Mazda CX-5

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Mazda CX-5

Post od trojanac »

Ja bi samo malko brinuo kako će taj najsavremeniji dizel da reaguje na euro dizel iz prošlog veka koji se sipa na našim pumpama.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Texonja napisao:Za benzinca ne sumnjam, ali nekako kao sto mi je za VW default i logicno da kupis TDI, tako mi je za Japanca default da uzmes benzinjaru.
Ово је апсолутно моје размишљање!
Доста искустава имам са Јапанским аутима, што вожених (Honda Legend 3.2 V6, Honda Accord 2.4, Toyota Camry 2.4, Toyota Carina E 2.0, Toyota Supra 3.0 R6, Mazda 6 2.3)
што оних у којима сам се возио или био возач на кратко (Toyota Century V12 {била једна и у Србији}, Toyota Sequoia 5.7, Toyota Sienna 3.5 V6, Nissan Armada 5.6 V8 {iz Infinitija}, Lexus GS 460, Lexus LX 570 :klanjamse: , Subary Outback с почетка 2000-их)

Заједничко им је да су сви до једног бензинци, и да брука тихо раде! :)
Тамо где сам живео нико чак ни не зна да они праве дизеле! На свим тржиштима зна се: Petrol Engine ili Hybrid... Мада када размислим и ови дизели што се продају по Европи ретко који је њихов, сада се прича да ће можда и у сарадњи са BMW-ом да направе дизел, или да им они дају.

Све у свему никада не бих узео дизела, првенствено због културе рада њихових бензинаца.

А и ово што тројанац каже, где ћеш код нас неки савремени комон рејл. :)
Pozdrav
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pitanje je i kako će skyactive benzinac da se nosi sa našim gorivom. Hoću da kažem da su oba motora skroz nova i u neku ruku revolucionarna, razlikuju se od svih drugih motora na tržištu tako da niko nema pojma kako će se pokazati u praksi, naročito kod nas.

Kome je do proverenih japanskih benzinaca na jesen izlazi CR-V sa starim poznatim 2.0 i-VTEC motorom.

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Honda je jedan od par proizvođača u čiju tehniku imam bezrezervno poverenje, međutim pošto će mi sledeći automobil biti dugoročno rešenje i pošto će koštati priličan iznos, bar za mene, očekujem da mi se dopadne u svakom smislu. To mislim da svako može da razume na nekom svom primeru. U tom pogledu CR-V mi nije interesantan, kako aktuelni, tako i novi koji nije mnogo pobegao od nekih (meni) iritantnih linija karoserije. No, celu svoju teoriju o novom CR-V-u sam spreman srušiti kada auto vidim uživo. Sa druge strane Mazdini enterijeri unazad 7-8 godina mi se jako dopadaju jer su istovremeno svedini i atraktivni, i sportski i klasični. Spoljašnjost CX-5 je savršena i, što se kaže, da znam da dizajniram i crtam automobile, baš bih ga tako napravio.
Texonja napisao:Sloba iz principa nece da uzme preko 2000cc, ja isto imam tu filozofiju (ali ne i princip), s tim sto bih je ovde pogazio ako dodje do kupovine Mazdice, jer sam ubedjen da ce dizel da "vrati" tu razliku u ceni registracije preko nize potrosnje.
Nije u pitanju princip radi principa, imam i malo matematike u tome. Budem li generalno poredio uštedu u potrošnji između benzinca i dizela, uzeću nekog dizela ispod 2l u nekom desetom modelu i štedeću i na gorivu i onih 400€ godišnje. Prosto, skuplja registracija u svakoj varijanti prelazi preko crte prihvatljivog pa da je sto puta u pitanju CX-5 ili neki drugi model koji mi se jako dopada. Za 400€ trenutno registrujem dva automobila i to dovoljno govori koliko je sistem oporezivanja neproporcionalan, da ne kažem debilan.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

CR-V je za penzionere i zene da voze decu u skolu...
Jedno totalno neinteresantno vozilo...
Ali je i napravljen kao porodican automobil...
CX-5 u drugu ruku... Mada ne znam ni da li su u istoj klasi,da nije CR-V veci,kao CX-7?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nije veći, kompaktni SUV je kao i CX-5.

Inače, moja kategorizacija CR-V nije ni blizu takva, ali mi ipak ne leži.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Meni se kod CR-V ne svidja ona grba koju nosi na ledjima. Drugo sto mi se ne svidja (vizuelno) je taj menjac kao kod Trojancevog Civica, tj nacin na koji menjac "izlazi" u kabinu.
Takodje ne sumnjam da je CR-V auto koji je kvalitetan, cak nekako verujem i pouzdaniji od CX-5, ali je ruzan ispod moje granice tolerancije.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja bih u toj klasi razmislio i o Freelanderu 2...
Jedino sto je skuplji malo,pa onda ne vidim kako bi mogao pobediti u izboru pored X3 koji sam video uzivo i po prvi put u zivotu mi se taj auto bas svideo za razliku od proslog koji mi je oduvek bio odvratan...
Realno,kada se oprema pogleda i atraktivnost,ne verujem da postoji bolji izbor od CX-5 za te novce...
Jeste ovo ili ono losije,ali da bi dobio bolje,kosta dosta vise...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Novi CR-V nema tu grbu pozadi, ali i dalje ima menjač gore do centralne konzole.

Slika

Slika

Po meni, novi model je dosta lepši od prethodnog, mada nije atraktivan kao CX-5 a i malo vuče na Volvo SUV-ove sa tim zadnjim svetlima. Da biram samo po izgledu i ja bi pre Mazdu. Samo me malo brinu ti novi motori. I naravno razlika je što je Mazda već na raspolaganju, a novi CR-V izlazi u Evropi tek na jesen, što znači da će prve isporuke kod nas teško biti pre zime.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I ja u toj klasi ne bih uzimao manuelni menjac ni u ludilu,a Hondin automatik ne moze biti losiji po performansama...
Ja i dalje ne mogu da poverujem da oni to sranje od menjaca nisu zamenili...
I bre brale,samo jedan motor u ponudi i to benzinac... Pa dobro bre,ko koga tu zajebava... :kuku:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

To je samo u USA takva kombinacija - 2.4 motor i automatik. U Japanu ima standardno i 2.0 motor i manuelni menjač, a u Evropi će sigurno biti i stari 2.2 dizel, a možda i novi 1.6.

A što se tiče automatika i CX-5, u njihovim brošurama piše da je i automatik isto "Skyactiv", a razlika je što ima "povećanu i direktniju blokadu hidrauličnog konvertora". Nisam baš neki poznavalac automatika da bi znao o čemu se tačno radi, ali podaci kažu da su performanse mnogo bliže manuelnom menjaču nego kod Honde. Tako da bi za automatski menjač prednost dao Mazdi. Samo što Texonji ne pada na pamet automatik.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja pricam o trenutno dostupnom CR-V-u kod nas,Americko zaista ne pratim :)
Kod nas su dizel ostavili samo u Accordu i to samo u Elegance paketu sa manuelnim menjacem,u javim paketima samo benzinci...

http://www.honda-srbija.rs/code/navigat ... ModelId=17
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Aktuelni CR-V se prodavao kod nas i sa 2.2 dizelom, i viđam ih po ulicama, ali sad nude samo ove benzince. Možda što je pred kraj životnog veka pa se polako rasprodaju zalihe. A i za taj sa dizelom je ranije bila baš velika doplata, pa i nije bio toliko atraktivan. Uostalom Honda ima i kod nas svoju publiku koja preferira benzince, nude odličnu opremu za 22.500e sve sa 4x4 pogonom i to je sad jako dobra ponuda u klasi, kome se taj aktuelni sviđa a ne smeta što uskoro izlazi novi model.

Jeste da sam ja ubacio CR-V u ovu temu, ali nisam ni ja 100% isključiv za Hondu. CX-5 je ozbiljan konkurent, samo bi možda sačekao godinu-dve da vidim kako će se novi motori pokazati.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Bio sam u salonu da pogledam CX-5 i da se prijavim za test vožnju. Prvi utisak je fenomenalan. Izloženi primerak je u top paketu opreme Revolution sa 19" točkovima, automatskim menjačem, Bose ozvučenjem i kožnim sedištima. Izrada je vrhunska, položaj za volanom idealan, mesta pozadi na pretek i kada je vozačevo sedište podešeno za nekog sa 190 cm. Gepek je ogroman, ima onu inteligentnu pokrivku koja zamenjuje klasičnu policu i koja se podiže zajedno sa vratima, ima duplo dno i set za reparaciju. Navodno, ispod može da stane ćopavac, ali to je samo pretpostavka prodavca. Ako bi se danas poručio automobil, stigao bi u oktobru, u Austriji je decembar trenutno rok, što govori o srazmeri potražnje i dostupnosti ovog modela. Ma, čista desetka, zaljubio sam se.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Sloba napisao: Ako bi se danas poručio automobil, stigao bi u oktobru, u Austriji je decembar trenutno rok
:o Meni ovo nije pominjao! Samo je rekao da "dizel stize tek avgusta, eventualno u drugoj polovini jula" i ja sam mislio ako STIZE da ce STICI, a ne da ga platim i onda cekam do 2018. godine.
Ja sam jedan od onih sto ne vole da cekaju. Ako moze personalizovani X3 da stigne za 2-3 meseca iz USA, vala moze i Mazda u standardnom paketu. Nista, ako zatreba podmazacu gde treba samo da se ne ceka. :naughty:
Poslednja izmena od Texonja u 10 Apr 2012, 12:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori