Skoda Superb 2008god 2.0 TDI CR 125kw DSG PROBLEM POTROSNJA!

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Skoda Superb 2008god 2.0 TDI CR 125kw DSG PROBLEM POTROS

Post od nidza »

Već smo ti napisali da - ne.

Kao prvo, ne prolazi svo gorivo kroz dizne, nego se nešto vraća nazad u rezervoar. Druga stvar, ne postoji senzor otvorenosti dizne, nego parametar koji ECU daje dizni. BC će imati tačnu informaciju samo ukoliko su dizne bez mane. Što su starije, potrošenije, odstupanja su veća. Kolega sa foruma mi je objasnio čemu služi kod na dizni, a to je upravo rezultat merenja performansi dizne, jer one ni iz fabrike ne izađu sve iste. Dobri servisi, sa znanjem i adekvatnom opremom, imaju način da izmere diznu i upišu joj novi kod - pod uslovom da dizna uopšte može da se svede u neki normalni radni opseg. Ako ne može, neophodan je prethodni remont, zatim merenje i davanje novog koda.

Ovako sam barem ja ukapirao kako stvari funkcionišu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Skoro sam vozio bas taj auto do Bosne i nazad, mnogo trosi i ovaj koji sam ja vozio 7-8l na otvorenom.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Baka
Reactions:
Pridružio se: 15 Jun 2016, 13:30

Post od Baka »

Ma neka trosi i 12 nije problem ali kad ga vozim kao covek.
A ja se ustezem i vozim kao baba a on trosi 9-10.
Potpisujem da on na otvorenom putu pri 120km/h ne bi smeo da trosi vise od 6.
Baka
Reactions:

Post od Baka »

nidza napisao:Već smo ti napisali da - ne.

Kao prvo, ne prolazi svo gorivo kroz dizne, nego se nešto vraća nazad u rezervoar. Druga stvar, ne postoji senzor otvorenosti dizne, nego parametar koji ECU daje dizni. BC će imati tačnu informaciju samo ukoliko su dizne bez mane. Što su starije, potrošenije, odstupanja su veća. Kolega sa foruma mi je objasnio čemu služi kod na dizni, a to je upravo rezultat merenja performansi dizne, jer one ni iz fabrike ne izađu sve iste. Dobri servisi, sa znanjem i adekvatnom opremom, imaju način da izmere diznu i upišu joj novi kod - pod uslovom da dizna uopšte može da se svede u neki normalni radni opseg. Ako ne može, neophodan je prethodni remont, zatim merenje i davanje novog koda.

Ovako sam barem ja ukapirao kako stvari funkcionišu.
Jedan prijatelj koji je isto majstor mi je nesto objasnjavao oko dizni, a to mi je nesto rekao i Drasko preko telefona. Da bez obzira i ako se stave nove dizne ako se ne ukucaju neki kodovi ili ako se ne optimizuju ili sta vec da onda ne rade kako treba i ne bude ok.
Stvarno se slabo razumem i nemam pojma sta znaci... :glavomuzid:

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Sudeći po podacima o potrošnji, ta škoda u proseku ne može manje od 9L, na otvorenom teško ispod 7 i to bez iživljavanja i ne preko nekih dozvoljenih brzina u saobraćaju.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14110
Baka
Reactions:

Post od Baka »

Era napisao:Sudeći po podacima o potrošnji, ta škoda u proseku ne može manje od 9L, na otvorenom teško ispod 7 i to bez iživljavanja i ne preko nekih dozvoljenih brzina u saobraćaju.
Ovo sto si ti poslao je na otvorenom 4,8 u gradu 8,8 a kombinovano 6,7 ili ja nesto dobro ne vidim???

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Baka napisao:Ma neka trosi i 12 nije problem ali kad ga vozim kao covek.
Vidis gresis, taj auto ne moze da trosi manje od 6 po bordu, i to kad ga vozis na vrh gasa 60-70 na magistrali, probao ,sam jer mi je bio cilj da sto manje potrosim.
Takodje sam imao prilike da vozim C5 2.0 HDI automatik, i on nije mogao manje od 5,5 na ibarskoj po bordu, bez ijednog preticanja, prvo preticanj i prosek ide ka 7l po bordu.
Pri tom Benzinac 2,0 automatik mi je trosio cak i do 30 l plina po Beogradu, na otovrenom nikad manje od 11l plina
Baka
Reactions:

Post od Baka »

Bax napisao:
Baka napisao:Ma neka trosi i 12 nije problem ali kad ga vozim kao covek.
Vidis gresis, taj auto ne moze da trosi manje od 6 po bordu, i to kad ga vozis na vrh gasa 60-70 na magistrali, probao ,sam jer mi je bio cilj da sto manje potrosim.
Takodje sam imao prilike da vozim C5 2.0 HDI automatik, i on nije mogao manje od 5,5 na ibarskoj po bordu, bez ijednog preticanja, prvo preticanj i prosek ide ka 7l po bordu.
Pri tom Benzinac 2,0 automatik mi je trosio cak i do 30 l plina po Beogradu, na otovrenom nikad manje od 11l plina
Generalno mislim da je nemoguce pa i da vozim ferarija da mi se rezerva upali na 450 ili 500km...
Meni bord pri nekoj medjumesnoj voznji jako jako cesto pokaze ispod 6 litara...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Cisto da se ne zanosis puno, taj auto dosta trosi i kad je nov i ispravan.
Baka
Reactions:

Post od Baka »

Bax napisao:Cisto da se ne zanosis puno, taj auto dosta trosi i kad je nov i ispravan.
Ma sve je to ok, ja sam i ocekivao da mi trosi malo vise ali stvarno mislim da ne moze da trosi pri takvoj voznji toliko.
Da li imas mozda podatak koliko trosi isti takav samo da nije dsg??? Ili da ne kazem koliko bi trebao da trosi isti takav dsg i jos 4x4?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Imam podatak kad sam putovao sa Oktaviojom 2,0 TDI, imam cak i sliku, gde je prosecna potrosnja bila 7.5l, na auto putu pri 120-130km do Segedina.
Isto noviji auto, ali taj komad je onako bas lepo trosio, mozda je do te serije bilo nesto...
Takodje 6 Golf 1,6 TDI , skoro smo putovali do Budimpeste, on trosi isto oko 6-7l, pri voznji oko 130km/h.

Sve sam pamtio jer su to onako lepe potrosnje, a i talili smo se za gorivo, pa smo racunali...
Era
Reactions:

Post od Era »

Baka napisao:
Era napisao:Sudeći po podacima o potrošnji, ta škoda u proseku ne može manje od 9L, na otvorenom teško ispod 7 i to bez iživljavanja i ne preko nekih dozvoljenih brzina u saobraćaju.
Ovo sto si ti poslao je na otvorenom 4,8 u gradu 8,8 a kombinovano 6,7 ili ja nesto dobro ne vidim???
To 4,8 je teorija koju nikad niko ne dopsegne. A prosek je ta Max vrednost. Otvoreno sreednja brojka. Tako je meni važilo na više auta kao realna potrošnja.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Netacno, na 80-90 ne sme 4l da predje, na 70 bude oko 3l, na 120-130 oko 5l.

A kacio sam u mojoj temi i u temi o potrosnji dugorocne proseke od 1000km i vise gde je nemoguce sve otvoreno sabiti iz cuga pa je opet bilo 4-5l proseka.

Moj je manuelni na 16c gumama ako to nesto znaci za potrosnju.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Era
Reactions:

Post od Era »

Mislim, ta potrošnja je nemoguća što ivan navodi. Može sat da pokaže, ali relno nikako. Da se ne zanosimo. I baki sat pokaže nešto, a troši čudo.

https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2

Odbaciš prvih 10 strana kao neozbiljne ili vožene baš penzionerski, pa pogledaj
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Evo nekih trenutnih potrosnja i dugorocnih proseka.

Slika
Slika
Slika
Slika

Kombinovano sa dosta gradske voznje opet ne prelazi 6l na velikom uzorku.

Slika
Slika

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori