DRL (Daylight) i druge vrste LED osvetljenja na automobilu
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: DRL (Daylight) i druge vrste LED osvetljenja na automobi
Ovo sa dva para maglenki mi je mnogo veći ćuning od budženja LED-ova. Mada ako ne mogu lepo da stanu, ne trebi ih ni stavljati.
Poslednja izmena od methane.master u 27 Mar 2013, 15:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ali ovako stavljene u masci ne deliju da ista strci, naprotiv bas se uklapaju sa maglenkama i prosto su deo te celine. Licno bih izabrao samo tu opciju U svakom slucaju samo onom ko hoce da ugradi ove ili one je na licnom izboru, ovo samo treba shvatiti kao mogucu opciju.methane.master napisao:Ovo sa dva para maglenki mi je mnogo veći ćuning od budženja LED-ova. Mada ako ne mogu lepo da stanu, ne trebi ih ni stavljati.

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Uopšte ne vidim što se stavljanje kulturnih LED modula doživljava kao ćuning, i to na ipak modernom autu.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne kažem da je po definiciji ćuning. Zavisi od kola i zavisi od LED-ova. Evo Miša reče da ne mogu lepo da stanu. Ja dalje ne bih dirao. Možda nalete neke koje lepo staju, pa probati. Kod Zareta je dobro ispalo. Ona kombinacija sa duplim maglenkama se meni lično ne sviđa, što ne znači da sam u pravu. Kod svih tih intervencija, jako se lako pređe između uspelog i neukusnog/smehotresnog. Zato i jesam vrlo rezervisan prema tome.
Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Meni se takođe dopada varijanta sa dvostrukim kućištem maglenke, kao na slici. Baš lepo izgleda. Ne mora nužno led da se stavi, može i klasična sijalica, a ako se stavlja led, obavezno sa sočivom.
Ovo na Cromi mi se isto jako dopada, i mislim da su to zasebni moduli tj. ledovi pa ih složiš koliko hoćeš, to isto nije loše rešenje pod uslovom da ima dovoljno mesta.
Ovo na Cromi mi se isto jako dopada, i mislim da su to zasebni moduli tj. ledovi pa ih složiš koliko hoćeš, to isto nije loše rešenje pod uslovom da ima dovoljno mesta.
Re: DLR (Daylight) i druge vrste LED osvetljenja na automobi
Lako je tebi da tako pricas kad vozis auto sa najbolje i najmastovitije odradjenim LED svetlimaTexonja napisao: Samo fabricki, jer cak i kada se nesto osmisli ljudski, ne uradi se ljudski, vec se radi metodom "drz da nabijem" i onda samo vozac tog auta pravi od sebe cjunera.

Ja ne vidim po cemu su fabricki DLR-ovi kod Merca manje cuning smajling nego ovi gore

meni je ovo kod mrecedesa neuspesno odradjeno najiskrenije.
ja mislim da je moglo da se stavi i normalno uglavi sto i da se ne stavi na sx4, ali nema mesta dovoljno.
@uros, u pravu si da su to oni moduli koji se mogu kupiti odvojeno, ali je ta kineska firma napravila tako u nekom zejdnockom kucistu i prodaju tako kao jedinstven modul (5 u 1). Da ima neko plasticara pa da napravi kuciste za 4 komada onda bi se to uglavilo samo tako.
ja mislim da je moglo da se stavi i normalno uglavi sto i da se ne stavi na sx4, ali nema mesta dovoljno.
@uros, u pravu si da su to oni moduli koji se mogu kupiti odvojeno, ali je ta kineska firma napravila tako u nekom zejdnockom kucistu i prodaju tako kao jedinstven modul (5 u 1). Da ima neko plasticara pa da napravi kuciste za 4 komada onda bi se to uglavilo samo tako.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Zuzazu,nemam bas puno informacija niti znanja u vezi led rasvete. Planiram da zamenim unutrasnju i spoljnju rasvetu.
Ako nadjem odgovarujce ledove za dnevno svetlo postavicu ih branik,pored maglenki. U moj SX4 idu sledece sijalice:
Zadnja tablica: 2 x w5w, ubodne
Prednje pozicije: 2 x w5w, ubodne
Gepek: 1 x w5w, ubodna
Kabina napred: 2 x w5w, ubodne
Kabina nazad: 1 x c5w, 30mm
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Ako nadjem odgovarujce ledove za dnevno svetlo postavicu ih branik,pored maglenki. U moj SX4 idu sledece sijalice:
Zadnja tablica: 2 x w5w, ubodne
Prednje pozicije: 2 x w5w, ubodne
Gepek: 1 x w5w, ubodna
Kabina napred: 2 x w5w, ubodne
Kabina nazad: 1 x c5w, 30mm
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- HellBoy
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
- Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS
Ovaj model je konkretno instaliran na F.Cromi:Uroš S. napisao:Meni se takođe dopada varijanta sa dvostrukim kućištem maglenke, kao na slici. Baš lepo izgleda. Ne mora nužno led da se stavi, može i klasična sijalica, a ako se stavlja led, obavezno sa sočivom.

http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Zato što je veeeeeelika većina tih modula težak krš koji počne da crkava vrlo brzo pa je pun Beograd automobila na kojima radi svaki 2. led.Grujic napisao:Uopšte ne vidim što se stavljanje kulturnih LED modula doživljava kao ćuning, i to na ipak modernom autu.
Re: Одг: DRL (Daylight) i druge vrste LED osvetljenja na aut
Skup je kvalitetan led set kao sto je npr u audijevim farovima. Jer trebaju izdrzati cestu promenu temperature i velike temepaturne ekstremume. Shodno tome kvalitetni led setovi se npr uzimaju od najboljih kineza ili prepakuju iz audijevih farova.
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Treba izabrati kvalitet to stoji, al ovde niko nije to spomenuo, već samo kako izgledapaja napisao:Zato što je veeeeeelika većina tih modula težak krš koji počne da crkava vrlo brzo pa je pun Beograd automobila na kojima radi svaki 2. led.Grujic napisao:Uopšte ne vidim što se stavljanje kulturnih LED modula doživljava kao ćuning, i to na ipak modernom autu.

Inače evo ovih LED trakica od 150din sve četiri, drugar mi je zalemio žice pa ću da vežem uskoro

Baš me zanima kako će ispasti, imam 4 sijalice ukupno za osvetljenje unutrašnjosti, to menjam sa 4 ovakve
Možda posle audija.Floyd napisao: Lako je tebi da tako pricas kad vozis auto sa najbolje i najmastovitije odradjenim LED svetlima![]()