TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od havijer »

Kako si zadovoljan? Koji imaš?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

karcher sc1.020

OK je, sredstva za parket, pločice sad slabo koristimo. Mada sam očekivao više na početku. Posle sam shvatio da nije baš ko Džonijev zeldi power a i on ima puno više magičnih krpa :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Velja napisao:
Saša napisao:Ili se oženiš pa ti ne treba robotić, ha, ha... :kezo:
Tek će mu tad trebati, pitaj Methana ako ne veruješ :D
Na ovu temu imam da izjavim samo jedno.

PRAVDA ZA PRAVE USISIVAČE! Slika
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

100W ima suction power, a pogledajte koliko imaju usisivaci ispod 300e, koje vecina nas ima :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Saša, svaka čast na trudu i na krajnjem rezultatu. Možda bi trebalo izvući kao posebnu temu ili barem link do onog a što si uradio, sutra zlu ne trebalo da se može naći.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Rekoh da se premesti u viewforum.php?f=56 , da se sacuva.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Moj robot usisivac bez problema preskace sve pragove, mnogo je smesan kada pocne da skakuce :) usisava lepo i tepihe, jedino dugodlaki tepisi su problematicni posto sa rotirajucim delovima pocne da ga cupa.
Za sada ima sledece mane:
- za zavlacenje ispod (kompletnog) namestaja je malkice visi (a nije visok mnogo) - a to je bio jedan od primarnih razloga kupovine
- relativno malo skladiste za djubre, koje se za par manjih usisavanja ispuni, a praznjenje nije potpuno savrseno
- kablove i ostale zicane stvari po podu cupa i premesta
- mora ili da se ima minimalisticki namestaj, ili da se drzi rasciscena soba da sve lepo pokrije
- relativno je bucan (moj model)

Prednosti:
- radi apsolutno autonomno i sve lepo pokrije (relativno dobar algoritam)
- zavlaci se ispod vecine namestaja, a posebno ispod kreveta koji su leglo prasine
- lepo preskace prepreke i nije ga lako zaustaviti
- ima funkciju ciscenja poda sa cetkama, efekat detaljnog usisavanja
- mogucnost programiranja radne nedelje

Pri cemu je moj model bar 3 godine star - kupljen pre 2 godine roomba 770

Evo nasao sam sliku bas mog modela odozdo
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao:
Slika
Da li je moglo samo sa ove strane da se interveniše, bez rasklapanja unutrašnjosti frižidera?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nije
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Heinz

U mom slučaju nije moglo, trebalo je potpuno očistiti i sadržaj kadice za prikupljanje vode u unutrašnjosti frižidera, a takođe ukloniti i ostatke te sirove gume koja je i napravila problem. Evo, ovde se vidi ta guma stavljena na vrh "radijatora", pa kako se raspadala - propadala je kroz radijator i završavala dole u odvodu...

Slika

No, ako je začepljenje drugačije/blaže prirode - a to opet ne možeš znati dok ne zaviriš unutra, i u tome je "kvaka", trebalo bi zaista prvo pokušati kako si predložio jer je to daleko jednostavnije, ali ovim redosledom:

- sadržaj frižidera bi se trebao prebaciti u neki drugi friz, zatim ga pustiti da se led potpuno odmrzne jer i on blokira odvod. Fen ne pomaže bez skidanja tih plastičnih panela jer između sebe i leda imate prakično 2 zida sa prostorom između, pa se mora pustiti da se sam otopi.
- skinuti tu fleksibilnu cev pozadi i očistiti je,
- nečim (komad žice ili slično) pročačkati odozdo taj otvor za odvod kondenza
- vratiti sve nazad i testirati/pratiti da li se opet hvata led i da li curi

Dakle, probajte prvo sa ovom jednostavnijom procedurom jer je brza i laka, pa ako ne da rezultate - ne gine skidanje tih plastičnih panela i čišćenje i iznutra.

Još jedna stvar koju sam primetio: do ovog začepljenja možda ne bi došlo i pored svega da nije ovog detalja na toj fleksibilnoj cevi dole:

Slika

To je kao neka gumena zatvorena kapica navučena na dno cevi i rasečena sa jedne strane tako da ispod prigušuje otvor cevi. Moguće da joj je funkcija da ako voda odozgo nagrne naglo kroz cev ublaži njeno isticanje u posudu za isparavanje ("prikoči malo", da ne bi voda prskala po ventilatoru) odnosno lagano je rasprši, no ona je u ovoj situaciji u stvari zadržavala te komadiće gume koji bi da nije bilo nje jednostavno prošli kroz cev i završili dole u posudici. Ovako su se kroz 12 godina lagano taložili i potpuno zapušili i cev i odvod. Evo i uvećano:

Slika

To iskreno ne služi ničemu nego evo da napravi problem (na stranu i ona sirova guma, i to im je konstrukciona greška), pa nisu to bujice vode već poneki curak. To sam skinuo jer nisam uspeo svu onu gumu potpuno da iščačkam iz rebara, bojeći se da nešto ne oštetim (Nuk me upozorio da su cevi vrlo tanke i oštetim li slučajno neku - frižider je praktično pokojni), dakle te mrvice će vremenom sigurno opet padati dole u odvod, ali se nadam da će proći i završiti u posudi dole odakle ih mogu lako očistiti.

U mom slučaju ja sam u stvari imao trku sa vremenom da to rešim pre nego što mi se meso otopi, jer nisam imao gde sa njim. Zato je radio i fen da sve ubrzam. Plus nisam znao sve ovo što sada znam, čak sam i nagađao gde je taj otvor za oticanje kondenza (i da li uopšte postoji), od prašine i prljavštine u prvom trenutku se nije ni videla ta cev dole. Sada kada sam sve video i razumem način funkcionisanja lako je napraviti drugačije i pametnije poteze. Sve u svemu - dobro se završilo na kraju. :)

I da, da opet ne zaboravim: zahvalio bih se na kraju Nuk-u na par vrlo korisnih saveta i upozorenja, zbog njih sam bio oprezniji ali i odlučniji da ovo pokušam sam rešiti. :pivo:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Čep služi da blokira uvlačenje vazduha kroz cev, nisi trebao da ga skidaš
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A-ha. Eto, naučili smo još jednu stvar. Vratiću ga, nije problem. Samo će onda to trebati čistiti i kontrolisati s vremena na vreme. :)
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Malopre bio da kupim neke GU10 i i G9 sijalice i stao zbunjen i rešio da ipak pitam ovde.

GU10 su za hodnik i kuhinju, montirane su u plafonu. Ono što je u ponudi:

* Voltolux 3000K, 240 lm, 3W - 5.5 e

i ove Philips:

Slika

Slika

Slika

G9, ide u trpezariju i dnevnu sobu.

Ponuda tanka:

Voltolux 220 lm, 3W - 6.5 e

Slika

Šta da uzmem? :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Uzeo bih one sto imaju vise lumena, a nema potrebe da bacas pare na dimmable sijalice, osim ako nemas led dimmer.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Uzeo sam sa 355 lm, odlične su mi. Bolje od prethodnih.
Sa 200W na 18W.

Danas sam usisavao i merio vreme. Kao i uvek, prvo sam podigao sve da mi ne smeta dok usisavam i 72 kvadrata prešao za ravno 4 minuta. Jesam malo žurio da se pokažem, neću da lažem :mrgreen: Ali sve je usisano temeljno. Ispod kreveta u spavaćoj sobi takodje i ispod jednog dela sofe (koji mogu da dignem jednom rukom, drugom da usisam ispod). Minimalistički stil je u pitanju i izbacio sam tepihe.

Ova četka Miele je vrhunska. Skupa, ali odlična za osetljive nekvalitetne podove kao što je moj. Široka je 40 cm:

Slika

Slika

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori