Ja sam bio u Suncevom Bregu pre 20-ak dana. Sto se tice puta, najbolje da uzmes vinjetu online, evo linka:
https://www.bgtoll.bg/
Placanje jednostavno, stize ti potvrda na mejl, koja ti nigde ne treba.
Put je veoma lagan za voznju, najgori deo ti je kroz Sicevacku klisuru. Mene je tu zatekla bas velika kisa i noc. Dosta je usko, pazi zbog kamiona.
Kad predjes granicu imas magistralni put do Sofije, na nekim delovima imaju 2 trake u jednom smeru.
Pazi na kamere, imaju 2 ili 3 do Sofije, i postuj ogranicenja, sreo sam 4 patrole na toj deonici. Ja sam recimo prekoracio brzinu kod svake kamere, nista mi nije stiglo, tako da ne znam jesu li za vinjetu ili za brzinu.
Posto ja nisam svracao u Sofiju, ne mogu ti pomoci oko tog dela, da znas u povratku da imas obilaznicu oko grada. Veoma je jednostavno, ne mozes da omanes. Kad izadjes iz Sofije prati samo table za Burgas, mada mislim da se nigde ne iskljucujes sa glavnog puta.
Meni je trebalo ravno 9 sati od Bubanj Potoka, uz postovanje ogranicenja kroz Srbiju i bez odmora. U Bugarskoj je na dosta mesta ogranicenje 90 km/h, 120km/h je dosta retko. Ja sam vozio nocu, pa sam drzao 120km/h non stop na tempomatu, a inace su mi rekli da ima dosta radara na autoputu. Trudio sam se da vozim iza nekoga od lokalaca, uz pristojnu udaljenost. Takodje, na autoputu sam video bar 5-6 kamera, takodje nisam obratio paznju jesu li za brzinu. Rekose mi tamo da nama u Srbiji i ne stizu kazne, ali to uzmi sa rezervom.
Pre Burgasa ukljuci navigaciju, ja sam pratio table za Suncev Breg, pa sam otisao lokalnim putem ( Ogi bi poludeo

), i tako produzio vreme putovanja 20-ak minuta. Putevi su im stvarno dobri, neces osetiti put. Mi na H&R-u stvarno nismo imali problema.
Sto se samog letovalista tice, ja sam se prilicno razocarao. Tacno da sezona nije jos pocela (nisam ni isao na letovanje tamo), ali bukvalno je jedan fast food radio, i par marketa.
Sam prilaz moru je katastrofalan, ides uzbrdo uz pescanu dinu (koja je zarasla u neki korov), i tek kad se popenjes vidis more. Bugari kao Bugari, samo gledaju da te zavrnu na svakom cosku. Nama su u hotelu naplatili neke peskire 6 leva, koji uopste nisu postojali kad smo dosli.
Cene su bile kao u Beogradu, nista skuplje. Neke stvari su cak i jeftinije. Radio je jedan klub, cene pica su oko 12-13 leva(6-7 eura). Restorani isto kao Beograd, hrana osetno losija nego kod nas (posetio sam sva 3 koja su radila). Hrana u hotelu je bila katastrofalna. Izbor je bio bas veliki, svedski sto, ali je ukus mnogo los. Zavisi verovatno od hotela do hotela.
Sto se parkinga tamo tice, staje gde ko hoce. Nisam nigde video table za placanje. Moj savet ti je da se ne udaljavas mnogo od hotela. Daleko su oni od Evrope jos, tamo vlada kriminal. Jedno vece se vracamo taksijem, naplatio nam je voznju 25 leva za par km. U jednom trenutku ulazi svesnu u jednosmernu u suprotnom pravcu. Mi mu kazemo, a on nama: Ne se bojis, moj sef mafia. Cena na Shell-ovoj pumpi je bila 2.64 leva za litar dizela.
Eto toliko od mene, ako jos nesto zatreba tu sam. Evo par slika sa plaze:

Сад му није ништа...