Kurirske službe

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Kurirske sluzbe

Post od fq400 »

Meni su rešili problem kad sam slao paket. Greškom su dodali opciju otkupa pa klijent nije mogao da preuzme paket, ali su brzo reili i odneli paket ponovo u roku od 15 minuta.

Inače, danas sam poludeo sa UPS-om, a taman sam ih pohvalio. Juče su mi garantovali isporuku neke dokumentacije Bg - Novi Sad u ponedeljak ujutru ako im odnesem pošiljku danas pre podne. Kad sam ih zvao da potvrdim da dolazim, 'ladno su me otkačili i rekli da vikendom nemaju transport :o

Na moje pitanje 'pa zašto mi je Vaša koleginica juče rekla da može' ova danas mi je 'ladno rekla da nema pojma i, otprilike, pitajte nju...

Veliki minus, verovatno ću poslati centrali neku žalbu mada znam da nema neke vajde... :thumbdown:
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Jel neko skoro slao 4 felne i gume preko nekog kurira,kolika je postarina?
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Slao sam u Loznicu 4 gume 16" uzeli su oko 1200 din.AKS. Pre 2 meseca su meni poslali alu 15" iz Sapca za istu cifru.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Znaci felne+gume na njima bi bile 1500-1600
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Tako i ja cenim. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Vidi na netu, masa je bitna, a negde i zapremina, AKS recimo ima dosta precizan cenovnik
http://www.aks-sabac.com/cenovnik.html
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jedno pitanje, ako posaljem nekome paket preko aks-a ili post expressa, jel moze taj neko da otvori paket i da ga ne prihvati, pa da meni vrate paket i naplate to dodatno cimanje?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

po pravilu ne moze, u praksi moze
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Zemljo Srbijo... :uf:

Znaci bolje da trazim pare da mi uplati na racun pa da mu onda saljem. Hvala Nuk. :pivo:
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Jel bi uplatio ti nekome pare na racun, a onda cekao da ti posalje robu?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Isto i da li bi rizikovao da platiš poštarinu tamo i nazad jer se taj neko predomisli.

Zato je obično pravilo ako je neko nov korisnik da on uplaćuje na račun a ako ima reputaciju onda bez uplate unapred.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

djiuliju napisao:Jel bi uplatio ti nekome pare na racun, a onda cekao da ti posalje robu?
Naravno da bi uplatio ako bi se iz komunikacije uverio da je normalan i posten tj. da nije prevarant. Svakako nije ni to sigurno posto svako moze da se pretvara da je ljubazan i posten. E za te stvari upravo postoji da onaj ko prodaje nesto, mora da ostavi svoje licne podatke kao sto je JMBG, broj licne karte, adresa i sl. Gde se onda otvaraju mogucnosti za dalji tok resavanja problema, da li zakonski ili privatno, ako razumes sta hocu da kazem. Ovo sve pricam o sumi do 50ak evra. Kada bi morao da kupim nesto sto kosta vise od 50 evra, svakako bih gledao da se ta kupovina obavi licno.

Takodje, slazem se sa ovim sto je Ftj napisao.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Salji preko poste kod njih nesmeju to da rade, a ako se neka budala nadje da to dozvoli vidi kad ti se vrati da je otvarano i onda je posta kriva.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Kurirske sluzbe

Post od Saša »

Kuzmanovic napisao:Jedno pitanje, ako posaljem nekome paket preko aks-a ili post expressa, jel moze taj neko da otvori paket i da ga ne prihvati, pa da meni vrate paket i naplate to dodatno cimanje?
A zašto ti uopšte smeta da taj neko otvori i pogleda stvar koju kupuje pre nego što plati? Meni je to čak i logično - da se uveriš da je sve kako je i rečeno, da nije nešto oštećeno u transportu... Ako je oštećeno - to se odmah konstatuje zajedno sa kurirom i dalje se mnogo lakše rešava. Šta ako ti neko pošalje prazan paket, a ti daš pare kuriru minut pre toga? Firma u kojoj radim ima i prodaju putem Neta i to otvaranje pošiljke se čak i preporučuje kupcima, no malo koji kurir ima strpljenja da čeka. Zato mislim da je to čak i dozvoljeno... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Drugo je kada se prodaje novo jer novo je novo. Može biti oštećeno, u protivnom nema mnogo mana koje se mogu naći. Kod polovne robe preko Limunda i sličnih varijanti to je potpuno druga priča jer postoje kupci koji će sve učiniti samo da izbegnu ugovorenu kupovinu iz raznoraznih razloga - zato što su se predomislili, zato što su u međuvremenu našli isto, ali povoljnije, zato što su potrošili pare namenjene za kupovinu tvoje robe i.t.d. Takvi će bez blama reći da odustaju zato što roba ne odgovara opisu, pod uslovom da uopšte otvore vrata kuriru. Zato se izbegava slanje pouzećem, ni zbog čega drugo. Mnogima se, da su ni krivi ni dužni, roba vratila, platili su duplu poštarinu, izgubili vreme, izgubili prave mušterije. Npr, imam pedesetak prodaja preko Limunda i samo sam jednom slao pouzećem jer me je čovek kontaktirao pre nego što je licitirao i rekao da je invalid, da ne izlazi iz kuće i da mu je problem odlazak u banku i uplaćivanje novca. Sve ostalo sam prodao tako što mi je uplaćen novac pre slanja i nijedan problem nisam imao. Ako je roba adekvatno opisana i fotografisana, nema mnogo mesta za nesporazume.
Odgovori