Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Da li ima bitne razlike izmedju premijum proizvodjaca?

Post od stefanan »

Jurice vas crna c klasa... :mrgreen:

A slazem se sa ristinim postom, sigurno da je lakse i jeftinije odrzavati auto koji ima isti motor kao golf 5 i diskove kao superb u odnosu na bmw/merc. Naravno u jacim verzijama ne verujem da ima velikih razlika, ali kada se govori o npr A6C6 vecinom je to u pitanju 2.0 tdi

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Poslednja izmena od stefanan u 26 Jan 2014, 18:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kasno se ukljucujem u raspravu, ali vidim da ste pisali o udarcima.

Ni sam ne znam koliko sam puta opicio mojim Dunlopom u sve i svasta. Ni jedne jedine kvrzice nema. Rupe, shine, penjanje po ivicnjacima - nista... Da li imaju neko ojacanje ne znam, ali naspram Bravurisa npr su 10 u glavu.
Presao sam s njima 45k, ali vec negde na 35 su bile za menjanje. Inace u pitanju je 215/40 ZR17 SP SPORT MAXX TT 83Y MFS TL :nemampojma:

Michelin Primacy HP 205/55/16 :ccc: Ne mogu da kazem da je losa guma, ali nije nista posebno. Sa strane se oljustila, tj onako izgleda kao da je ispucala. A DOT ~1011, presle 30-40k...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija, jel to kupujes Audi?
Vidim da se potresas za prozivke vise nego Adrei :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

eeee, da sam ja svojevremeno znao da pasuju delovi od Skode, i ja bih kupio Audi! :kezo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ajde malo da rasplamsamo diskusiju... :djavo: Sto su, bre, premijum proizvodjaci poceli da guraju kozu toliko loseg kvaliteta u svoja vozila? Cak mogu da kazem da u nekim slucajevima to i nije "prava" koza, vec ''eko'' koza...od svih njih se Merc jos i hvali time, dok ostali precutkuju, cini mi se...Bas sam razocaran, ranije je to bilo puno bolje, verovatno snizavaju troskove proizvodnje...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mora nesto da se i oduzme kad su dodali milion mambo dzambo racunara, preselili celu igraonicu i pola servera u jedan auto, a pritom mu stavili motor snage kao sto su nedavno imali samo veliki kamioni.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od Laki021 »

Rekao bih da je nakon izlaska poslednjih Mercedesovih modela razlika nikad manja.
Sada i jedni i drugi imaju po nekoliko najboljih automobila u klasama, u nekom segmentu je BMW bolji u nekom Merc ali ukupno gledano odavno nisu bili toliko izjednaceni sto uostalom rezultati prodaje i pokazuju.

Ja navijam da ovi odlicni novi modeli Mercedesa izazovu snaznu reakciju BMW-a te da profitiramo kao retko kad do sada :) Zivo me interesuje kakva ce biti nova serija 7.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

carov2 napisao:Ajde malo da rasplamsamo diskusiju... :djavo: Sto su, bre, premijum proizvodjaci poceli da guraju kozu toliko loseg kvaliteta u svoja vozila? Cak mogu da kazem da u nekim slucajevima to i nije "prava" koza, vec ''eko'' koza...od svih njih se Merc jos i hvali time, dok ostali precutkuju, cini mi se...Bas sam razocaran, ranije je to bilo puno bolje, verovatno snizavaju troskove proizvodnje...
Mercedes i dalje ima doplatu za pravu kozu. U standardni Avantgarde ide onaj go*njivi Artico.
U sustini, nije los. Savrsen je za odrzavanje, ima teksturu kao koza, onaj ko ne obrati paznju nece ni shvatiti sta je.

U Audiju je zavisno od modela, ali recimo S line sedista sa A6 su od prave koze. Nalicje, tj bokovi su od skaja.

BMW je tu najbolji, i dalje koriste solidnu kozu.

Opet, koliko god da su oni pali, ti materijali su i dalje kvalitetni, ali se to ne moze reci za sve ostale smrtnicke.
Na Opelima stavljaju bukvalno neki karton, Pezo/Citroen/Reno koriste nesto sto jos malo nece ni liciti na kozu. Volani se gule na 30-40.000km itd..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Imao sam prilike da sedim u Audiju A6 C5 sa skaj sedistima. Ljudi, kako je ono smrdelo, sacuvaj Boze. :ccc: :srbin:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: BMW serije 3 ili Audi A4

Post od Xepoj87 »

djiuliju napisao:
Delija napisao:
p.s. Papuco... :kezo:
Ne staj mu na muku...on njoj ljubavi, ona njemu odgovor posle sat vremena :kezo:

Da l bi to smelo kod bahatog vozaca BMWa, a?
Haha,jaoo, 'bem li vas obojicu :D
Nisam ja kriv sto riba ustaje u pola 4 popodne :D

@Floyd,ajde sada procitaj moj post ponovo,pa mi reci od kakve vaznosti je to sto tvoj sef koji je pametan i obrazovan,vozi SQ5 :)

@carov2
Ne vidim sta fali onoj vestackoj kozi kod Mercedesa?
Imao Dule sa foruma C 220 CDI cela sedista u vestackoj kozi,sada je kod njegovog drugara,mislim da je presla dosta preko 100.000km,ni tackica na njoj...
Prava koza im je takodje super,imaju 2 vrste prave koze,ako se ne varam,negde i 3.

Sto se tice celokupne teme,slazem se sa Lakijem,izmedju Mercedesa i Bmw-a,stvar je ukusa.
Audi je isto tu,ali jednostavno nema jacinu brenda kao ostala 2,koliko god automobila prodavao,ali takodje,ako gledamo sva 3,zaista je stvar ukusa,ni sa jednim covek ne moze pogresiti.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Jan 2014, 19:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Xepoj87 napisao:Audi i ima taj neki dziberski imidz,i najvise ga gotive slabo obrazovani ljudi,i oni sto cesto nemaju najlepsi stil oblacenja,da ne budem prost,a takvih je svuda mnogo. Daleko od toga da im je to jedina klijentela,ali su kod te marke najzastupljeniji.

Elem,da ne ispadne da ja lazem za ono sto sam video,devojka je takodje potvrdila isto...

Slika

Sent from my HTC One using Tapatalk
nemoj da sad trazim onog taksistu sto je presao sa hondom/tojotom bese milion kilometara (gucHi gastos)
:kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Laki021 napisao:Zivo me interesuje kakva ce biti nova serija 7.
Losija od S klase, nece tu biti promjena :mrgreen:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

sio mi ga djura... s klasa ima ruzan volan do zla boga to im je 5 minusa od mene, ima merc lepsih volana, a sada su poceli da "dominiraju" dizajnom ispred vremena. Jos i oni lcd televizori su mi glupost nevidjena. Razumem ja srednji ekran, ali instrumentalka da je ekran a ne fizicka.. :uf:
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Xepoj87 napisao: Ne vidim sta fali onoj vestackoj kozi kod Mercedesa?
Imao Dule sa foruma C 220 CDI cela sedista u vestackoj kozi,sada je kod njegovog drugara,mislim da je presla dosta preko 100.000km,ni tackica na njoj...
Prava koza im je takodje super,imaju 2 vrste prave koze,ako se ne varam,negde i 3.
osim sto je pukao Artico na sedalnom delu vozacevog, pa je menjao celu presvlaku... Inace stvarno izgleda bolje od koze posle par godina koriscenja.

sebek, oce to tako...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od Floyd »

@Heroj

Rekao si da je Audi dziberski auto ali eto zajebe se i neki normalan pa ga kupi... ja sam naveo jedan primer "ne-dzibera" koji je skoro kupio Audi a znam ih jos dosta. Znam puno dzibera koji voze i BMW kao i cigosa koji voze Mecke... pa sta onda ;)
I ako gledamo taj profil ljudi uglavnom voze E segment i djipove starije od 5 godina sa vise od 200k km...
Odgovori