Kod mene je na testu od ponedeljka. Nisam nešto puno prešao, malo po gradu. Sutra ćemo do Kosmaja, a za vikend malo dalje da vidimo kakav je na otvorenom. Test primerak je u najskupljem Extreme paketu opreme. Verzija sa 7 sedišta i na benzin. Dakle 1.0 TCe 110KS. Poseduje i malo dodatne opreme, te bi takav primerak koštao nekih 20.620 evra.

- jogger tce.PNG (22.67 KiB) Pogledano 2221 put
Evo prva zanimljivost, potrošnja ne odstupa previše od deklarisane. Naime, dugoročno na preko 1000km, uz prosečnu brzinu od 35km/h trenutno prikazuje prosek od 6.5 litara. Siguran sam da će brzo pasti blizu 6 čim se istera na otvoreno. Ima verzija i sa plinom koja se zasigurno isplati, pogotovo ko malo više prelazi, ali sa ovom potrošnjom ne bih se bunio i da vozim čistog benzinca.
Inače motor je stvarno odličan i jedna od najboljih stvari na ovom autu. Menjač je dobar, ali treba malo navikavanja. Nije baš lagan, oseti se i čuje svaka promena brzine. Ovaj najviši paket opreme je sasvim pristojan. LED farovi, tempomat, automatska klima, keyless, senzori napred i pozadi, kamera... Multimedija je jednostavnog izgleda, pomalo zastarelo u odnosu na ono što viđamo kod skupljih automobila, ali vrlo funkcionalna i Android Auto radi bežično! Plus ima zgodan nosač za telefon, USB portovi su previđeni i za prednja i za zadnja sedišta, odnosno drugi red sedišta. Nisam siguran da ih ima u prtljažniku mada ne bi me iznenadilo.
Mesta ima dovoljno za petoro odraslih, a za nuždu neko niži bi stao i na dodatna sedišta u gepeku. Prtljažnik je u ovom slučaju uskraćen, kada je i poslednji red sedišta podignut. ostaje nekih 212 litara. Kada se sedišta spuste onda već raste na 700 litara ali sreću kvari što nema ravnog poda. Dobra stvar je što se ta dva dodatna sedišta mogu lako uklonniti ukoliko se negde dalje putuje i sigurni ste da vam neće trebati te onda dobijate ravan i pod i još dodatnog mesta u prtljažniku.
Kao najveću manu bih izdvojio zvučnu izolaciju, a sam kvalitet materijala u enterijeru i nije tako loš, odnosno ne može se očekivati bolje za tu cenu. Jedino što bi meni više prijalo su malo tvrđa sedišta. Ova su solidna, mogu čak i da stanem u njih, ali deluje da su od nekog mekanog sunđera i prosto previše mekana za moj ukus.
Više utisaka nakon duže vožnje.