kad treba i/ili kad se ostvare uslovi za to. treba i produvati 150 ks !
primetih da se potrosnja ne moze spustiti nesto znacajno, pa makar pokusao i da vozim lakse i blaze. razlika u odnosu na prosecnu potrsonju je zaista minorna da bi skratio sebi uzitazk u voznji.
treba da napomenem da je uvek upaljena automatska klima i da se poprilicno lepo vozi, bez tendencije da se ustedi na gorivu. znaci gas kad treba i/ili kad se ostvare uslovi za to. treba i produvati 150 ks !

primetih da se potrosnja ne moze spustiti nesto znacajno, pa makar pokusao i da vozim lakse i blaze. razlika u odnosu na prosecnu potrsonju je zaista minorna da bi skratio sebi uzitazk u voznji.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Evo merenja metodom cepa:pedja napisao:Octavia 1.9TDI/105
Cetiri osobe, plus pun gepek stvari.
BGD-Pojate, po bordu, prosek oko 125km/h, potrosnja 7l/100km.
Bgd-Kop-BGD (100-150km BG lokal)
U povratku sporije na autoputu - sneg, plus dosta stajanja i rada u mestu (sto vise ljudi, to vise potrebe za stajanjem iz raznoraznih razloga), pa je i put potrajaaaoooo.
686km - pumpa kaze - 6l/100km (ili 5,97)
Na drugu decimalu 

- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Dakle, nema potrebe da kupujem dizela kad mi benzinac troši samo litar više 
Juče do Niša i nazad, pristojno agresivna vožnja, magistrala, pa 20km gradske po Nišu i prosek 6,7l na 100km. Do Niša sam bar pola puta vozio oko 120km/h, ostatak po ograničenju a na dva mesta gde je nov asfalt par km 150-160km/h. U povratku sporija vožnja, 80-110km/h i bez iživljavanja, pošto se supruga žalila da je boli glava od moje vožnje (cimanje prilikom naglih ubrzanja
).

Juče do Niša i nazad, pristojno agresivna vožnja, magistrala, pa 20km gradske po Nišu i prosek 6,7l na 100km. Do Niša sam bar pola puta vozio oko 120km/h, ostatak po ograničenju a na dva mesta gde je nov asfalt par km 150-160km/h. U povratku sporija vožnja, 80-110km/h i bez iživljavanja, pošto se supruga žalila da je boli glava od moje vožnje (cimanje prilikom naglih ubrzanja

Ajooooj sad ce dizelasi da se sruce na tebe sa potrosnjama od 3,1-3,3 na sto. Nisi to trebao da radis
. Meni 8l lokal, isti auto i motor, otvoreno otprilike kao sto si napisao 6-7l. Ako ja magistrala blize 6l, auto put blize 7l. Mnogo ili malo ne znam ali sam se navikao
. Suma sumarum nakon godinu dana druzenja bas zadovoljan autom, 'bes potrosnju
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

- dag81
- Kontakt:
Imam drugara koji vozi Accord, nije bas zaludjenik, a potrosnja kaze ako vozis penzos ok cim stisnes malo odeee.
Ja sa dizelom isao do Nisa, jedno 50km u Nisu, vratio se, potrosnja 9+l, ne secam se tacno.
Pratio drugara koji vozi 2.0 Accorda do Zlatibora, on 9l, ja 7.
Po gradu se jurili, od Kaludjerice, do Zemuna kroz grad, ja ~11l, on 15+l.
Naravmo, ja sam posle toga menjao kocnice, jer su premalo djubre.
Sent from my Sony
Pratio drugara koji vozi 2.0 Accorda do Zlatibora, on 9l, ja 7.
Po gradu se jurili, od Kaludjerice, do Zemuna kroz grad, ja ~11l, on 15+l.
Naravmo, ja sam posle toga menjao kocnice, jer su premalo djubre.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dag81
- Kontakt:
30% u procentima sto nikako nije zanemarljivo.
U istim uslovima se voze passat 5,5 tdi 130ks i audi a4 sa istim motorom i ne bih bas rekao da je to 30% sta vise je to sve pola litra gore dole, litar manje su na otvorenom ne vise
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Moj sumrak je vozio pasata 5.5 sa 6 brzina, tdi 130ks, karavan, i do Sofije i nazad nije uspeo ni litar manje da potroši od mene. Sad ima pasata b6. 1.9tdi od 105ks i on mu napravi na istoj relaciji malo više od litra razlike, al su mu performanse smešne. Poenta je, ako oćeš da ode, mora malo i da potroši. A slažem se da ako se baš vozi dosta agresivno, srazmerno snazi, benzinac će da poveća razliku u potrošnji u odnosu na dizel. Međutim, normalnom vožnjom na otvorenom, naročito duže relacije, gde se noga na gasu manje-više ustali, dizel ima malu prednost. Tu se plin ili metan najviše isplati, ko želi da uštedi.