Francuska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Francuska

Post od ljuba »

Ako nekome treba (eko) nalepnica za ulaske u Francuske gradove narucuje se na zvanicnom sajtu (i po mogucstvu ne ukucati pogresnu tablicu :)) Ima cak i na engleskom koji je skoro dobro implementiran :)

https://certificat-air.gouv.fr/
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Užasno me nerviraju sa tim nalepnicama što svaka država izmišlja nešto svoje i što ne može ništa elektronski da se završi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Baš gledam te nalepnice, za oba moja vozila ide nalepnica "1": Kadjar zato što je EURO 6 benzinac a Punto iako je EURO 4 ali je na gas pa i on treba nalepnicu "1". Nije to uopšte loše osmišljeno. :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Jel zna neko dobre aplikacije za nalazenje parkinga sa cenama (juzna Francuska)? Bas glupo sto nije dobro oznaceno i kategorisano ....
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Evo mala cena po Francuskoj rivijeri..

Fast food kao Grčkog tipa sa stolicama prilicno lepo je oko 10 eur po osobi, a restorani od 20 do 30 eur po osobi bez pića..

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Malo sa prve plaže...

Sve u svemu nije loše za plažu blizu apartmana.. Čak smo našli mesto u hladu bez problema...

Slika
Slika
Slika
Slika

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Koje mesto je u pitanju?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Bas dobro izgleda.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Mesto je Cavalaire-sur-mer oko 15km od Saint Tropez-a. Danas smo se parkirali ispred plaže- i ako smo 1200m od apartmana, pa sam ultra srecan. Nekako sam očekivao veće gužve za parkiranje. Ako se ne parkiram ispred ulaza uvek ima mesto 100m dalje - naravno džabe parking...

Inace ima brdo skrivenih solo plazica, okolo se nalazi zaštićeni greben izolovan sa bovama koje ispod vode imaju table sa opisima ko živi tu i sta je sme da se pipa :) (i na engleskom srecom :)) More je zaista vrhunsko za plivanje i ronjenje..

A najsmesnije je u prodavnici. Na kasi prodavacice imaju ispisane neki 3-4 rečenice na engleskom i samo te gledaju i pokazuju prstom sta zele da kazu-toliko o znaju drugih jezika...

PS: Bas juce gledam tablu. U 12h temperatura vazduha 27C a temperatura mora 25C. Inace pre neki dan krećemo od kuće(NL) ono kiša 12C smrzu smo se, kako se prilblizavamo obali temperatura raste.

Evo jos neka slika sa dronom..

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Kako im je jeftina prodavnica... 5 kroasona sa čokoladom, 8 malih porcija kesten pirea i 2 litra soka od limuna (brazilska) za 10 eur...

Inace standardno se vraćam sa punim kesama za 30 eur, a posebno su im jeftini slatkisi - ubice me :)

Slika

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Industrijsko smeće, i treba da je i jeftino.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

kroasan iz lidla i maksija je bolji od 99% kroasana iz (srpskih)pekara
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Nisi probao tako da nije bas smeće.. Sveže naprave na licu mesta, kao u većini mesta na zapadu (supermarketi), iz njihove lokalne pekare... Mislim Nidzo bas...

A i ostale stvari su više nego dobre, sok i ovaj slatkiš na bazi kestena. E on je industriski slatkiš, ali lep...
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Kakve su cene smeštaja Ljubo?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Jeftino... Kada sam putovao dovde ispod Liona oko 70 eur veliki apartman za nas 4voro spavanje uz put, a u Italiji iznad Genove isto oko 75 eur veliki apartman. Ovde na moru je oko 130 eur dnevno nov luksuzan apartman u centru mesta. Toliko je nov da mi ide na živce:) Posto samo vičem deci ne stavljaj času tamo i pazi gde jedeš:) Sa masinom za pranje posudja, vesa i 65 inca tv i sl - ali bez interneta :) Parking ekstra 80 eur za sve vreme boravka, mada sam mogao da jurim slobodna mesta.. i još neki porez 60 eur za ceo period... Gorivo 1,8 eur kod supermarketa.

PS: odusevljen sam sa odnosom Francuza i automobila. Ne da su nacija koja voli i ceni automobile nego nemam reci. Pešaci stop auto napred. Svuda super putevi veliki džaba parkinzi i sve što ide uz to. Nemam reci. Nekako nisam očekivao to.. U San Tropeu ladno 200m od glavnog parkinga džabe parking I to ima mesta samo tako. Sve veće plaže ili džabe parking I uvek mesta ili 5 eur dan odnosno popodne 3 eur. Jedino što su me malo zbunili kada je privatni put. Par puta sam pokusao do plaze da prodjem zemljani putem i skoro uvek se ispostavilo da je to bio privatan put - iliti zabranjen prolaz, a meni čudno nema nikoga, a Google viče samo udri :)

Temperatura vazduha i vode od danas...

Slika
Odgovori