Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Miljankg »

Verujem da su u Golfu nasli neko resenje :D Kupim Golfa, 15 soma, onda medjugas kad menjam brzine i prikolica sa drvima pozadi :D
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Meni je podatak da moze da se vozi drugom brzinom 10kmh sam po sebi fascinantan (a da se motor ne gusi, ne muci) :thumbup:

Moj trocilindras ispod 25kmh u drugoj vec pocinje da se gusi, na 10 bi se odavno ugasio :D
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Miljankg napisao:
Markoni napisao:Taj problem je svakako izrazeniji kada je upaljena klima. Tako da ako probas, probaj sa klimom. I to nije problem koji ima samo taj motor, vec velika vecina turbo benzinaca i dizela, narocito manje zapremine.

Tapatalk Post
Tako sam i probao i tako cu opet da probam. Trebace mi nedelja ili dve da se organizujem za voznju pa javljam utiske. A cuo sam bas i to, da svi sada turbo motori imaju slicno ponasanje, osim ako nisu bas jaki.
Moras biti realan u ocekivanjima od turbo malolotraznih motora. To je sasvim.ocekivano ponasanje, a 1300obrtaja je dosta nisko da bi se zavrtela turbina.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Sa 1300 povlaci lepo u drugoj, na 10 kmh je na oko 750 o/min. Dakle prva je jedino resenje ako zelis dobro sebi i svom automobilu. :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Miljankg napisao:Verujem da su u Golfu nasli neko resenje :D Kupim Golfa, 15 soma, onda medjugas kad menjam brzine i prikolica sa drvima pozadi :D
Za prikolicu sa drvima onda treba da gledaš TDI, odn. pravog golfa. :D

Sent from mTalk
Širim haos!
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Nema problema, moja ocekivanja su ista kao i sto se auto zaista ponasao. Ta situacija bila jedina koja me je pomela i desila se na kraju test voznje, pa nisma imao vremena da to dublje proverim.

Diesel je opcija, ali DPF je tu opciju ukolnio sa stola, sto se kaze. Dosta vozim po gradu, te ne mogu da se zezam. A sto se voznje tice, TSI 1.2 86ks mi je ostavio mnogo mnogo bolji utisak nego 1.6 TDI. Zivahniji od starta, tisi, jednostavno bolji.
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Kupovah auto skoro i baš baš dosta sam testirao te 1.2 tsi i u oktaviji, fabiji, polu, golfu. Naravno da utisak zavisi od očekivanja. Ali posle svega, za te novce (mada ovde ima iskusnijih-vlasnika kojima treba više verovati :)), ja bih išao ili na 1.2 tsi 110 ks npr. u oktaviji ili na astru j limuzinu 1.4t ili već koja astra 1.4t može da se kupi. Astru j limuzinu 1.4t sam vozio i nekako mi je odnosu na golf 1.2 tsi 86ks kompletnija, pre svega zbog motora. Ako već možeš da kupiš ozbiljniji motor ja to ne bih propuštao. Naravno, treba se raspitati kakava je situacija sa potrošnjom u 1.4t, valja i nju probati (nekako je "linearna"), ako si navikao na vw upravljamje i menjač, opet, i to ti u opelu možda može biti smor...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Taj 1.4t u astri je po prici vlasnika bas stedljiv auto. Astra J sedan je prelezala standardne boljke koje su pratile pocetne serije termostat i senzor rashladne tecnosti.
Motor kao motor se pokazao odlicno. Mnogo je rasprostranjenije nego npr moj 1.6t.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koliko sam uspeo da vidim svi aktuelni malolitražni turbaci u B i C segmentu su veoma štedljivi.

Tapatalk
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Caos, nisam ja navikao ni na sta :) Pre fieste sam vozio juga, sada vozim fiestu. Obzirom da bas volim da vozim, fiestom sam isao za Nemacku i na jos neka mesta u Evropi, presao skoro 25 000 za godinu dana, a ona vec ima 8 god, pa sam resio da je zamenim i resim problem auta za narednih 5-7 godina.

Taj 1.4t ima zaista dobre ocene na papiru, 200nm / 140ks ili ovaj u Astri k, 240nm ili 125ks, pa bih mu stoga oprostio ako trosi malo vise. Inace, ne moze da trosi vise od moje fieste, koja trosi koliko god je zgazis, dakle zna i po 10 da "izgori". Navikao sam se i to mi ne smeta. Jeste jeftinija i bolja manja potrosnja, ali mi je preca pouzdanost i mirni zivci.

Astru J Sedan sam malo stavio u pozadinu, iz prostog razloga sto je iz 2009-te i to se bas vidi, a ni zadnja klupa joj nije za pohvalu. Ova Astra K deluje ok, ali jesi u pravu za upravljanje i menjac. Zaostaje za VW.

Treba izvagati :)

Trazio sam da iznajmim oba vozila, cekam da mi jave posto je izgleda to nesvakidasnji zahtev, da iznajmim vozilo na jedan dan pre kupovine. Rekao sam da cu da platim koliko treba.

Videcemo sta ce biti, ali da sam znao da mi ovoliko muke treba da odaberem auto, jahao bih konja. Salim se, volim da vozim vise nego leba da jedem :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa kad toliko voliš da voziš pogledaj Giuliettu turbo benzin od 105 ili čak 120ks...ona je malo preko 16000. Ona se jako lepo vozi, a i možeš da je probaš da se uveriš.

Takođe, što ne gledaš Focusa koji sada ima jako dobre akcijske cene?
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Alfu nisam hteo da gledam zato sto je iz Fiat grupacije, a oni ne stoje najbolje. Pogotovo ne sto se pouzdanosti tice. Osim toga, Alfa je za sportski nastrojene vozace, a ja iako cenim dobru masinu, vise volim tisinu u kabini, udobnost i mirnu glavu.

Focusa necu zbog losije zvucne izolacije i ruznog enterijera. Osim toga, u KG-u je ovlasceni diler i servis Forda. Ubedljivo najgori servis u kojem sam ikada bio. Ubedljivo. Pre par godina su radili Lade, a onda odjednom, transfer na Ford-a. Mozda moja greska ali sam stvorio averziju prema Ford-u (novim vozilima) jer ako su onima dali da im popravljaju kola, onda ne vrede nicemu. Osim toga, Ford Focus je dosta bucniji od onoga sto volim, enterijer mu nije neki.

Necu gresiti dusu, ko god da uzima B segment, treba da razmotri Fiestu.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Giulietta u odnosu na Astru K i Golf 7 skoro pa nema sta da trazi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

mislim da je u astri K taj 1.4t sa direktnim ubrizgavanjem, za razliku od J ?!

ima manju potrosnju a i laksa je dosta od prethodne
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Odgovori