Evo mog prvog posta na forumu. Procitao sam oko 150 strana hvalospeva o SX4, video ga u salonu, na ulici, zagledam ga, virkam i ispalih se da ga uskoro kupim. I onda vidim ovu temu
Cesto sam vozio bratovog I30 1.6 dizela. Udoban i lep auto. Stabilan, upravljiv i znate sve dalje. Medjutim, brat i ja smo seli u SX4 i svidelo nam se kako se u njemu sedi i kako generalno izgleda spolja. Nista drugo nismo mogli zakljuciti. O ostalom sam citao ovde, na forumu. I30 izgleda savremenije i spolja i unutra.
Cena je dosta slicna kada su u pitanju motori 1.6. I30 je 11790, a SX4 sa 4x4 11990 i dobija se zimski set (4 zimske gume na felnama) i besplatan prvi sevis. Od opreme SX4 vise ima 4x4, alu felne, svetla za maglu i grejace sedista.
Brat nije imao ni jedan jedini kvar za 4,5 godine, ali se sad desava da pocinju da se ljuste "hromirane" rucice vrata. Ostalo sve radi kao i prvog dana.
Za SX4 sam procitao da se sediste brzo rasklima, da je bucan u kabini, ali ima li jos nekih argumenata koji govore o prednostima I30? Citam da je i potrosnja slicna. I30 je komforniji i sa vecim gepekom. A SX4 auto za pomalo i van puta. Sa trenutnim Meganom sam se pentrao po planinama, ali mi ga nije zao, jer ima 13 godina, a sa novim SX4 ne bih previse ganjao kamenljak. 4x4 bi vise odgovarao za skijanje i selo, kad padne veci sneg.