Deklarisana snaga & utisak u vožnji
Re: BMW 316d
Molim vas nemojte Skodu i BMW u istu recenicu, hvala.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ovo je bilo cisto radi komparacije hvaljenih performansi, a maleni 1.2tsi ga je demolirao
Nisam se mogao setiti nijedne limuzine sa oko 100ks, evo iskopah mercedesa c klase 180cdi 120ks ako moze on da se poredi sa bmw-om? 0-180 34s, opet znatno brze od 316d?
http://www.youtube.com/watch?v=EB0pgEDh5bE
Mislim da 316d ima tako nisku potrosnju, ali i relativno losa ubrzanja zbog izuzetno dugackih brzina.
@geza gde mozemo o performansama nastaviti?

Nisam se mogao setiti nijedne limuzine sa oko 100ks, evo iskopah mercedesa c klase 180cdi 120ks ako moze on da se poredi sa bmw-om? 0-180 34s, opet znatno brze od 316d?
http://www.youtube.com/watch?v=EB0pgEDh5bE
Mislim da 316d ima tako nisku potrosnju, ali i relativno losa ubrzanja zbog izuzetno dugackih brzina.
@geza gde mozemo o performansama nastaviti?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Pa napisao covek ovo:

I ja sam morao kao i Ivan da provrtim malo zeperfs i ispade smejurija, kako je i ocekivano iliti nema iznenadjenja.
Nadam se da nije bio ozbiljanljuba napisao:...ali da tako silovito ubrzava od npr 120 do 160 nisam ocekivao...

I ja sam morao kao i Ivan da provrtim malo zeperfs i ispade smejurija, kako je i ocekivano iliti nema iznenadjenja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja sve vreme pricam kako ja dozivljavam voznju i moja ocekivanja. Auto sigurno nije trkacki (sigurno ne po specifikaciji), ali kada pri 110km/h u 6 brzini na uzbrdici sa punim autom zadam npr 160km/h auto to izvrsi bez okevanja za mene je to jako prihvatljivo. E sada mozda je to smesno nekome ko poredi sa automobilima od 160 i preko konja ali meni je vise nego dovoljno. Evo obecavam kada se sledeci put budem vozio sam kroz nemacku nosim i kameru pa snimam ubrzanja. A to sa ravnopravnom voznjom po nemackoj mozete da mi verujete i ne morate to je vec druga stvar.... ali takav je moj dojam (a vozim kroz nemacku vec 15 godina 10tak puta godisnje)
- Delija
- Kontakt:
Pa, jbg, Ljubo, po tome kako pises kao da si pre tog BMW-a vozio bicikl... 
BTW, kad smo kod bicikla
, razocarah se u vozni park u Holandiji totalno. Jedva par zanimljivih automobila videh i u Amsterdamu i u Groningenu. Jesu uglavnom noviji automobili, ali se ubedljivo najvise vozi socijala iliti automobili reda velicine do 20k evra. U cemu je "kvaka"?

BTW, kad smo kod bicikla

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
U porezima.
- Delija
- Kontakt:
To je ono sto mi je prvo palo na pamet, ali je i standard vrlo jak.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kakvo je sad ovo poredjenje, Golf 300Kg laksi i 15 KS jaci?Velja napisao:Nije lepo da čoveku rušite sneška
Sta je sa tobom i ovim Golfom, o cemu se tu radi ?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Evo bas sam se bio jurio sa jednim GTDom 6com golfom na jedno 160-180km jedno 10tak km, i bio sam brzi od njega.... Ja opet pricam o svojim dozivljajima i osecajima. Kada dajem podatke dajem (a sigurno ih ne skrivam) ih onako kako mogu da ih ocitam, a sve ostalo je subjektivno. Nisam vozio brze automobile - to sam i napomenuo u jednom od prethodnih postova osim BMWa 530d iz 2002 godine (isto kroz nemacku). Vozio sam dugo Golfa plusa 19TDI a i brdo ostalih, ali retko preko 120 konja.... ali te do sto 120 sam apsolvirao, kao i voznju od 200km/h (cesto kada ne stedim na gorivu).
Holandjani su jako skromni i zadovoljavaju se sa malim i zele da trose pare na druge stvari a ne na automobile, koji su pri tome skuplji za podosta od npr nemacke i to kao novi (30-50%) i mesecno (meni je osiguranje+ porez oko 220Eura mesecno a u nemackoj to ne prelazi 100Eur)
Holandjani su jako skromni i zadovoljavaju se sa malim i zele da trose pare na druge stvari a ne na automobile, koji su pri tome skuplji za podosta od npr nemacke i to kao novi (30-50%) i mesecno (meni je osiguranje+ porez oko 220Eura mesecno a u nemackoj to ne prelazi 100Eur)
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: BMW 316d
Ako je ljuba pre ovog vozio atmobenzinca, pa je sad presao na turbodizela onda ga razumem jer je subjektivni osecaj ubrzanja vise izrazen.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Verovatno bi ti osecaj bio drugaciji da je lik u GTD malo stisnuo gasljuba napisao:Evo bas sam se bio jurio sa jednim GTDom 6com golfom na jedno 160-180km jedno 10tak km, i bio sam brzi od njega.... Ja opet pricam o svojim dozivljajima i osecajima.

A što, šta ti smeta?nuk napisao:Kakvo je sad ovo poredjenje, Golf 300Kg laksi i 15 KS jaci?Velja napisao:Nije lepo da čoveku rušite sneška
Sta je sa tobom i ovim Golfom, o cemu se tu radi ?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Da je taj u Golfu znao da se trkaš s njim ne bi ga uhvatio ni u ludilu.ljuba napisao:Evo bas sam se bio jurio sa jednim GTDom 6com golfom na jedno 160-180km jedno 10tak km, i bio sam brzi od njega.... Ja opet pricam o svojim dozivljajima i osećajima.
Meni je ovo zanimljivo poređenje tj. nije mi jasno kako trojka sa 140 kg više ide brže.
http://www.zeperfs.com/en/duel4198-4880.htm
tj. ne ide tek sad vidim
Al mislim da je po specifikaciji trojka brža.
http://www.zeperfs.com/en/duel4198-4880.htm
tj. ne ide tek sad vidim