dragan napisao:@flojd - sa moje tacke gledista, posto radim gde radim, na aerodromu uz autoput, stanje je takvo da od sm naplatne rampe do aerodroma ima sitno preko 50km koje kad idem iz sm prelazim za tacno 28 minuta bez ikakvog prekoracenja brzine. U sm zavisi gde zivis ali do naplatne mozes stici za ispod deset minuta, tako da bi meni vreme dolaska bilo jedva preko pola sata. I to naravno sa mnogo manjim naporom u voznji, cuknes tempomat i drzis volan pravo pola sata. To je jedva cetvrt sata duze nego kad na posao idem iz bg, a zivim u jednom od najblizih delova grada aerodromu. Iz centra ili delova preko save ili ne daj boze dunava bih stizao za slicno ili duze vreme nego iz sm, a stanje se mnogo pogorsava kad su guzve. Prosle nedelje mi se desavalo da mi do banjice ili zeleznika za 10tak km u popodnevnim satima treba 30-45 minuta. Nbg je poceo da i pored dobrih saobracajnica biva pretrpan...
U tvom konkretnom slucaju to moze da bude i dobro resenje

Ja ne poznajem Mitrovicu pa ne znam sta taj grad nudi stanovnicima ali ako za skoro svaku sitnicu trebas da sednes u auto i da se vozis do BG-a, ne znam koliko je to dobra opcija. Na to treba dodati i sezonu letnjih odmora kad gastarbajteri znaju da naprave picvajz na tom delu autoputa.
Licno, radije biram stanovanje u vecem gradu jer mi to vise odgovara nego da budem u nekom selu gde osim mira i tisine, nemam apsolutno nista na dohvat ruke. U Srbiji mi je jedino Beograd ozbiljan grad (mozda i NS ali ga ne poznajem puno) dok su ostalo velika sela a licno se u mentalitet nasih ljudi u malim gradovima, ne uklapam.
Konkretno da kupujem stan u BG-u, najdalje od centra bih isao do Zemuna, Banovog Brda, Vozdovca i Zvezdare...u zavisnosti od dela grada, s tim da bih veeliki deo NBG-a najradije preskocio.
starac vujadin napisao:Inače, moj habitus nije za kuću jer me mrzi da se bakćem povremenim, a neophodnim poslovima oko iste.
Jedan od razloga zasto radije biram stan umesto kuce.
Slazem se da kuca ima svojih prednosti ali ja iste ne bih koristio toliko, koliko bi me smarale mane koje donosi posedovanje kuce.