Uuuu, oduševio me Temišvar. Prepun parkova, veliki centar, fino šetalište pored reke.
Nacionalno piće im je hladna limunada sa nanom, gde god da sedneš vidiš da svi to piju. Prvi gutljaj je kao da si probao travu, ali posle se ne primeti a veoma je osvežavajuće. Imaju na sličnu foru i sa jagodama, ananasom, itd.
Onaj park za decu je nešto najbolje tog tipa što sam video, igde. Ajde što su tu uobičajene stvari, tobogani i slično, ali imaju vozić koji ide kroz park, polje nekih 10x10m sa prskalicama iz zemlje, mreže za ljuljanje, zamak, rentiraju autiće, one motorne daske koje Čeda vozi... Ima i neki avantura park gde nismo ulazili gde vidim da klinci prelaze stazu, u nekom delu guraju automobilsku gumu kroz šumu, itd. Prvi put da mi je bilo žao što nisam poveo klince.
Preporuka za poslastičarnicu u centru, uzeli smo nas četvoro svako svako različit kolač i opet je bila agonija jer je ostalo još desetak koje bi probali:
Za ručak preporuka za restoran Riviera pored reke, odlična hrana. I tu isto da ne znaš šta pre da uzmeš.
Parkirali smo se na parkingu Julius tržnog centra. Odatle do centra je 5-10min peške. U povratku smo obišli i taj TC ali nas ništa nije privuklo sem Starbaksa. I neočekivanog koncerta Sanje Vučić
Vinjeta ne može da se kupi odmah posle granice, ne radi im automat. Može na pumpi nekih 15-tak km posle. Na putu do Temišvara je i kamera za vinjetu, ali ne znam šta se dešava ako te uhvate da nemaš. Premala je cifra da bi se razmišljalo o tome. Jedino je poželjno da imaš sitno 5e da daš čoveku na pumpi, onda on uzme leje, ode do automata i 5 minuta ubacuje novčanice, automat mu neke vraća, on ih ispravlja, proba druge... I vrati ti kusur, vinjeta košta možda 3-4 evra.