Automobil oko 2000 eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Automobil oko 2000 eura

Post od nikaragva »

Ako ti auti zaista imaju 300 iljada, ali neretko imaju i dosta više.

Na tim opel 2.0 dizelima ne bi trebalo da imaš problema sa diznama, bez obzira na kilometražu.

A ako auto ima 300 iljada i više, vrlo verovatno da je pumpa već sređena :)
Te pumpe su znale crkavati i na manje od 100 hiljada.

Moja astra H ima sad skoro 300,000km. Sve radi normalno, nema greške, da ne gledaš u sat, ne bi ni rekao da ima toliko km. Evo danas-sutra ću svratiti kod dag81 po gume, pa nek da ocenu stanja ovde (sem čistoće) :D Hoću da kažem da nije to neka bauk kilometraža, bitnije je ko je i kako vozio i održavao, a to je ono što nikad ne znaš, kada uzimaš sa placa.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Automobil oko 2000 eura

Post od Day Walker »

ljubitelj napisao:
Pulp Fiction napisao:Ja jesam svestan da se ne može kupiti ''nov'' auto i da su to sve mačke u džaku, ali šta sad, nije ni ovo mala para (za nas). Ne bih želeo da kupujemo kola iz 90ih, da sam to hteo dao bih 500 evra za golfa 2 ili već koliko košta, ili tako nesto audi 80/100.

Ispod 2000ih jednostavno ne želim,.
Nerealne zelje se moraju uskladiti sa realnim mogucnostima. To je jako malo para sto imas za auto a kamoli za ono cemu se nadas da postoji za hiljadu i nesto evra.
Audi 100 je izvanredan auto i neuporedivo bolji od Astre. I modeli iz 80tih a kamoli iz 90tih. Tu mislim i na A6, sto je ista stvar samo drugo ime.

Za kola nakpn 2000. prema stanju na trzistu potrebno je vise novca od predvijdenog, ukupno bruto sa servisiranjem.
Hahaha
Neuporedivo losiji u svakom segmentu sigurnosti, kocenja, motora itd. Naravno Audi koji je 2 decenije stariji.
Ajd bre, malo realnosti nije na odmet. Izadji iz proslosti. Svaki moderniji auto je bolji od tih krsina iz 70ih, 80ih i 90ih. Naravno mislim na ove obicne sklopocije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tehnologija je stvarno mnogo napredovala. Ne bih ja danas svoju bezbednost poverio nekom starom automobilu. Dapače, bezbednije je voziti neki Punto za 2000€, nego auto iz 80tih.

Astra H je sjajan auto, ali ne bih sad uzimao neku sa 300 na satu. Imamo ih po firmi i to je neka granica kada kreću skupi kvarovi. U našu je u periodu od 200 do 300 hiljada uloženo više nego što vredi (set kvačila za zamajcem, menjač, celo vešanje i svi amortizeri - od skupljih stvari, da ne jurim vozače po firmi da mi sastave spisak).

Nezgodna je matematika sa tako malim budžetom. Ja bih pikirao što moderniji auto, sa što manjom kilomertažom, a sve ostalo bih stavio sekundarno?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Šta ste radili sa vešanjem, kada ste ga menjali tako rano?

Kod mene i dalje sve u zelenom iz fabrike :)

to je neka granica kada kreću skupi kvarovi. U našu je u periodu od 200 do 300 hiljada uloženo više nego što vredi (set kvačila za zamajcem, menjač, celo vešanje i svi amortizeri - od skupljih stvari, da ne jurim vozače po firmi da mi sastave spisak).
Nema tu više šta skupo da se menja :kezo:
Poslednja izmena od nikaragva u 22 Jul 2015, 10:02, izmenjeno 1 put ukupno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kuzmanovic napisao:http://www.polovniautomobili.com/putnic ... inregklima

Uzmes ovako nesto za 1500 eur, prenos vlasnistva ti je 40ak eur, ulozis u njega 500-700 eur i imas ispravan i pouzdan (ako se to moze reci za polovnjaka) automobil.
Npr, u sve zelje se uklapa osim sto je model iz 90tih a iskljucivo se zahteva nesto sto se pravilo posle 2001.

Naravno i ovaj primerak treba pregledati u kakvom je stanju, to sto pise u opisu oglasa moze da bude tako a mozda i ne u svemu.
Ono sto mi se cini to je da tablice ne odgovaraju mestu prodavca, moguce je da auto nije legalno cist i da je vlasnistvo nekog treceg lica.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Day Walker napisao:
ljubitelj napisao:
Pulp Fiction napisao:Ja jesam svestan da se ne može kupiti ''nov'' auto i da su to sve mačke u džaku, ali šta sad, nije ni ovo mala para (za nas). Ne bih želeo da kupujemo kola iz 90ih, da sam to hteo dao bih 500 evra za golfa 2 ili već koliko košta, ili tako nesto audi 80/100.

Ispod 2000ih jednostavno ne želim,.
Nerealne zelje se moraju uskladiti sa realnim mogucnostima. To je jako malo para sto imas za auto a kamoli za ono cemu se nadas da postoji za hiljadu i nesto evra.
Audi 100 je izvanredan auto i neuporedivo bolji od Astre. I modeli iz 80tih a kamoli iz 90tih. Tu mislim i na A6, sto je ista stvar samo drugo ime.

Za kola nakpn 2000. prema stanju na trzistu potrebno je vise novca od predvijdenog, ukupno bruto sa servisiranjem.
Hahaha
Neuporedivo losiji u svakom segmentu sigurnosti, kocenja, motora itd. Naravno Audi koji je 2 decenije stariji.
Ajd bre, malo realnosti nije na odmet. Izadji iz proslosti. Svaki moderniji auto je bolji od tih krsina iz 70ih, 80ih i 90ih. Naravno mislim na ove obicne sklopocije.

Ti si neozbiljan, nijedna Astra se ne moze ni pribliziti kvalitetu i pouzdanosti Audija 100/ A6 a pogotogu ne Astra iste cene kostanja.
Retko koji moderniji auti su pouzdaniji na tim kilometrazama od auta iz 90tih. Pocetak 90tih do negde 93 je zlatno doba auto indusrije sto se tice kvaliteta vozila.

Pa tvoj primer pokazuje da su kvarovi poceli da se desavaju vec u garanciji, Astra bese kupljena nova i na malo kilometara je zahtevala popravke?

Da malo pratis TUV ili Auto Bild sezonske statisticke izvestaje ne bi toliko promasio u uverenju. Retko koji danas auto dostigne 100.000km bez posete servisu na nekoj skupljoj popravci.
A to je sa lakocom postigao skoro svaki model konstruisan pocetkom 90tih, pre euro 3 ere.

A ovde je neohodan uslov niska cena nabavke i popravke auta, budzet je definisan i nijedan taj "moderniji" auto ne moze da ispuni taj dovoljan i neophodan uslova.

Fiati se zato dosta uklapaju generalno u predvidjeni okvir, cene su im prosto takve pogotovu pri odrzavanju sto je vec tradicija (niza cena delova).
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Mislim da su oni pričali o bezbednosti, a ne pouzdanosti.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Onda su promasili temu o polovnom autu cene oko 2000 evra, ne porede se novi auti od 30.000 evra sa polovnim od 2000 evra vec isti cenovni rang razlicitih godista. (Fiatova ponuda, ta neka Astra F/G, pomenuti Audi A6 i slicno)
I sta se moze izvuci za toliko malo novca a da iole moze da se koristi bez skupog odrzavanje nekoliko godina.

Kod polovnog auta je osnovno da bude pouzdan, sta ce nekome auto koji postaje nepokretnost jer zahteva skupe popravke posle nekog vremena, tipicno neki dizel sa 400.000km koji je otprilike ono sto se nudi za manje od 2000 evra kod nas i koji se prodaje upravo zato sto je na vidiku nesto od skuplje popravke.
Poslednja izmena od ljubitelj u 22 Jul 2015, 11:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

nikaragva napisao:Šta ste radili sa vešanjem, kada ste ga menjali tako rano?
Ništa posebno, normalno vožen na otvorenom 99% vremena.

Valjda previše nemačkih puteva pa zapekli. Zarđali valjda amortizeri i zakucali, tako nešto.

edit: da ja kupujem auto sa minimalnim budžetom, tražio bih što noviji Fiat Stilo karavan, JTD.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

nidza napisao:Ne bih ja danas svoju bezbednost poverio nekom starom automobilu. Dapače, bezbednije je voziti neki Punto za 2000€, nego auto iz 80tih.

Ne bih rekao da je Punto bezbednije od, npr. W124 Mercedesa, al' da ne krećemo sad u diskusiju.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Grešiš. Imaš nekolicinu testova gde se mali automobili stari par godina sudaraju sa luksuznim automobilima iz dalje prošlosti. Takođe ne bih da dužim gde nije mesto, tako da istraži sam na netu.
Korisnikov avatar
dzoni
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2012, 22:00

Post od dzoni »

Misslim da ste mnogo zaplasili coveka, ispade da on koji ima budzet 2500-2600e,mora da kupi auto od 1500e.Moze da se desi da mora da ulozi vece pare, ali to samo ako ne pregleda auto kod dobrog majstora. Danas majtor moze da predleda dosta stvari, da vidi u kakvom je stanju turbina, da li i koliko ima lufta, kakav je zamajac, trap, vidi kakve su gume, kad je odprilike radjen veliki servis i ostale stvari i sam moze da iskalkulise koliko treba da ulozzi u auto odmah. Naravno, ne moze sve da se vidi, ali te neke krupnije stvari mogu da se provere.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 7047D уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Realno, Golf dvojka :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Automobil oko 2000 eura

Post od Day Walker »

Ljubitelju, da moja Astra ima za 5 god kvarove od 700e.

A tvoj pogled na moderne automobile je zaostao u 80im gde he Audi 100 vrh. Danas je sranje koliko i Lada.
Astra G koju covek zeli je prilicno pouzdan auto, rekao bih i najpouzdaniji Opel u poslednjih 20god.
Tvoje price su u domenu teorija zavere.
Delove za Audi 100 i A6 prve generacije trazis po otpadima, polovne. Za Astru, Golfa, Focusa i ostale nalazis u prodavnici nove po manjoj ceni od Audijevih.

Sugurnost se ne moze ni porediti, kao ni dizijan, pouzdanost i sve ostalo.

Po tom istom TUVu Astra J je proglasena kao najpouzdanije do 100k km u svom segmentu.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Velja napisao:Realno, Golf dvojka :mrgreen:

+1
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori