Cena servisa
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Cena servisa
Za mog Pola su filter ulja, goriva i vazduga (Topran) sve zajedno oko 2500, a sto se tice ulja tu pustite masti na volju. Ja licno sipam Castrol Edge, oko 1300din je litra, sad izracunajte, ide nesto preko 4 litre...
Usluga servisa je 115 dinara za pola sata rada (2l Koka-kole, prvi komsija ima auto servis)
Usluga servisa je 115 dinara za pola sata rada (2l Koka-kole, prvi komsija ima auto servis)
Care, gde nadjes tako skupe filtere i ulje?? Dranje kože!
Radi li još ona radnja s autodelovima u Temerinskoj 14? Tamo kupuj,jeftinije je!
U vezi potrošnje ulja- Za AMG nemam pojma. RS6 C5 (450konja) ne troši ni blizu kao M, možda 1L na 5000km (lupam sad malo,jer ne mogu da setim tačnog podatka koji mi je rekao tadašnji vlasnik) ali npr. M5 e39 (400konja) on pije ulje i kad je motor najzdraviji! Tako je motor koncipiran,a osim toga svaki UHP motor mora da troši ulje ako će da se vozi kako spada.
Nije to 1.9TDi koji "ne troši ni kap ulja"
edit; to nisu bili moji auti, nego poznajem vlasnike i prenosim njihova iskustva!
da ne bude da je priča rekla-kazala, nego rekao-kazao
Radi li još ona radnja s autodelovima u Temerinskoj 14? Tamo kupuj,jeftinije je!
U vezi potrošnje ulja- Za AMG nemam pojma. RS6 C5 (450konja) ne troši ni blizu kao M, možda 1L na 5000km (lupam sad malo,jer ne mogu da setim tačnog podatka koji mi je rekao tadašnji vlasnik) ali npr. M5 e39 (400konja) on pije ulje i kad je motor najzdraviji! Tako je motor koncipiran,a osim toga svaki UHP motor mora da troši ulje ako će da se vozi kako spada.
Nije to 1.9TDi koji "ne troši ni kap ulja"

edit; to nisu bili moji auti, nego poznajem vlasnike i prenosim njihova iskustva!
da ne bude da je priča rekla-kazala, nego rekao-kazao

Poslednja izmena od member u 22 Jul 2012, 21:36, izmenjeno 1 put ukupno.
- Gaginh0
Ne znam jesi meni pisao, ali kupujem u Partizanskoj u RV-u. E sad nije da se vadim, ali cini mi se da sam manje platio te filtere, da su sve zajedno bili 2100, ali nesto mi se to cinilo malo, a znam da nisu preko 2500 sigurno.member napisao:Care, gde nadjes tako skupe filtere i ulje?? Dranje kože!
Ulje je skupo, al jbg imam neki trip da je RV pouzdan, posto sam cuo da ima fals Castrola koliko hoces...
Mislim da mi je Dag81 preporucio da idem tu u Temerinsku, ali nisam jos otisao.
- Gaginh0
Mali update.
Juce je drugar kupio za Pola 1.9 SDI filtere. A posto isti filteri i isto ulje idu i kod mene napisacu cene.
Zajdeno filteri kostaju 2100 dinara, ne znam koliko koji, ali su cene 1000 din, 600 din i 500 din. Filter vazduha je Topran, a ova dva su ALCO.
4l ulja Castrol Magnetic 2900 din.
Ujedno sam pitao i za Castrol Edge, on je 5.500 - 5l.
Juce je drugar kupio za Pola 1.9 SDI filtere. A posto isti filteri i isto ulje idu i kod mene napisacu cene.
Zajdeno filteri kostaju 2100 dinara, ne znam koliko koji, ali su cene 1000 din, 600 din i 500 din. Filter vazduha je Topran, a ova dva su ALCO.
4l ulja Castrol Magnetic 2900 din.
Ujedno sam pitao i za Castrol Edge, on je 5.500 - 5l.
^
Mala ispravka-mislim da Castrol Edge ide u kanisteru od 4L , a Mobil itd. su po 5L
Mala ispravka-mislim da Castrol Edge ide u kanisteru od 4L , a Mobil itd. su po 5L
Replika na repliku 
Ide i Castrol Edge u 5l.

Ide i Castrol Edge u 5l.
- Gaginh0
Ide, ide, eno mi kantica u garazi sa jos ~2dcl u njoj 

E ebaj ga, eno meni dve u gepeku po 5l 
Verovatno imaju i jedno i drugo onda.

Verovatno imaju i jedno i drugo onda.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ako nekoga zanima, Laguna 2 1.9 dCi, 2003 god:
Materijal za mali servis: 5 litra ulje Elfovog 5w40, filter vazduha, klime i ulja UNICO dodje oko 5000 din.
Materijal za veliki servis: zupcasti i PK kais GATES, roler i vodena pumpa SKF me sa popustom izaslo oko 13400 din.
Materijal za mali servis: 5 litra ulje Elfovog 5w40, filter vazduha, klime i ulja UNICO dodje oko 5000 din.
Materijal za veliki servis: zupcasti i PK kais GATES, roler i vodena pumpa SKF me sa popustom izaslo oko 13400 din.
Zna neko koliko izadje mali servis za opel astru h 1.7 ? Drugarica treba da radi i pomenu danas 12000 da je prosli put platila na sta sam ja uradio 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa ovih 12k pretpostavljam da joj jesu naplatili u ovlascenom,mene zanima vam ovlascenog u nekom proverenom servisu koliko izadje. Posto nema potrebe da odrzava u ovlascenom,nije pod garancijom auto
- Gaginh0
Uradio mali servis
2500 din filteri goriva, ulja i vazduha - marka ALCO
4300 4 litre Castrol Edge 5w30
Majstor tek bio ustao, pa nije ni koka-kolu mogao da pije, tj nije imao za_čim, a naravno nije mi naplatio ništa
Kaže da bih na sledećem servisu trebao da promenim španer pk kaiša i pk kaiš. I još kaže da je cena španera 8.000+, a pk kaiša do 1500 din
EDIT: Inače za 40.000 koliko je kod mene, sem malih servisa, promenjen je dva puta desni i jednom levi silent blok. Za 10tak hiljada bi trebao da se menja taj španer i pk kaiš, a moram dobrano da razmislim da se odrešim i za zadnji desni ležaj. Samo što je problem što još uvek ne znam jel riknuo ležaj ili se guma čuje.
Pitanje: što retko ko od vas menja filter goriva na malom servisu? Mislim da ovo naše odvratno gorivo to zahteva...!?
2500 din filteri goriva, ulja i vazduha - marka ALCO
4300 4 litre Castrol Edge 5w30
Majstor tek bio ustao, pa nije ni koka-kolu mogao da pije, tj nije imao za_čim, a naravno nije mi naplatio ništa

Kaže da bih na sledećem servisu trebao da promenim španer pk kaiša i pk kaiš. I još kaže da je cena španera 8.000+, a pk kaiša do 1500 din

EDIT: Inače za 40.000 koliko je kod mene, sem malih servisa, promenjen je dva puta desni i jednom levi silent blok. Za 10tak hiljada bi trebao da se menja taj španer i pk kaiš, a moram dobrano da razmislim da se odrešim i za zadnji desni ležaj. Samo što je problem što još uvek ne znam jel riknuo ležaj ili se guma čuje.
Pitanje: što retko ko od vas menja filter goriva na malom servisu? Mislim da ovo naše odvratno gorivo to zahteva...!?
Ja ne znam sto ljudi menjaju lezajeve? 
Za ovo vremena nisam nikad menjao lezaj na autu. Kako vi to sjebete
Za filter: pa tako pise u servisnom upustvu, svaki drugi servis. Medjutim nije ga lose menjati svaki put, mada je kod nekih auto prilicno skup, jer se ne menja samo ulozak, nego celo kuciste, pa onda sve to kosta 4-5000din.

Za ovo vremena nisam nikad menjao lezaj na autu. Kako vi to sjebete

Za filter: pa tako pise u servisnom upustvu, svaki drugi servis. Medjutim nije ga lose menjati svaki put, mada je kod nekih auto prilicno skup, jer se ne menja samo ulozak, nego celo kuciste, pa onda sve to kosta 4-5000din.