E ako je isto voziti Fokusa i A4 B8, da ga jbm.
Nisam ocekivao takav komentar od ozbiljnog coveka.
Sto se tice 2.0TDI CR, do 100k km su sigurno bez greske, ima ih dosta na jednom drugom forumu, posle toga nem pojima.
Ali ono sto se meni npr. ne svidja kod B8 su sedista u osnovnoj opremi, a takvih je 80% i to mu najvise zameram. Obavezno nadji ili kozna ili sportska, S line bi bilo najbolje, pa makar da kosta 1000e vise samo zbog sedista, mnogo znaci, sto zbog sedenja sto zbog samog izgleda. Sto se tice udobnosti B6 i B7 su jako tvrdi u S line, dok je B8 udobniji, ali naravno oseti se. Ali zato kada krenes autoputem da peglas, vozi koliko hoces siguran si i stabilan, ne ljuljaju te kamioni, vetar.
Veliki servis se radi na 180k km kod tog motora.
Jedino ono sto kvari u prici je Focus sa par hiljada km na satu, mislim zbog gubitka vrednosti. ALi ako ti merak, sta da ti kazem najbolje znas.
A koliko jedan Audi valja, mogu ti ja reci. Za 170k km doduse B6 2005, veliki servis, diskovi(nije moralo) i plocice(1x), lezaj prednjeg desnog tocka(bilo je dva jaka udara u rupu mzoda zbog toga), seeznor temperature(na 16000km), podizaci stakla(oba prednja), grejaci( 3 crkla promenjena sva 4, palio i tada na -20 samo se tresao prvih par sekundi) 2011.gume, ulje i filteri. Sada treba da menjam zamajac, tacnije poceo je da se cuje ali ne trza i ne oseti se u voznji(auto je vozen ostrije, i svako vece parkiran u prolaz 20ak metara gde od retrovizora do zida ima po 2-3cm, i jedna dizna je jedno vreme bila zapusena(pomoglo ciscenje Wynsom), pa je vervoatno sve to uticalo malo na isti).
Ja bih rekao da sluzi kao pravi Audi, koji se se vozio u mesovitim uslovim, sto se i vidi po km koja je godisnje 20.000km u proseku.