BMW serije 5 F10

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: BMW M5 F10

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Kapiram da ce taj dizel biti skuplji od V8 benzinca...
Cena za nemacko trziste je vec objavljena i iznosi 80.800e dok je za 550i xD blizu 74.000.
Ako se ovom drugom dodaju opcije koje su kod M dizela serijske on izlazi i par hiljada skuplji od njega.
ftj napisao:Baš na međuubrzanjima će se razlika više i osetiti u korist dizela.
I ja tako mislim i jedina predonst benzinca ce biti rezanje V8 motora :)
Mane su veca potrosnja, skuplja registracija i odrzavanje...koliko je to bitno kupcima takvih automobila.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne verujem da ce biti skuplje odrzavanje 550i... Sama oznaka M donosi 3-struke cene svega :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ovaj M550xD nema veze sa M-om, tim slovom su samo naglasili njegov potencijal rekao bih... I verovatno ide samo u kompletu sa M-Paketom (sportsko oslanjanje, sportski volan, sedista, crno nebo, bla bla...) koji nema veze sa pravim M-om koji je dosta ekstremniji u svakom pogledu rekao bih...
Ja na taj M550Xd gledam kao na jos jedan BMW serije 5 sa dizel motorom i u M-Paketu... Naravno motor je za respekt...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

:plusone:

Zapravo to je to.
Koga zanimaju detalji evo aktuelnog nemackog cenovnika sa spiskom opreme pa moze da se uporedjuje.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Markoni napisao:Ovaj M550xD nema veze sa M-om, tim slovom su samo naglasili njegov potencijal rekao bih... I verovatno ide samo u kompletu sa M-Paketom (sportsko oslanjanje, sportski volan, sedista, crno nebo, bla bla...) koji nema veze sa pravim M-om koji je dosta ekstremniji u svakom pogledu rekao bih...
Ja na taj M550Xd gledam kao na jos jedan BMW serije 5 sa dizel motorom i u M-Paketu... Naravno motor je za respekt...
Ok,verovatno nije ni za prismrdeti M5-ici,ali ga je radilo M odeljenje,tako da se moze reci da je slabija dizel verzija M5-ice,a paket koliko sam ja razumeo ne moze da se uzme uz ostale motore...
Mada,opet je pitanje koliko je ogibljenje slicno,kocnice itd... Sigurno nije isto,ali bi trebalo da bude priblizno...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Nije ga radilo M odeljenje, to nema veze sa M-om.
Uporedicu ova 2 kao recimo C63 AMG i C350 CDI u AMG paketu. Mislim da ce ti sa Meckama biti jasnije... ;)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Nije to bas adekvatno poredjenje. Heroj je u pravu, u tekstu kazu da zasad nece moci da se ovaj paket uzme uz ostale motore, a i nije klasican M paket, neki detalji su izmenjeni. Takodje, oznaka je M550, i to nikad do sada nisu koristili. Nije M5, niti treba da mu parira, ali je definitivno iznad obicnog M paketa. Negde izmedju M pack i M5 modela.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Ok, nisam nasao bolje poredjenje, eto mozda je adekvatnije RS6 i S6... ;)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

E tako nekako ;) S tim da je ovaj dizlo samo 0.3sec sporiji do stotke na papiru.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Da ne lupam dok ne pocnu testovi, ali siguran sam da ce ga M5 "poruckati" na stazi i u ubrzanjima do vecih brzina...
Floyd
Reactions:

BMW M5 F10

Post od Floyd »

Sigurno hoce. Pa nisu ludi da naprave dizel koji je 20.000e jeftiniji od top benzinca i da ga taj isti dizel dobije na stazi.
Ono sto je izvesno je da ce ovaj model razvaliti sve ostale dizel i benzin 5ice.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Markoni napisao:Da ne lupam dok ne pocnu testovi, ali siguran sam da ce ga M5 "poruckati" na stazi i u ubrzanjima do vecih brzina...
Pa to se moze potvrditi i pre izlaska testova. Uopste mu nije namera da konkurise M5ici.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Markoni napisao:Nije ga radilo M odeljenje, to nema veze sa M-om.
Uporedicu ova 2 kao recimo C63 AMG i C350 CDI u AMG paketu. Mislim da ce ti sa Meckama biti jasnije... ;)
Brate,nema potrebe za takvim glupiranjem ;)

Na motoru pise M performance,ceo video pricaju o M odeljenju,na motoru pise M performance itd...
Nisam ja to smislio,oni sami rekli...
Kao sto sam i rekao,pitanje je sta je sem motora bolje od standardnih verzija sa M paketom...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... D8F3rmACvo#!
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

M kao marketing... ;)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Uopste nije nemoguce,cak sto vise,verovatno je :)
Odgovori