Ауто за почетнике у вожњи до 6-6.500е ?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Re: Ауто за почетнике у вожњи до 6-6.500е ?

Post od zdushan »

Ne znam detalje stvarno, al dok sam vozio toyotu i pratio forum, bilo je više slučajeva da se ljudi žale na taj menjač, od šaltanja do pouzdanosti i održavanja. I samo sam čuo da se spominje taj robotizovani, ne znam da kod nas postoji druga varijanta.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Zato što je taj mmt menjač nešto najgore što je toyota napravila. E sad opet može i lepo da te služi ali može i da ti izbije dosta novca iz džepa. Najčešći simptomi su izbacivanje iz brzine u toku vožnje.
Što se yarisa kao model tiče to je jako zahvalan auto, praktičan i nije skup za održavanje. Nisi napisala koji te motor zanima ali mislim da je 2008. ušao u ponudu 1.33 sa 6 brzina koji zna da popije malo ulja pa bi moj izbor, iako preferiram benzince, u ovom slučaju bio 1.4 d4d. Onaj 1.0 sa 3 cilindra ne bih uzimao u razmatranje.
Što se opreme tiče najbolje ako je u Sol paketu, dosta bolje opremljen od Lune.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

JaNM
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2025, 12:36

Post od JaNM »

Znaci hocete da kazete da nema drugog automatika na Yarisu sem tog robotizovanog koji treba da izbegavam?
Evo ja sam ove nasla na oglasima ali sad vise nisam pametna sta da gledam

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ris-13-sol

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ris-14-d4d

Cak sam gledala i Hondu Jazz

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... 14-automat

Pa cak mi se pojavio i ovaj Renault Twingo

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... twingo-950
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jazz može biti zanimljiv takođe. Raspitaću se na pravom mestu kakvi su automatici i može li da se doveze od preko neki dobar primerak za taj novac.

Twingo kaže
Kilometraža
1.470.000 km

Pretpostavljam da je jedna 0 manje. Zanimljiv je to auto, vozio sam ga na testu, davno doduše. Ipak ne bih znao ništa reći o pouzadnosti tog EDC menjača. Možda @dragvorl zna nešto više.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Hondin iShift izbegavati takođe jer iShit.

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

U tom Twingu sa oglasa je manuelni menjač.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja bih za te pare, ako ima da se nađe, jurio golf 6, benzin, dsg.

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Twingo je solidan gradski autic, imao sam ga pre par godina. Prostran je, sedi se malo poviseno pa je laksi ulaz i izlaz iz vozila za visoke osobe. Ima smesno mali krug zaokreta, i jako se lako manevrise sa njim u gradu. Motor - poznati 1.0 TCE od 90ks u jacoj verziji ili 1.0 SCE od 71ks, bez turbine u slabijoj varijanti. Jedina stvar koja je meni smetala - motor je smesten pozadi, postoji pokrivka gepeka koja je deblja i uradjena od nekog materijala koji smanjuje prodor toplote u prtljazni prostor, ali u letnjim danima je u gepeku ipak previse toplo. Meni je smetalo npr. kad se vracam iz nabavke, sve sto kupim bude vruce i sladoled se neretko otopi :D

JaNM
Reactions:

Post od JaNM »

elMaestro napisao: 22 Jan 2025, 06:59 U tom Twingu sa oglasa je manuelni menjač.
Jel? Svasta. Pise automatik a slike su toliko bezveze da se ni ne vidi nista
JaNM
Reactions:

Post od JaNM »

Skipper napisao: 22 Jan 2025, 07:28 Ja bih za te pare, ako ima da se nađe, jurio golf 6, benzin, dsg.

Evo sad sam malo pogledala, jaci su sa cenama, uglavnom preko 5000 a i registracija im je skuplja cini mi se.
JaNM
Reactions:

Post od JaNM »

AleksandarAca napisao: 22 Jan 2025, 07:39 Twingo je solidan gradski autic, imao sam ga pre par godina. Prostran je, sedi se malo poviseno pa je laksi ulaz i izlaz iz vozila za visoke osobe. Ima smesno mali krug zaokreta, i jako se lako manevrise sa njim u gradu. Motor - poznati 1.0 TCE od 90ks u jacoj verziji ili 1.0 SCE od 71ks, bez turbine u slabijoj varijanti. Jedina stvar koja je meni smetala - motor je smesten pozadi, postoji pokrivka gepeka koja je deblja i uradjena od nekog materijala koji smanjuje prodor toplote u prtljazni prostor, ali u letnjim danima je u gepeku ipak previse toplo. Meni je smetalo npr. kad se vracam iz nabavke, sve sto kupim bude vruce i sladoled se neretko otopi :D

Uff pa nisam to znala. Nisam bas odusevljema. Pre bih se drzala onda Toyote ili eto taj neki golf.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moja komšinica ima Pandu sa automatskim menjačem i kaže da je zadovoljna. To je ovako nešto (ova je najmlađa na oglasima a da se uklapa u cenu):

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Možda da kupiš tako nešto jeftinije dok dobro ne savladaš vožnju, pa onda ideš na nešto skuplje?
JaNM
Reactions:

Post od JaNM »

Saša napisao: 22 Jan 2025, 08:43 Moja komšinica ima Pandu sa automatskim menjačem i kaže da je zadovoljna. To je ovako nešto (ova je najmlađa na oglasima a da se uklapa u cenu):

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Možda da kupiš tako nešto jeftinije dok dobro ne savladaš vožnju, pa onda ideš na nešto skuplje?
I o tome sam razmisljala, jedino sto ne bih uzimala neki mnogo slab auto jer mi je ideja cak vise da ga vozim van grada i zdravlje Boze u Hr na more posto tamo imam kucu. U gradu zivim u centru i blizu mi je posao i redje bi mi trebao. Zbog parkiranja mi je jedino bitno da bude manji.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Prvo iscedi sve toyote koje su ti zanimljive, za ostale proizvodjace cemo lako.

Sent from my iPhone using Tapatalk
JaNM
Reactions:

Post od JaNM »

shandu90 napisao: 22 Jan 2025, 09:44 Prvo iscedi sve toyote koje su ti zanimljive, za ostale proizvodjace cemo lako.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa meni se toyota jako svidja, Yaris pogotovu ali su me pokolebali zbog automatakog menjaca sto kazu da ga treba izbegavati.
Odgovori