Automobil do 10 000€
Re: Automobil do 10 000€
1.5 dci nema lanac
ssrki napisao: 24 Sep 2021, 11:22 Uzmes ovako nesto, i nema da te boli glava, imas snage, benzinac, nema promasaja, samo da nadjes dobar primerak i da uzivas
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tion_ref=2
Ili malo slabiji ali ide
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ing-search
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Sa ovim bi ga tek bolela glava, posebno sa 1.4, a ni 1.5 nije bas biser.
Ni jedan nije biser, svaki auto ima svojih mana, tsi motori u 7ici su odlicni
tsi nije los ali tfsi je problem, znam par njih koijma se bukvalno raspali ti motori
2,0 DCI je uporediv sa 2,0 TDI.
Astra sa 136ks je definitivno još bolja varijanta, ja kad sam uzimao nije bila ni jedna sa tim motorom na lageru inače bih rado doplatio. U ovlašćenom je oko 1000e zamena lanca, ali ne znam da li je lanac koji ugrađuju taj "noviji" koji može da potraje 200.000km, ili je opet taj lošiji.Abelovski napisao:Focus nije opcija, jednostavni mi ne odgovara. Rođak ga ima, 2017 godište i nekako mi nije to to, ne sviđa mi se generalno auto. Golf 7 takođe nije opcija. Što se tiče Megana, na oglasima postoji samo jedan 1.6dc, sve ostalo je 1.5dci.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tion_ref=7
Onda ću priču sa Meganom zatvoriti ovde jer koliko vidim, jedina opcija je 1.5dci, poznajem čoveka koji vozi baš taj agregat, 2018 godište pa ću videti da provozam ako mogu.
Dipsy, po ovom tvom opisu mi se čini da bi mi taj motor odlično odgovarao, međutim svakako bih pokušao da uzmem verziju od 136ks ako uspem. Generalno ja slično tako vozim. Na magistrali 20-30km preko ograničenja, dok na autoputu i otvorenijim putevima 120-150km, skoro nikad preko jer jednostavno nit imaš gde, nit je pametno a i ne vuče me to uopšte. Samo da ima snage kada treba i da ne oseti toliko te brzine 100-150. Kad bih ja znao da mi lanac neće otići sledećih 70-80 hiljada, uzeo bih odma astru. Kod nas na oglasima samo 2 primerka 2018+, naravno preskupi. Jel zamena lanca i dalje oko 500€?
Ako ne nađem Astru, da li vredi uopšte razmatrati 308 pored Megana?
Mogu da ti kažem jer sam razmatrao i Megana i Astru kada sam kupovao, nijanse su odlučile, u Hit autu su bili prilično nefleksibilni i nije ništa bilo na lageru, s druge strane dobio sam baš fin popust za Astru, bilo ih je nekoliko na lageru, a dobijala se produžena garancija sa pomoći na putu u celoj Evropi. I za nijansu mi je lepši enterijer u Astri. Razmatrao sam još i Golfa (uopšte mi se nije svideo, bar ne u opremi koju sam tada mogao da platim), oktaviju (spolja užasna).
Da kupujem auto van garancije sada, mislim da bih pre birao Megana iskreno. Da znaš da su Astre koje su po godinu dana stare od ovlašćenih servisa Rent a car vozila, svi su prešli od 20.000 do 30.000km, odradili prvu godinu i vraćeni dileru. Tako su bar meni objašnjavali kada sam pitao.
Biće za neki dan još jedna Astra na oglasima, ali preko ovog budžeta

Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Pa ne sumnja da je u Astri taj 136KS najbolja moguća opcija ako se ide na dizel varijantu, bar gledajući ove agregate pre ristajlinga. Nije mi 500€ puno već jednostavno što bih platio 100 i nešto hiljada (ako je stvarno 1000€ lanac) ako ne moram i to zbog neke fabričke greške. Ipak taj auto treba da bude kod mene koju godinu i mislim da za tu neku kilometražu je nepotrebno baciti toliki novac i radije ću uzeti onda nešto sigurnije.
308 sam isto uzeo bio u obzir. On mi je nekako na 3. mestu po mom ukusu (iza Megana i Astre). Jako mi bode oči ta instrument tabla i generalno sam enterijer osim volana. Međutim sa njim sam imao najmanje dodira i možda kada odem uživo da ga pogledam promenim mišljenje. Visok sam oko 187 cm, da odgorovim na pitanje. Malo me brine kod njih i taj nagli pad vrednosti. Benzinaca do 11000€ ima samo 3 na oglasima (1.2 sa 131ks dva komada i 1 sa 110ks) dok dizeli su uglavnom 1.6 HDi sa 99KS i 120KS, i poneki 1.5 sa 131KS i 2.0 sa 150ks. Benzinci ako su sa 3 cilindra ne bih uzimao. Koja je najbolja opcija što se dizel agregata tiče?
Inače, da iskoristim priliku da se zahvalim od srca svima koji odgovarate i trudite se da mi pomognete, hvala puno.
308 sam isto uzeo bio u obzir. On mi je nekako na 3. mestu po mom ukusu (iza Megana i Astre). Jako mi bode oči ta instrument tabla i generalno sam enterijer osim volana. Međutim sa njim sam imao najmanje dodira i možda kada odem uživo da ga pogledam promenim mišljenje. Visok sam oko 187 cm, da odgorovim na pitanje. Malo me brine kod njih i taj nagli pad vrednosti. Benzinaca do 11000€ ima samo 3 na oglasima (1.2 sa 131ks dva komada i 1 sa 110ks) dok dizeli su uglavnom 1.6 HDi sa 99KS i 120KS, i poneki 1.5 sa 131KS i 2.0 sa 150ks. Benzinci ako su sa 3 cilindra ne bih uzimao. Koja je najbolja opcija što se dizel agregata tiče?
Inače, da iskoristim priliku da se zahvalim od srca svima koji odgovarate i trudite se da mi pomognete, hvala puno.
@Abelovski
Samo da razjasnim malo Opelovu brljotinu sa motorima. 1.6cdti je uslovno rečeno problematičan motor zbog tog lanca, i on se ugrađuje u modele proizvedene do sredine 2018. Od sredine 2018. Je taj 1.6d kojem je sređen lanac. 2019. Ih kupuje PSA i izlazi restyle Astre k, svi prethodni motori se izbacuju, svi novi motori su trocilindraši, 1.2 je pežoov motor, ali 1.5d nije, to je GM motor koji ne znam gde se ugrađivao i ne znam kakav je. Tek Astra L ima Pežoove dizel motore.
Samo da razjasnim malo Opelovu brljotinu sa motorima. 1.6cdti je uslovno rečeno problematičan motor zbog tog lanca, i on se ugrađuje u modele proizvedene do sredine 2018. Od sredine 2018. Je taj 1.6d kojem je sređen lanac. 2019. Ih kupuje PSA i izlazi restyle Astre k, svi prethodni motori se izbacuju, svi novi motori su trocilindraši, 1.2 je pežoov motor, ali 1.5d nije, to je GM motor koji ne znam gde se ugrađivao i ne znam kakav je. Tek Astra L ima Pežoove dizel motore.
Pa 2,0 HDI ako ostaje priča da se preferira intezivnije/ agresivnije voziti i eto ima viška ponija na raspolaganju pri 150km/h.
Benzinci su generalno kod nas brojčano dosta slabije u ponudi tako da nema baš mnogo izvoljevanja oko motora, 3 cilindra su danas česta pojava u C segmentu.
Čak i 2 cilindra se nudilo, Fiat recimo pa ko voli da uštedi...ne znam da li je još aktuelan 0,9 turbo benzin.
Benzinci su generalno kod nas brojčano dosta slabije u ponudi tako da nema baš mnogo izvoljevanja oko motora, 3 cilindra su danas česta pojava u C segmentu.
Čak i 2 cilindra se nudilo, Fiat recimo pa ko voli da uštedi...ne znam da li je još aktuelan 0,9 turbo benzin.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Taj 1.6cdti je opel radio u saradnji sa fiatom, ako se dobro secam. Izbacili onaj 1.7 i ubacili ovaj. Caletova meriva je 2017. godiste. Ne znam sta je posle bilo, mada on za 75k predjenih nije imao problema.dispy napisao:@Abelovski
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja je onda generalno bolja opcija? Opel Astra K 1.6. sa 110/136ks ili Reno Megane 1.5dci 110ks ? Ako uzmemo u obzir ne samo motor već celokupno.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad je drugar gledao auto za zenu (konkretno nissan juke), majstor mu je rekao da preskoci 1.5dci i da uzme benzinac 1.6 sa 110ks. Zasto, ne znam. Iz licnog iskustva kazem za 1.6cdti u merivi. Samo upalis i teraj. Svakako treba istresti istoriju konkretnog auta, sta mogu da budu potencijalni kvarovi i na sta da se obrati paznja. Kod opela kazu da taj lanac ume da pravi problem. Za reno/nissan ne znam.
Ako kupuješ auto iz uvoza, da ne možeš da budeš siguran kako je održavan, šta je rađeno sa njim i sl. rekao bih da je 1.5dci bolji izbor. Ako kupuješ auto sa poznatom servisnom istorijom, pouzdan prodavac, dobro održavan, ne preterana kilometraža, ja bih samo gledao koji je primerak u boljem stanju. Ako se dobro održava i 1.6cdti može dobro da te služi.
Sta mislite o Meganu sa linka ispod?
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tion_ref=1
Da li izgleda kao OK kupovina, neki info o ovom motoru?
Pozdrav,
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tion_ref=1
Da li izgleda kao OK kupovina, neki info o ovom motoru?
Pozdrav,
Auto je kupljen pre godinu dana i vec ga prodaje, pitao bih zasto