Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Koliko troši?

Post od nidza »

Mala prednost je na kraće deonice, na duže staze litar (a najmanje je litar razlika) bude cifra, samo je pitanje kome se koliko isplati.

Takođe po tempomatu na autoputu 150+, dizel ima popriličnu prednost.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Samo na otvorenom putu da koliko toliko norm. Voznjom benzinac drzi korak sa dizelom u svim ostalim uslovima vece putne brzine,grad,hladno vreme sa kratkim voznjama ili ler benzinac je daleko iza.
Najsmesnija stvar je racunanje posle kolike km ce se dizel isplatiti...besmisleno a toliko puta napisano.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nije besmileno računanje uopšte ako kupuješ nov auto, gde je često dizel 3-4 hiljade eura skuplji. Ako se gleda samo ekonomska isplativost kupovine, moguće je naći kilometražu na kojoj se razlika pri kupovini nadoknadi. Ako tu kilometražu ne dostigneš nikad, mogao si mirne duše da kupiš jeftinijeg benzinca, koji bi sve vreme trošio više na dnevnoj bazi - a opet bio jeftiniji. :)
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ma ok, i litar razlike na dužem putu zna da napravi razliku (finansijsku). Meni je Civic baš tako i trošio ali (možda je glupo da kažem ovako nešto) mi ta razlika ne znači nešto, iako sam Piroćanac :). Mirno spavam sa saznanjem da trošim 150din. više na 100km :).

E da, pre Niša sam imao 350km pretežno gradske vožnje i otišao na pumpu, stalo 30,6l. što izađe nekih 8,75l na 100. Kako uvek punim do čepa, smatram da je računica prilično tačna, kao i bord koji je pokazivao pre sipanja 8,6l.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jazz troši oko 8 po gradu, ali 100% gradska vožnja. Tako da same brojke ne govore puno.

S3
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Premesten mi post, pa da ostane zapisano.

Corsa vec par sipanja, 100% grad i dosta strogog centra 6,3l.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Acc 2,0>100% grad Beograd, ovo doba godine, ne moze ispod 11 da ga mazis pacjim percem po gasu. Naravno, imam jako kratke relacije, do 10 km.

Ima sam ovaj mesec nameru i vozio oko 750 km najneznije sto umem. Imao sam u ovoj kmtrazi 130 km van grada i sve ukupno 10.2 lit.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nešto ti je pokvaren taj Accord, meni se CRV u zadnjih pola godine vrti oko 8 :kezo:

Doduše praktično ga ni ne vozim po gradu, uglavnom su to bile ture Grčka, CG, Austrija... Ako na autoputu potroši malo više na magistrali potroši manje i dođe mu tu negde. A i sad kad sam išao do Mađarske u pratnji kombija (klinci išli na takmičenje) nismo prelazili 110-120 po autoputu. Zanimljivo je koliko sam samo kola, ne računajući kamione, preticao i pri tim brzinama. Ima dosta ljudi koji voze 90-100 na autoputevima.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Jebg, ako je tako, onda je ta honda kvarljiva roba :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Accord ima slicnu potrosnju kao Astra. Ona mi se krece u intervalu 9,5l -11l u zavisnosti od saobracaja, vremena itd. (Pricam o Bgu)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Ja nisam odavno dohvatio neki dizel, ali bih voleo da vidim koliko bi trosio neki od 1,5 tona kad od Djerma do trga Nikole Pasica ne mozes da ubacis u trecu, ali bukvalno. Treca ide tak kad prodjes terazijski tunel.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

grujicd napisao:Nešto ti je pokvaren taj Accord, meni se CRV u zadnjih pola godine vrti oko 8 :kezo:

Doduše praktično ga ni ne vozim po gradu, uglavnom su to bile ture Grčka, CG, Austrija... Ako na autoputu potroši malo više na magistrali potroši manje i dođe mu tu negde. A i sad kad sam išao do Mađarske u pratnji kombija (klinci išli na takmičenje) nismo prelazili 110-120 po autoputu. Zanimljivo je koliko sam samo kola, ne računajući kamione, preticao i pri tim brzinama. Ima dosta ljudi koji voze 90-100 na autoputevima.
4x4?

Ja 2.4, 4x4, u Arabiji nisam uspeo da spustim ispod 10l, a vozio sam najnežnije koliko sam mogao. Ko baba, laganica sve, bez gužvi, bez grada - toga tamo u pravom smislu te reči i nema.
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

schonenk napisao:Ja nisam odavno dohvatio neki dizel, ali bih voleo da vidim koliko bi trosio neki od 1,5 tona kad od Djerma do trga Nikole Pasica ne mozes da ubacis u trecu, ali bukvalno. Treca ide tak kad prodjes terazijski tunel.
8,5 do 9
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

nidza napisao:4x4?

Ja 2.4, 4x4, u Arabiji nisam uspeo da spustim ispod 10l, a vozio sam najnežnije koliko sam mogao. Ko baba, laganica sve, bez gužvi, bez grada - toga tamo u pravom smislu te reči i nema.
Taj je 100% bio i automatik, taj Hondin doda litru dve gore, i plus što je 2.4. A inače moj jeste 4x4 ali to je kod CR-V-a onaj gde se zadnji pogon uključuje tek kad prednji prokliza. Tako bi trebao manje da utiče na potrošnju ali ne znam da li je to u praksi tako ili ipak srkne više. Nevezano za to 4x4 u svakom slučaju ima neki penal od veće težine.

Neki realan minimum mi je bio 7 na magistrali do CG, umerenog tempa i bez gužvi. Po bordu.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

al ti imaš noviji SOHC i-VTEC R serije a nidza i shone stariju generaciju DOHC K serije.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori