Letovanja - iskustva, preporuke...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Letovanje 2012

Post od bane valjevo »

Raj na zemlji...

Uvek bih radije izabrao planinu ili neki seoski turizam, ili gradski turizam tipa banja ili neki lep inostrani grad odn tako nesto nego more... To mi je jednostavno lepse, ima nas raznih...

Zato zadnjih 4 godine letujem u rodnom mi Valjevu na obroncima Povlena, i u klisuri reke Gradac... Uzivancija... Rostilj, domaci sok od visnje, lubenica se hladi u reci, i to sve na Repeat, od jula do avgusta... :)
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Modesty napisao: Btw ti se secas da sam se prosle godine povredila,
Odlično se sećam ;)
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

perfiko napisao:A nećeš kod Sava Bačića? :kezo:
:rofl:

Ja sam na "Bačiće" navikao, 25 god tamo letujem,ki domaci sam :)
Moja kućica,moja slobodica :opustanje:

Nego,namesta mi se nesto promena firme. Ako se desi....bye, bye more :uplakan:
Necu dobiti odmor sigurno...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Saša napisao:Kad letujete po tamo nekim hotelima... :)

Probajte jednom otići kao prosečna srpska familija: privatan smeštaj, hrana u sopstvenoj režiji, voda strogo flaširana... Šanse za kakav stomačni virus se onda drastično smanjuju... :kafa: :)
A da, sve privatni smeštaj, poslednji put sam u hotelu bio '90. godine :D
paja napisao:To ti misliš.
Meni je klinka letos u HN-u dobila stomačno nešto. Preselo mi letovanje.
Objasnili su mi da se fekalna kanalizacija izliva suviše blizu plaža :glavomuzid:
Nisu me videli 10 godina i neće sigurno narednih 10.
E poslednji put u Petrovcu smo videli onu penu, na Lučice plaži i naravno i taj put smo pokupili virus. Ali posle tog prizora nemam nameru nazad u Petrovac.
Te godine smo bili s bebom i drugi put na moru ali u Rovinju, smešteni u ok kući u starom gradu i sa privatnim parkingom kod one fabrike sardina :) i ni u jednom trenutku nismo ni namirisali problem. Pritom, putovali smo 6 sati od BG-a... E jedino što je skupo, više smo platili smeštaj bez hrane za 7 dana nego 15 u Petrovcu..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

I u Boki se pojavljuje ta bela pena. Gomila jahti i brodova cirkulise i naravno baca djubre u more pa nije ni cudo.

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texonja napisao:Ajme, pa ne idem ja na letovanje da se umaram i verem po brdima. :mrgreen:
Ali da su prizori lepi - apsolutno!!
Pa nisam ni mislio da iko izigrava muflona, doduše neki od onih snimaka jesu napravljeni sa lokacija koje zahtevaju i kondiciju i minimalno znanje o planinarenju, ali do mase takvih lokacija može se maltene dovesti kolima. S druge strane ni malo pešačenja ne bi škodilo, taman da se potroše kalorije iz teme o slatkišima. ;)
Širim haos!
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Bela pena po vodi u CG na moru potiče od kanalizacije, to treba da znate. Radi se o deterdžentima i masnoćama iz kanalizacije. U Cnoj Gori cevi kanalizacije su izvedene par stotina metara, nekada kilometar, potpuno nebitno. Zašto?
Kad je morska struja ka kopnu sa mora, sve iz cevi se vratti na obalu za koji sat, i to nebitno od plaže. Nekada iz Petrovca skrene struja i do Buljarica, a od Budve do Jaza. Uglavnom kada je topla voda, tada je struja ka kopnu i ne treba se kupati. Kada je voda hladna, može se računati na kako tako čistiju vodu. Za Boku glupo je bilo šta reći, jer se kupaju u sopstvenim gov....
Zato je virusa i bakterija u vodi, čudo. A ljudi ispiraju grlo sinuse.... Predprošle godine je nekoliko ljudi u Budvi umrlo od stomačnih problema i loše medicinske pomoći, ali se o tome ne priča...

A u Grčkoj je krivično delo ispuštati bilo šta i na koji način u more. Zato tamo pene nema... Pa ko voli Montenegrine izvolte.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ništa lepše nego kada ti se dok plivaš na plećku zalepi uložak ili najlon kesa. :mrgreen:

Potpuno se slažem sa navedenim. CG je dno dna, bilo i ostalo. Čitao sam neki tekst pre desetak godina kako su Hrvati odradili kanalizaciju na moru. Mislim da je Rovilj u pitanju. Kanalizacija se izliva nekih 15-16 km od obale prolazeći više podstanica sa filterima, tako da se na kraju procesa u more izbacije takoreći sterilan otpad koji dodatno prerade organizmi iz mora. Verovatno je to neki obrazac kako se rešava kanalizacija u priobalju i verovatno to nije nikakvo svetsko čudo, ali baš bi zato to trebali raditi svi kojima je stalo do prirode i bavljenja turizmom. Bio sam 2008. godine i rekao sebi - nikad više. Što je najgore, potrošili smo Grčku i po i to znajući da će biti tako, ali eto, naivci mislili jako malo dete i bolje je da smo tu negde bliže, kod "naših"... A, tamo Rus do Rusa. Kupuju ljudi kamen po kamen da bi se u Beograd bolja kola vozila. Kakva očigledna propast jednog malog naroda, tuga za gledati.:glavomuzid:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Pa dovoljno je reci ko je npr bio u Sutomoru koje je klasicno vasariste, i bio na onom sljunkovitom delu na kraju a tu ima potok od izliva raznih fekalija u more :uf: :srbin:
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

25 god letujem u cg i nisam nikad stomak pokvario. Ni ja niti neko od mojih. Ne treba gutati morsku vodu,pripaziti na brzu hranu zbog visokih temp.i to je to. U mestu gde letujem godinama dolazi veliki br.porodica sa malom decom sto je vec postala neka tradicija. Bilo je slucajeva,ne sporim sto verovatno zavisi i od mesta do mesta..

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Seti se ovog dela "ne treba piti morsku vodu" kad vidiš dogodine svoje dete kako liše sopstvenu ruku jer je slana.
Bukvalno je tako moje dete dobilo stomačno nešto. Naravno da nije pila morsku vodu, ali jeste lizala. Pri tom je od prvog dana dobijala probiotik preventivno.

Najstrašnije mi što pedijatre u HN zabole za pacijente. Odemo mi u DZ, tamo miting unezverenih roditelja i dece koja povraćaju na sve strane, a doktorka igra eci peci pec. Jedan ima stomačni virus, sledeći acijent bakterijsku infekciju i tako u krug. Nama je zapala dijagnoza bakterijska infekcija i pet injekcija penicilina. Posle treće sam stavio dete u kola i došao u Beograd. Ujutru su mu u DZ-u uradili krvnu sliku i naravno nije bilo b od bakterijske infekcije. Ne samo da mi dete nisu lečili kako treba (mada od virusa teško i da su mogli da ga leče) nego su ga i istraumirali nepotrebnim injekcijama.

Zaključak se sam nameće

Ne u Crnu Goru.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Ja samo želim onima koji beskrajno letuju u Grmoj Gori, da promene destinaciju jedne godine, pa onda neka se ponovo vrate dole. Ljudi vize su ukinute, bar za sada. Šta više čekate?
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Ne prodava mi se kuca,jbg..
Pajo,verujem cuo sam za tu "epidemiju" u HN. :-I

Poslednja izmena od dunx81 u 25 Feb 2012, 23:52, izmenjeno 1 put ukupno.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

dunx81 napisao:Ne prodava mi se kuca,jbg..

To je druga i razumljiva stvar.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja letujem (ako se to moze nazvati letovanjem) u Bijeloj, posto zena ima kucu tamo. Obicno kombinujemo 10 dana negde u Evropi pa 10 dana u CG. Nikad nijedan problem sa stomakom, ja ili bilo ko drugi ko je bio sa nama dole. S druge strane, ove godine prvi put vodim bebu dole, i ko zna sta ce sve da me snadje. Daleko je Crna Gora od ekoloske drzave, ali im moram priznati da se trude i da se vidi kakav-takav pomak.
Jbga, ja Boku bas volim, lepo mi je tamo. U Budvi nisam bio 15 godina, i odem proslo leto da vidim na sta sad lici. Zakljucak je da sam miran bar jos 15 godina...
Odgovori