Nove ili polovne gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Nove ili polovne gume

Post od trojanac »

NexT napisao: TI i Sasa ste jedni od retkih slucajeva, pogotovo u Srbiji.
A ja, a ja!?!? :mrgreen:

paja napisao:Svi znamo da je nemaština i da mnogi teško žive, ali to nije opravdanje da potencijalno ugrožavanje i sebe i drugih.
I ja se slažem da je nemaština, to svi dobro znamo, ali isto tako ne znam nikog ko je prethodnih godina išao na more, a da ove nije otišao. Za more se skrpi i 2-3-4 puta više od vrednosti guma, a gume mogu i polovne ili ove stare da teraju još ovu sezonu, imaju još šare. Pa se na takvim gumama vozi po 1000 i kusur km.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

I ti si mi se nesto kolebao onomad hoces li ili neces :mrgreen:

Tesko mi zamisliti situaciju da se zvezde poklope tako da ja uzmem polovne gume. Ako sam kupio auto koji je fabricki dosao sa Michelin Primacy HP 16-icama, sledece mogu da budu samo bolje od toga, a ne da babram po gomili ekstra-ko-nove-vidi-kol'ku-saru-ima guma u nekom skladistu. Uopste ne razumem logiku kupovine auta za koji se krpis da ga odrzavas kako dolikuje.
Da ne budem iskljuciv, uvek ima izuzetaka gde vredi uzeti proverene polovne kojima se zna poreklo i predjena kilometraza, ali i to bi mi bilo privremeno resenje dok ne skupim za nove.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

A jos gore je sve cetiri razlicite i 2+2 dimenzije.
Sinoc dolazi lik sa stilom, trazi neku bilo kakvu samo da moze da vozi, prednja desna pukla od starosti, prednja leva neka zimska nikad cuo trula, zadnja leva neki stari Dunlop jos OK izgleda na oko i u odnosu na ostale, zadnja desna neki Pirelli isto raspar ok izgleda naspram prednjih, i na kraju prednja desna-puknuta stavljena Nankang sa 2mm sare ali cela. Ja reko pa kako to, kaze sto meni ne smeta. :kuku: Ja muk. A da, prednje 185/65 a zadnje 195/65, a jos je hteo da stavi napred isto jednu 195/65 sa 185/65, ja reko nemojte. Kaze on vazno da je cela, meni ne smeta, tebi mozda smeta, :uf:
Uz sve to covek srednjih godina, dvoje dece i jbg ode zadovoljan, kotrlja se auto.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Katastrofa... Ali stvarno je veliki broj takvih vozača, pogotovo po unutrašnjosti gde su plate mizerne i ljudi stvarno krpe kraj sa krajem, ali "dobar" auto "mora" da se vozi. Moj rođeni brat isto kupuje polovne, ali bar stavi iste na iste osovine i gleda da su nečemu... Ja ne mogu tako, kupujem uvek novo i sve četiri pa makar to bio najjeftiniji Tigar i makar ih zato menjao na svakih 20-30.000 km...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Škoda Fabia 1.2 TSI

Post od Uroš S. »

Šta mislite o Michelin gumama starim 5.5 godina sa 6mm šare, letnje? Koliko je to bezbedno voziti i koliko dugo mogu da se voze pre nego što bi nužno trebalo da se menjaju?
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Pa nuzno mogu da se voze sve dok ne postanu slikovi...a optimalno su vec trebale da budu zamenjene

Salim se malo, ali vec je to dosta godina
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pa to pitam, ne razumem se u gume, vek trajanja guma, rok trajanja itd. Zato pitam.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:

Post od djiuliju »

Posle nekog vremena guma se uplastici, pa dzabe joj dobra sara, ako postane tvrda kao kamen.
Drugo, te gume su ocigledno dugo stajale, pitanje kako i gde
Izbegao bih to
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ma nisu stajale u špajzu, bile su na autu i nisu puno prešle tj teoretski nisu, mislim oko 30-40k. Nisam pametan...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

A da ti nama posaljes link da mi to vidimo? :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:

Post od djiuliju »

Pa pazi, ako nova ima recimo 8mm sare, tesko da se potrosila 2mm za 30-40 kkm...zato sam mislio da je stajala duze.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Michelin je to, verovatno može da se vozi recimo jednu sezonu. Nije baš preporučljivo, zbog starosti, ali ako baš nema drugog izbora, svakako bolje kupiti taj Michelin nego polovnu Savu, Tigar i slično.
Nego reci ti šta tebe muči pa da vidimo kako možemo da pomognemo. ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Koja je dimenzija.
Ja u poslednje vreme sto sam video Michelin Energy E3A od 5-6 godina, to je skroz trulo. A veruj da sam ih video ili skinuo sa bar 10ak auta u poslednjih mesec-dva. Pokazao sam bas i trojancu na sta lici, a i on je imao isto takve 2007 godiste pa ih je bacio. Pilot Primacy, Pilot Exalto, Pilot Sport 2 nisu takve, kao ni zismke.,
Ne kazem, nije samo kriv Michelin, krivi su i delom ljudi sto ne kontrolisu pritisak, kao i sto nemaju dva seta pa ih so ubija. Mada drugar je vozio i zimske, a letnje skidao ali isto su porozne postale.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ja mislim da je najbolja varijanta uzeti neke nove, slabijeg proizvodjaca kao sto sam ja ove BF Goodrich (imaju indeks brzine 300kmh, ne znaci mi nista ali lepo znati, i sto sam citao po stranim forumima kazu da su dobre) . Vozis i kad se istrose opet zamenis za neke tog ranga. Zimi vozim Winteru :opustanje: :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni su bitnije dobre zimske,nego letnje... Bolje da si kupio polovne oko 1,2 godine stare Dunlop ako nisi imao za nove,nego da vozis Winteru...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori