Da li ste i vi sreli lika u Ušću koji traži pare za gorivo?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Da li ste i vi sreli lika u Ušću koji traži pare za gori

Post od starac vujadin »

U NY ispred nekog kluba sam svojevremeno ispred jednog kluba video crnca koji ej radio neke gimnastičke vratolomije koje su izazivale oduševljenje...onda posle te svoje "tačke" priđe svakome i za svakog ima drugačiju priču...otprilike "da li mislite da je ova crnčuga (nigger) zaslužio da dobije nešto"...i naravno da mu daš, a ne ovim našim nevaspitanim koji traže pare kao da ti naređuju "daj!", bez molim i hvala. .

I pre par dana na semaforu za Brankov most bio lik koji žonglira sa čunjevima...pomislih u sebi "he, ovaj ko onaj crnac, trudi se da zaradi", onda zaređa između kola i tip priča engleski...nije bio naš, nažalost :)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja imam kod rucne bar 50 dinara po 1 ili 2 dinara, posto imam obicaj da sve sto dobijem metalno stavim tu, pa vece apoene iskoristim za pranje auta. Onda tako zagrabim saku metalnih gde sve zajedno nema 30 dinara, pa im dam, oni srecni dok ne prebroje :)

A jednom bilo njih cetvoro bas tu kod pozorista, i jedan skonta da imam cokoladu na sedistu, a posto stvarno nisam imao nista sitno, ja otvorim cokoladu, izlomim je na 5 delova, jedan uzmem ja i njima dam po jedan :D nesto sam bio raspolozen, ko zna zasto, ali eto to su retke situacije...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Mene zaustave kod Metropola i pohvale auto,a ako ne zelim pranje kaze jel moze neki dinar za kulturnog Ciganina :D
Kulturan je i onaj kod Metroa u Borci na semaforu,inace retko im dam novac.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uroš S. napisao:To se i radi u sprezi sa policijom, nikako drugačije ne bi bilo moguće. Jednom sam na semaforu J.Gagarina i Gandijeve prisustvovao sceni kada momak od 30 godina na nekom maxi skuteru tipa Beverli 400 prilazi cigančićima na semaforu i napušava ih i šamara kako im je rekao da ne stoje na tom semaforu nego na nekom drugom i da se malo pokrenu, valjda ne žickaju dovoljno. To u sred leta naočigled i pešaka i vozača, svima otvoreni prozori, to se desilo na 2 metra od mene. Prošlo leto.
Zezas me :trljamoci: :trljamoci: To je toliko organizovano? :nesvest:

Mozda sam naivan, ali ja sam slab na te ljude pa kad imam dam, kad nemam kazem nemam i to je to. Jadne su mi te fore sa slanjem u pm, napusavanjem, ruganjem, voleo bih takve likove da vidim na njihovom mestu.

Zbog ovih stvari iz Urosevog posta gledam da klincima kupim nesto da jedu ako mogu, ako ne dam neku sicu. Vidjao sam stvarno i bahatih lencuga, matorki koje traze za cigare i sl, ali ovako ako nisam upoznat sa situacijom i neko dete mi trazi ne mogu da ne dam ako vec imam u dzepu nesto sitno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Druže ne da je organizovano nego ne bi poverovao kolike se pare tu uzimaju. Svojevremeno ciganče koje žica na Terazijama sam bukvalno svako veče viđao u McDonaldsu, valjda kad završi smenu. :djavo: E sad računaj da je nekome morao da da bar 3-4x od onog što mu ostane.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pričam napamet, ali sam siguran da tako nešto nije moguće raditi bez dobro organizovane kriminalne grupe koja je nadležna za taj određeni deo grada. Ne računajući frilensere koji verovatno ima ali jako malo. Tako mi deluje onaj stariji ljubazni ciga često u Pop Lukinoj, sa satom, u sakou, čist i uredan, ljubazno pita, ako nećeš zahvali se i ode dalje. Ali ko će ga znati...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Da li ste i vi sreli lika u Ušću koji traži pare za

Post od Floyd »

U Pop Lukinoj sam letos bas napickao jednog cigu. Kazem mu da necu da mi pere sajbu a on mi kao odmahne i krene nekim raspalim sundjerom da mi ipak pere :besan:
I ja sam skoro siguran da ih murija pusta za neki procenat jer jednostavno ne verujem da ne mogu da ih sklone sa semafora.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

U poslednje vreme je sve vise ljudi na ulicama koji prodaju cestitke i skupljaju novac za klince i ustanove. Klasicna obmana naroda, nista od toga ne dospe gde je receno (informacija iz druge ruke, nisam mogao da verujem kakva je to organizacija).

U Kragujevcu (obicno u ul. Janka Veselinovica) mozete da naletite na jednu staricu koja je fino obucena i nosi ceger u ruci. U drugoj ruci drzi recepte za lekove, i uplakana pridje i krene kako joj fali jos 50 dinara da kupi lekove za srce. Kada sam prvi put naleteo na nju, nisam imao nista sitnije od 500din, pa sam produzio jer nisam imao vremena da negde usitnim novac... taj dan sam bio debelo ubedacen, savest mi nije dala mira. Posle 3-4 dana, prica mi koleginica da je naletela na staricu koja je trazila 50dinara za lekove, ista ta koju sam ja sreo... Jedno vreme sam je redovno vidjao kako zaustavlja ljude, i svi se vataju za dzep, u poslednje vreme je nema. 20 ljudi da zezne tako (a sigurno i vise), uzela je 1000din dnevno x 30 dana = 30.000 mesecno :nonono:

Ono sto je strasnije od toga, jesu 2 srednjoskolke fino obucene koje od muskaraca po letnjim bastama i kafeima traze po 50dinara, koliko im fali za taxi, jer im je otisao bus... namlate klinke pare samo tako, a da niko ne posumnja, jer nikako ne izgledaju ugrozeno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

U principu ne dajem, odjebem ih, pogotovo me nerviraju agresivni perači prozora koji i kad odbiješ krene da pere kao ja častim i kad opere onda kao jel imaš dinar. Pogotovo smaraju žene u kolima, jajarski... Dam starima i očiglednim invalidima, mada, ko zna kome sam zapravo dao...

Te priče ne fermam odavno :)

Inače, jednom sam se zajebao pa sam otvorio vrata neke dve starije žene su iz nekog doma i skupljale priloge za neku decu, neka organizacja bla blabla bla... Ja im kažem da mi daju žiro račun da uplatim, one nešto seru i na kraju otišle :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Sa peracima prozora ne treba biti bezobrazan.
Par puta sam ih pozvao da mi operu staklo, rekao im da cu ih sam pozvati sledeci put kad bude bila prljava, i sad mi je svako drugo pranje gratis, znaju decaci da cene... uvek kad prodjem, jave se :kezo:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ni ja ne dajem pare takvim likovima, bez obzira kako izgledaju i da li imaju neku manu, posto znam da je to sve deo neke organizacije. Mozda je nekad nekom detetu stvarno trebalo, ali posto je ogromni deo toga ustvari biznis, onda ih odbijam i trudim se da ne razmisljam o tome.

Pre par meseci na Autokomandi, semafor na raskrsnici Juznog Bulevara i Ustanicke, mali rom u duksu, gde jednu ruku nije provukao kroz rukav, stoji na semaforu i ceka automobile. Gledam ja cigu i pocnem da razmisljam o njegovoj ruci. U tom trenutku drugar pojacava radio jer mu se svidela pesma, a mali krece da djuska i dize tu problematicnu ruku. Kada je mali shvatio sta je uradio, iskezi mi se onako, vrati ruku i ode. :uf:

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Postoji i 'gluvonemi' momak koji u Skadarlijskim lokalima prodaje priveske bilijarske kugle. Prođe krug, ostavi papiriće pa se vrati da pokupi. Ne znam da li znate za njega i da li radi i dalje...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

E, ti sa listicima me zestoko iritiraju.

Sto se cestitki tice, UNICEF je na sajtu napisao da se samo u njihovim kancelarijama mogu nabaviti cestitke i sl, te da nemaju promotere koji ih prodaju na ulici

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Juce mi je neli Lala trazio pare za gorivo da se vrati u NS, Arena posle Davis Cupa.
A ti sa Autokomande znaju da plate taxisti da im donese klopu iz Meka.

TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Gagi care, zasto ne dajes cigarete nepoznatima ? Mislis, neko ti trazi na ulici pljugu a ti ne das ?

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Odgovori